Hvilke Ford Kuga-årganger du bør unngå

Ford Kuga

Å kjøpe bruktbil kan være en fin måte å spare penger på, men det er viktig å være forsiktig og gjøre undersøkelser før du kjøper. En av de mest populære bruktbilene på markedet er Ford Kuga SUV, som har vært tilgjengelig siden 2008.

Selv om Kuga generelt har blitt godt mottatt av bilkjøperne, er det enkelte årsmodeller som har bemerkelsesverdige problemer som kan få deg til å tenke deg om to ganger før du kjøper dem. Det kan være alt fra girkasseproblemer til sikkerhetsproblemer, og disse problemene kan variere avhengig av årsmodell og utstyrsnivå.

Hvis du er på utkikk etter en brukt Kuga, er det viktig å vurdere hvilke årganger du bør unngå for å få mest mulig pålitelig og sikker bil for pengene. I denne omfattende guiden viser vi hvilke Ford Kuga-årganger du bør unngå, og vi gir deg også noen tips om hva du bør passe på når du kjøper en brukt Kuga.

Vi starter listen med Ford Kuga-modeller fra 2015, 2012 og 2013, ettersom disse tre årgangene ser ut til å ha flest problemer av alle. Det er verdt å merke seg at disse årsmodellene fortsatt kan være gode bruktbilalternativer, men du bør være ekstra forsiktig med disse.

2015 Ford Kuga

Det finnes en rekke rapporter om at Ford Kuga 2.0L dieselmodeller fra 2014 og 2015 har problemer med overoppheting og potensielt katastrofale oljelekkasjer som kan føre til total motorskade eller til og med brann. Ford har gjort oppmerksom på dette problemet, noe som betyr at du kan spørre dem om bilen du er interessert i har vært berørt av dette problemet.

  Vanlige Ford Fusion problemer

Girkassen er også utsatt for problemer som ujevn giring, glidning og nøling, mens de elektriske systemene ikke er stort bedre. Selv om 2015-modellen ikke er like utsatt for problemer med turboladeren som tidligere modeller, har det likevel vært mange rapporter om at 2015 Kuga har hatt totalhavari med turboladeren.

Alt i alt, hvis du er ute etter en 2015 Kuga, bør du først og fremst fokusere på problemet med motorsumpen, samtidig som du gjør et dypdykk i bilens vedlikeholds- og reparasjonshistorikk. Hvis bilen har blitt tatt godt vare på, er det ingen grunn til at du ikke skal kjøpe en hvis prisen er riktig.

2012 Ford Kuga

Ford Kuga 2012 har hatt store utfordringer med turboladeren og girkassen. Mange eiere har rapportert om problemer spesielt med turboladerens wastegate-aktuator, noe som har resultert i en rekke problemer. Feil i wastegate-aktuatoren førte til effekttap, redusert akselerasjon og i ekstreme tilfeller til og med motorhavari.

Slike komplikasjoner oppstod når turboladeren ikke klarte å regulere ladetrykket effektivt, noe som førte til en ubalansert luft-drivstoff-blanding og overbelastning av motorens komponenter. Dette kunne føre til motorhavari, en kostbar reparasjon som noen ganger krever at motoren må byttes ut.

Det ble også rapportert om problemer med girkassen i Ford Kuga 2012. Disse inkluderte tilfeller av ujevn giring, nølende giring og glidning, noe som påvirket kjøreopplevelsen negativt. Noen sjåfører hadde problemer med å få inn et bestemt gir, mens andre opplevde rykkvise eller forsinkede girskift.

Ford Kuga 2013

Ford Kuga 2013 deler mange av problemene med Kuga 2012, noe som betyr at turboladerproblemet også er relevant for Kuga 2013. I tillegg til turboladerproblemet ser det også ut til at 2013-modellen av og til har problemer med overoppheting av motoren, men ikke i like stor grad som 2015 Kuga.

  Ford Edge pålitelighet

I tillegg har noen også rapportert om problemer med lekkasje av kjølevæske, noe som kan være en stor katastrofe hvis motoren allerede er utsatt for overoppheting. Kuga 2013 kan derfor potensielt være den verste årsmodellen av dem alle, så vær ekstra forsiktig når du vurderer å kjøpe en.

Det positive med Kuga 2013 er at disse problemene ikke ble rapportert like ofte som for Kuga 2012, noe som kan bety at Ford har gjort noe i mellomtiden for å bekjempe problemet mer effektivt.

Vurderer du å kjøpe en Ford Kuga? Da bør du lese dette om Ford Kuga Turbo-problemer og Ford Kuga girkasseproblemer.

FAQ-seksjonen

Hvilken Ford Kuga årsmodell skal jeg kjøpe?

Alle årsmodeller av Kuga har sine individuelle fordeler og ulemper, men hvis du er innstilt på å kjøpe en brukt Kuga, bør du vurdere å se på de senere årsmodellene, for eksempel tredje generasjon 2019 (kjent som fjerde generasjon Escape i Nord-Amerika).

Tredje generasjon Kuga/Escape kan skilte med en rekke nye funksjoner og forbedringer, og har fått gode skussmål fra bransjeeksperter. Som med alle andre biler bør du imidlertid inspisere den nøye, lese deg opp på potensielle problemer for den aktuelle årgangen og modellen, og få en mekaniker til å se på den for å sikre at du får mest mulig pålitelig og sikker bil for pengene.

  Alt om 2023 Ford Bronco Sport

Er Ford Kuga en dårlig bil?

Nei, Ford Kuga er ikke en dårlig bil i det hele tatt, noe som er åpenbart siden den er en av de mest solgte crossover-SUV-ene i Europa. PHEV-modellen av Kuga har blitt en av de mest solgte hybridcrossoverne generelt, noe som er en stor bragd for enhver bil.

I bunn og grunn tilbyr Kuga en svært fristende pakke med god plass, mye sikkerhetsutstyr, mye teknologi, effektive og sofistikerte drivlinjer og et svært eksklusivt eksteriør. Som sådan er Ford Kuga en svært god bil med mange fordeler. Riktignok er noen årganger av Kuga dårligere enn andre, men som helhet er Kuga en veldig god bil.

Kan du kjøpe en elektrisk Ford Kuga?

I begynnelsen av 2023 finnes det ingen Ford Kuga EV, men du kan gå for en plug-in hybridversjon av Kuga som kan gi deg opptil 31 miles med elektrisk kraft alene. Dette er nok til å klare den daglige pendlingen for de fleste, noe som betyr at hvis du plugger den inn hver kveld, kan PHEV Kuga brukes som en ren elbil.

Den nye Ford Kuga er rett rundt hjørnet, og Ford kan komme til å tilby den som en fullverdig elbil under den tilsvarende større Ford Mustang EV.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter