Hvilken er bedre – GLK eller GLC?

Hvis du leter etter en Mercedes SUV, vil du komme over Mercedes-Benz GLK eller GLC SUVer. Dette er to fremragende turer som oppfyller behovene til forskjellige brukere. Men hvilken SUV bør du velge? 

Både Mercedes-Benz GLK og GLC SUVer er eksepsjonelle biler som gjør det ganske utfordrende å velge en av dem. Imidlertid er GLK SUV perfekt for folk som ønsker en sport og kraftig bil. På den annen side er GLC perfekt for de som ønsker en romslig, komfortabel og avansert bil. 

Dessuten er Mercedes-Benz GLC-klasse en erstatning for Mercedes-Benz GLK. Derfor vil vi bare sammenligne 2015 Mercedes-Benz GLK-klasse med 2016 Mercedes-Benz GLC-klasse. 

Hva er likhetene mellom Mercedes-Benz GLC og GLK Class?

Før vi ser på forskjellene mellom disse to luksuriøse SUV-ene, skal vi begynne med å se på likhetene deres. Både GLC- og GLK SUVene er kompakte. Dette betyr at de er små enn Mercedes-Benz GLE eller GLS, men større enn Mercedes GLA-klasse. 

En annen likhet er at de begge er 5 seter, noe som er perfekt for en familiebil. Imidlertid varierer deres indre plass når de kommer med varierende ben-, hode- og skulderrom. GLK har bedre benplass foran, mens GLC har bedre skulderrom foran. Totalt sett har GLC en større hytte enn GLK. 

Dessuten kommer begge disse kompakte SUV-ene med bakhjulsdrift. Dette er eksepsjonelt, da det vil sikre at disse bilene gir utmerket trekkraft både på og utenfor veien. Dessuten er det også bra da det forbedrer styringen under tauing. 

Hva er forskjellene mellom Mercedes GLC og GLK?

Den første forskjellen mellom disse to SUV-ene er at de har en annen finish eller design. Mercedes GLK har en boks design, mens Mercedes GLC har en mer avrundet design. Som et resultat ser GLK større ut på utsiden enn GLC, men i reell forstand er GLC den større bilen. 

  Hvilken er bedre - AMG eller M Power?

Mercedes GLC er lengre, høyere og leveres med mer lasteplass enn Mercedes GLK. Overraskende nok er GLC fortsatt mer drivstoffeffektiv enn GLK til tross for at den er større og bruker mer plass. Dessuten veier GLK ca 4,068 lbs, mens GLC veier ca 3,889 lbs. 

Når det gjelder høyde, er GLK litt høyere på grunn av boksdesignet. Den har en høyde på 66,9 tommer, mens GLC har en høyde på 64,7 tommer. Når det gjelder bredde og akselavstand, er GLC større da den har en bredde på 74,4 tommer og en akselavstand på 113,1 tommer, mens GLK kommer med en bredde på 74,2 tommer og en akselavstand på 108,5 tommer. 

Når det gjelder kraft og ytelse, er 2015 Mercedes GLK kraftigere enn 2016 Mercedes GLC. Dette er fordi det kommer med en 3,5-liters VY bensinmotor. Denne motoren leverer maksimalt 302 hk og 273 lb-ft dreiemoment. Så denne bilen er kraftigere enn GLC. 

På den annen side kommer Mercedes-Benz GLC med en 2,0-liters turbo inline-4-sylinder motor som leverer opptil 255-hp og 273 lb-ft dreiemoment. Dette betyr at motorene produserer samme mengde dreiemoment, men varierer i hestekrefter. Dessuten kommer GLC med en 9-trinns automatgirkasse, og GLK har en 7-trinns automatgirkasse. 

FAQ

Hvilken bil erstattet Mercedes GLC-SUV?

Mercedes-Benz GLC-klassen erstattet Mercedes-Benz GLK-klassen. Tidligere ble GLC-SUV referert til som GLK-SUV. Imidlertid ble «K» erstattet av en «C», noe som betyr at det er en kompakt modell, som i C-klassen. Dette skjedde også med ML, som ble forvandlet til GLE, noe som betyr en mellomstor SUV som E-klasse. 

  Beste Mercedes hybridbiler

Hvilken er bedre – GLC OR GLE?

Begge disse bilene er eksepsjonelle, og det avhenger av hva du ønsker. Hvis du vil ha mer plass og luksus, er Mercedes-Benz GLE den bedre bilen. Men hvis du vil ha ytelse og en elegant tur, kan du vurdere å gå med Mercedes-Benz GLC. 

Mercedes GLC-klasse er utstyrt med forbedret individuell sitteplasser og plass til opptil 5 passasjerer. På toppen av det har den et komfortabelt interiør og et stort lasteområde. Tvert imot kan GLE sitte opptil 7 personer, da det kommer med en tredje rad. I tillegg har den et større lasteområde, og det er kraftigere enn GLC. 

Hva er den mest pålitelige Mercedes SUV?

Ifølge Consumer Reports er den mest pålitelige Mercedes SUV Mercedes GLC-klassen. Dette er en SUV-versjon av den kompakte C-klasse. Selv om C-klasse ikke er den mest pålitelige sedan, GLC-klassen er den mest pålitelige Mercedes SUV, etterfulgt av GLE-klasse. 

Denne kompakte og luksuriøse SUV-en er pålitelig på grunn av sin eksepsjonelle byggekvalitet og færre problemer per 100 kjøretøy. Reservedelene er også billigere sammenlignet med slike som GLE, GLS og G-Klasse Mercedes SUVer. 

Når ble Mercedes GLK avviklet? 

Mercedes-Benz GLK ble produsert mellom 2008 og 2015. Så det ble avviklet i 2015, mens GLC-klassen ble født. Mercedes-Benz GLK ble produsert i Bremen Tyskland, Beijing Kina, 6 oktober byen Egypt, og Ho Chi Minh-byen Vietnam. 

  Den billigste måten å erstatte en Mercedes-nøkkel på

Hvor produseres Mercedes-Benz GLC-klasse?

Du tror kanskje at siden Mercedes-Benz GLC erstattet GLK, er den produsert på de samme stedene som GLK ble produsert. Det er imidlertid ikke tilfelle da Mercedes endret noen planter. GLC er laget i Bremen Tyskland, Beijing Kina, Pune India og Finland. Som du kan se, ble noen planter beholdt mens andre ble endret. 

Hva er det beste for høye mennesker – GLC eller GLK? 

Til tross for at begge disse bilene er luksuriøse Mercedes SUVer, har de ikke samme innvendige plass. GLK er bedre egnet for høye mennesker enn GLC på grunn av sin utmerkede benplass og takhøyde. GLK leveres med 41,4 tommer benplass foran og 39,8 tommer takhøyde foran. 

Avsluttende tanker 

Mercedes-Benz GLK og GLC er begge fremragende SUV-er som enhver person gjerne vil ha i garasjen. GLK passer best for folk som ønsker en kraftig og sporty tur, mens GLC er ideell for personer som ønsker effektivitet, komfort og en svært avansert SUV. 

Dessuten er GLC noe dyrere enn GLK, men GLK er mer behagelig for høyere mennesker. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter