Hva går galt med Volvo XC90?

Volvo er en bilprodusent kjent for sin sikkerhet og pålitelighet, men som de fleste merker er det ikke uten feil. Så, hva er noen av de vanlige problemene den romslige og komfortable Volvo XC90 vanligvis omhandler?

Motor-, drivstoff- og girkasseproblemer, samt for tidlig dekkslitasje er noen problemer knyttet til Volvo XC90. Mens noen modeller har møtt motorproblemer, har andre hatt elektriske problemer og overopphetingsproblemer. Det har til og med vært noen tilfeller der Volvo tilbakekalte visse modeller som skulle bringes tilbake til forhandlere for gratis inspeksjoner og reparasjoner.

Off-road kjøring etterlater riper

Selv om Volvo XC90 ser ut som en kul SUV, er det faktisk ikke veldig bra for off-roading, da nedre støtfanger hjørne og dørkarmer lett kan bli riper. Dette gjelder spesielt for XC90-modeller produsert mellom 2003 og 2015. Så hvis du vil ha en eventyrlig XC90 med bedre off-road evner, kan det være lurt å gå for nyere versjoner.

Hjulbueinntrenging foran passasjersete

Mens XC90 lover nok plass til sjåføren og dens beboere, forstyrrer hjulbuen og opptar litt plass i kabinen ment for passasjerens føtter foran. Denne smale passasjerbenet kan føre til ubehag og er en vanlig klage.

Frontdekk slites raskt ned

Grove ryttere av XC90 må bytte frontdekk ofte. Dette er fordi de fremre dekkene gjør alt arbeidet, og bakdekkene kommer bare i spill når frontdekkene begynner å miste grepet. Men hvis de kjøres forsiktig, kan dekkene, inkludert frontdekkene, vare lenger enn vanlig.

Motor- og overføringsproblemer på eldre modeller

2006- og 2009-versjonene av Volvo XC90 hadde problemer med motorene sine. Mange sjåfører rapporterte at D5 dieselmotorinjektorer mislyktes for raskt, og denne delen var ganske dyr å fikse.

  Har Volvo en Supercar?

Eierne rapporterte også om problemer med overføringen og overopphetingen av det elektriske systemet i 2009-modellen. Modellene fra 2002 til 2008 møtte også rapporter om å lide av alvorlig overføringsfeil som ofte ble ledsaget av irriterende lyder før bilen sluttet å kjøre helt.

Hvis du kjøper en eldre XC90, anbefaler eksperter sjåfører å betjene overføringen regelmessig. Det er en ganske dyr løsning, men det er den eneste måten å redusere overføringsfeil på.

Soltak lekkasjer

Et generelt problem med alle versjoner av XC90 er taklukelekkasje, noe som er ganske dyrt å fikse. Hvis du imidlertid velger å ignorere det, kan vann finne veien inn i hytta. Ødelegge både hytta og andre elektriske komponenter.

Farlig forspenningsproblem med sikkerhetsbelte i 2017-modellen

2017 XC90 hadde også et ganske alvorlig problem som førte til en tilbakekalling.  Det hadde et problem med setebeltets forspenning av høyre side tredje rad sete. Denne feilen forårsaker ingen problemer under normale forhold, men det er veldig farlig i tilfelle krasj.

Under et krasj kan en liten del av forspenningen komme av og sprette inne i kabinen, treffe passasjerer, noe som fører til skade. Dette var grunnen til at Volvo Australia tilbakekalte 58 deler av 2017 7-seters XC90 for gratis inspeksjoner og reparasjoner.

Potensiell brannfare

Volvo bemerket også en mulig brannfare i ulike versjoner av XC90 på grunn av lekkende kjølevæske som kunne bygge seg opp over tid på katalysatoren. Ved oppvarming kan denne oppbyggingen forårsake en eksplosjon, sier Volvo. Om lag 571 eksempler på XC90s solgt mellom juni 2016 og april 2019 ble registrert med denne feilen.

  Hva er den best brukte Volvo å kjøpe?

Problemer med 2021 XC90

2021 XC90-modellen er heller ikke utelatt fra folks klagelister. Noen forbrukere har sitert problemer med bremsesystemer, drivlinje, kroppskvalitet og strømknapper. Faktisk ser det ut til at siden introduksjonen av andre generasjon av XC90 har problemene aldri vært slutt. Og de fleste XC90-problemene er på viktige, men dyre bildeler.

FAQ

Hvilken versjon av XC90 bør jeg unngå?

Ifølge Consumers Reports har 2016 XC90 flest problemer. Flere sjåfører klager over nødbremsene som engasjerer seg, spesielt ved høye hastigheter. De bemerket at dette vanligvis skjer etter å ha nådd omtrent 12.000 miles, mens få allerede la merke til dette etter å ha dekket bare 900 miles.

Til tross for klager om nødbremseproblemer som skjedde med mange sjåfører flere ganger, fikk heldigvis ingen beboere alvorlige skader. Ingen av driverne kunne imidlertid finne en permanent løsning på dette problemet.

Volvo gjorde senere en tilbakekalling som inkluderte XC90 inkludert. I følge tilbakekallingen oppstod problemet på grunn av en programvarekode som ble utelatt som kunne rettes opp med en datamaskinoppgradering. Volvo-eiere kan ta bilene sine for sjekker for å løse problemet gratis.

Hvilke Volvo XC90 har de mest alvorlige reparasjonsproblemer?

2003 XC90 ble notert å ha flest reparasjonsproblemer. Mange sjåfører klaget over at de opplevde strømtap under kjøring. Andre siterte høye motorstøy etterfulgt av at lysene bleknet, og vinduer svarte ikke, selv etter flere forsøk.

  Hvilken Volvo har massasjeseter?

Andre sjåfører rapporterte at bilens elektronikk plutselig stoppet på en gang mens motoren fortsatte å kjøre. Sjåførene sa at de kunne løse problemet ved å slå av og på motoren, men at det var veldig alarmerende og skummelt. Oppdatering av XC90-programvaren så også ut til å hjelpe en stund.

Andre rapporterte også at dekkene gikk for fort. Svakt dekk slitebane reduserer ofte drivstofføkonomien og kan føre til at et dekk blåser opp mens du kjører, noe som fører til krasj. Så de fleste sjåfører er tvunget til å gå for et nytt sett med dekk som er ganske dyrt. Et komplett sett med disse vil koste rundt $ 1,700.

Hvilken Volvo XC90 bør jeg velge?

Generelt løser nyere bilmodeller de tidligere modellenes ineffektivitet. Nyere modeller har mer sofistikerte funksjoner, bedre motorer, flere sikkerhetsfunksjoner, bedre interiør- og eksteriørdesign og bedre ytelse.

2020- og 2021-versjonene av XC90 er et godt valg. Det betyr ikke at noen eldre modeller ikke kan gi deg det du kanskje vil ha fra en XC90, eller at de nyere modellene ikke fortsatt har noen problemer.  Likevel har produsenter en tendens til å lære av feilene i de tidligere versjonene og produsere bedre moderne.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter