Ford Bronco 1.5 Ecoboost Problemer

2023 Ford Bronco Sport

Ford Bronco har gjort en triumferende retur til markedet, og siden den gang har folk strømmet til Ford-forhandlerne for å kjøpe en. Den nye Bronco introduserte også den helt nye Bronco Sport, en mer hverdagslig versjon av Bronco med mindre motorer, mindre størrelse og en lavere prislapp.

Et av motorvalgene for Ford Bronco 2021 er 1,5-liters EcoBoost-motoren, som er kjent for sin drivstoffeffektivitet og imponerende effekt. Men som alle andre biler har også Ford Bronco 1.5L EcoBoost-motoren en del problemer som eierne bør være oppmerksomme på.

Det kan dreie seg om alt fra mindre problemer som er enkle å fikse, til mer alvorlige problemer som kan påvirke bilens ytelse og sikkerhet. I denne artikkelen vil vi se nærmere på noen av de vanligste problemene med Ford Bronco 1.5L EcoBoost som eiere har rapportert om.

De vanligste Ford Bronco 1.5 EcoBoost-problemene inkluderer kjølevæskelekkasjer, turboladerproblemer, problemer med drivstoffinjektorer, problemer med brente tennplugger og spoler og karbonavleiringer. Noen av disse kan være svært alvorlige og kan resultere i svært dyre reparasjonskostnader, og det er derfor vi må snakke mer detaljert om disse nedenfor!

Kjølevæskelekkasje

Det ser ut til at det har vært flere rapporterte tilfeller av kjølevæskelekkasjer i Ford Bronco Sport utstyrt med den populære 1,5 liters EcoBoost-motoren. Kjølevæskelekkasjene kan føre til motorskader, med kjølevæske som lekker inn i sylindrene og forårsaker feiltenning eller alvorlig overoppheting som kan skade motoren utover reparasjon.

Ifølge et søksmål som ble innlevert i 2020, gjelder de påståtte kjølevæskelekkasjeproblemene mer enn én Ford EcoBoost-motor, inkludert 1.5L EcoBoost-motoren som brukes i Ford Bronco Sport. Andre rapporter tyder på at 1.5L EcoBoost-motoren er tatt ut av produksjon på grunn av gjentatte problemer med kjølevæskelekkasje, men dette er ikke bekreftet av Ford.

  Er Ford Maverick en god bil?

Problemer med turboladeren

Turboladeren på 1.5L Ford Bronco Sport er kjent for potensielle problemer som kan føre til ulike problemer, som å aktivere bilens limp-modus eller effekttap/stalling. Vi har allerede snakket om kjølevæskelekkasjer, men du vil bli overrasket over at disse to problemene faktisk henger sammen.

Kjølevæsken som lekker, kan finne veien inn i turboladeren, og det er da du ser mye hvit røyk komme ut av eksosen. Hvis du fikser lekkasjen raskt nok, kommer du til å løse problemet fullstendig. Men hvis du ikke gjør det, kan du ende opp med alvorlige turbo-problemer som krever utskifting av turboladeren.

Problemer med drivstoffinjektoren

Tette drivstoffinjektorer kan også være et problem med 1.5L EcoBoost Bronco Sport-motoren og vil sannsynligvis føre til dårlig akselerasjon, økt drivstofforbruk og potensielt til og med motorfeil. For å løse dette problemet må du foreta en inspeksjon av hele drivstoffsystemet med hovedfokus på injektorene.

Noen ganger kan du rengjøre dem, og alt går bra, men mange mekanikere og spesialister anbefaler at du bytter ut injektorene hvis de blir for skitne eller ikke har blitt rengjort på en stund. Det er lurt å begynne med førstnevnte for å se hva som skjer, og hvis dette ikke hjelper, kan du fortsette med å bytte ut alle injektorene.

Problemer med brennende tennplugger og spoler

Disse problemene kan variere fra at tennpluggene slites ut for tidlig til at de ikke fungerer som de skal, noe som fører til at motoren tenner feil eller går ujevnt. Skitne eller tilsmussede tennplugger kan også føre til problemer med motorens ytelse, blant annet dårlig drivstofføkonomi og akselerasjon.

  Ford F-150 Raptor Pålitelighet

Hvis tennpluggene blir utbrent for tidlig, må de skiftes ut, og det samme gjelder for tennspolene. Noen anser dette som en del av det vanlige vedlikeholdet, men det har vært mange rapporter om utbrente tennere og tennspoler lenge før de anbefalte vedlikeholdsintervallene.

Karbonavleiringer

I likhet med mange andre motorer med direkte innsprøytning er 1,5-liters EcoBoost-motoren mer utsatt for karbonavleiringer enn eldre systemer med portinnsprøytning. Dette skyldes at motorer med direkte innsprøyting sprøyter drivstoffet direkte inn i forbrenningskammeret, utenom innsugningsventilene.

I tradisjonelle systemer med portinnsprøyting passerer drivstoffet gjennom innsugningsventilene, noe som til en viss grad bidrar til å rense dem. Uansett er den beste måten å løse dette på å bruke den såkalte Walnut-blasting-teknikken for rensing av karbonavleiringer, som fjerner alle avleiringer og holder motoren ren i mange kilometer fremover.

FAQ-seksjonen

Er Ford Bronco Sport bedre enn Ford Bronco?

I hovedsak er Ford Bronco det virkelige flaggskipet i serien, noe som betyr at Bronco Sport ikke er bedre. Dette gjenspeiles i prislappen på begge disse modellene, i tillegg til at Bronco har flere alternativer å velge mellom, kraftigere motorer og til og med ekte høyytelsesvarianter som Bronco Sport ikke har.

Men hvis du vil ha en komfortabel SUV med effektive motorer og en relativt overkommelig prislapp, har Bronco Sport dette fremfor den vanlige Bronco Sport.

Er Ford Bronco Sport en terreng-SUV?

Bronco Sport har en robust og kapabel design, inkludert høy bakkeklaring, en tilgjengelig 4×4-drivlinje og offroad-orienterte funksjoner som Terrain Management System og tilgjengelige offroad-pakker. Den er bygget på en robust unibody-plattform og har en rekke offroad-egenskaper som et eget offroad-fjæringssystem, skliplater og terrengdekk.

  Citroën C4 Problemer med girkassen

Den er ikke like utilitaristisk eller kapabel som den vanlige Bronco, men den kan likevel hevde seg godt utenfor allfarvei, spesielt hvis du velger en dyrere og bedre utstyrt modell. Ettermarkedet blomstrer med en rekke kule modifikasjoner til Bronco Sport som kan gjøre den enda mer terrengklar.

Bør jeg kjøpe en Ford Bronco Sport?

Ford Bronco-navnet har stor betydning i det norske markedet, ettersom Bronco alltid har vært en svært populær bil. Selv om Bronco Sport ikke er like kapabel som den vanlige Bronco utenfor veien, er den mer kapabel enn den vanlige Bronco på veien.

Hvis du er på utkikk etter en veiorientert SUV som gjør alt du ber den om, bør du derfor absolutt vurdere å kjøpe Ford Bronco Sport.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter