Hvilken Mercedes er V8?

V8-motorer er noe spesielle. Denne typen motorer har en hengiven kultfølging blant bilentusiaster, hovedsakelig på grunn av eksepsjonell ytelse, og økt glatthet sammenlignet med en 6 eller 4-sylindret motor.

De fleste AMG flaggskip ytelsesmodeller er V8s, og noen høyere trim ikke-AMG modeller. Men etter hvert som bilindustrien fortsetter å utvikle seg, blir V8-motorer nedsenkt på grunn av strenge utslipps- og effektivitetsregler. Snart nok vil motorer som disse være borte, så vi bør nyte dem mens vi fortsatt kan.

AMG V8s

AMG er den ytelsesorienterte avdelingen til Mercedes. AMG-varianter av mainstream-modeller tilbyr toppen av linjespesifikasjonene og ytelsen, men de koster mye mer sammenlignet med en vanlig ikke-AMG-modell.

I disse dager bruker AMG en 4.0 BiTurbo-motor for hver V8-drevne AMG-modell. Modeller som C63 AMG eller GLC 63 bruker en mer nedtunet versjon av denne motoren, og tilbyr rundt 510 hestekrefter.

Modeller som E63 AMG eller forskjellige varianter av større Mercedes AMG SUVer eller AMG GT-modellene tilbyr opptil 600-620 hestekrefter.

For øyeblikket tilbys det høyeste nivået av melodi på denne motoren i GT 63 S 4-dørs kupé, med rundt 630 hestekrefter.

Mercedes produserte også en tungt omarbeidet versjon av denne motoren for den nye Mercedes AMG GT Black-serien, et sporklart monster som tilbyr 720 hestekrefter.

AMG V8s fra fortiden, som den 6,2-liters, naturlig aspirerte V8 var, fortsatt er, og vil for alltid være en av de beste ytelsesmotorene som noen gang er produsert. Den legendariske 6.2 gikk ut av produksjon på midten av 2010-tallet med SLS AMG Black Series som tilbyr den kraftigste varianten av denne motoren med 630 hestekrefter.

  Er Mercedes en luksusbil i Tyskland?

Ikke-AMG V8s

For ikke lenge siden brukte Mercedes også V8-er i høyere trim ikke-V8-versjoner. Biler med 500, for eksempel S500, E500, CLS 500 for å nevne noen, ble tilbudt med V8s. Disse V8-motorene var for det meste der for å sikre en jevn arbeidsmotor med en nydelig lyd.

Disse motorene var ganske tørste, og Mercedes bestemte seg for at det ikke var behov for en ikke-AMG Mercedes å bruke en V8-motor da de klarte å oppnå sammenlignbare glatthetsnivåer med sine toppmoderne 6-sylindrede motorer.

I løpet av de siste par årene har V8-motorer vært døende, og Mercedes prøver bare å bruke V8-er i sine kraftigste og mest spennende AMG-modeller. Videre bruker dagens motorer tvungen induksjon som turbolading eller hybridisering for å oppnå ytelsesnivåer som bare kunne oppnås med en V8 for ikke så lenge siden.

Fremtiden for V8-motorer

Som nevnt tidligere blir V8-motorer erstattet med mindre, mer effektive drivlinjer. For eksempel var C63 alltid utelukkende V8, og den kommende C63 vil grøft V8 til fordel for en V6 for første gang i historien.

Det forventes at Mercedes i løpet av de neste par årene kan slutte å produsere V8-motorer helt. Det samme skjedde med V12-motorer. V12-motorer er de jevneste motorene gjennom tidene. For ikke lenge siden var en luksuriøs topp-of-the-line S600 utenkelig uten V12. I disse dager er det ingen V12 Mercedes-biler lenger.

Bilprodusenter i dag klarer sikkert å produsere kraftige og effektive motorer. For eksempel lager den nye A45 AMG hele 400 hestekrefter med en measly 2,0-liters 4-sylindret motor. Men en ting er sikkert, V8-lyden, følelsen og glattheten kan ganske enkelt ikke replikeres med en mindre motor.

  Hvilken Mercedes-motor høres ut som en Pagani?

Flere spørsmål om kraftige Mercedes-motorer

Er V8-motorer bedre enn V12- eller V10-motorer?

Alle disse tre motorene er imponerende når det gjelder ytelse eller glatthet. V8-motorer er kjent for å tilby stort dreiemoment med lavt dreiemoment, men de går ikke så høyt som en V10-motor. En V10-motor tilbyr en karakteristisk lyd og regnes som en av de beste lydmotortypene noensinne.

En V12-motor brukes først og fremst til store luksus limousiner, for eksempel Rolls Royce. V12-motorer er utrolig glatte og godt egnet for luksuskjøring. Men V12-motorer som finnes i mange Ferrari- eller Lamborghini-modeller er det motsatte av hva en Rolls Royce V12 er.

Disse V12-ene høres ut som gamle F1-biler, og det er grunnen til at bilsamfunnet sørger over den snart utdødde V12-superbilen.

Presterer elbiler bedre enn en sammenlignbar V8?

I disse dager raver elbilentusiaster om evnen til en ny Tesla til å nå 60 mph fra en stillstand på mindre enn 3 sekunder. Og dette er sikkert imponerende, og raske 0-60 ganger er noe av en elektrisk motorspesialitet fordi elektriske motorer produserer maksimal effekt så snart du berører akseleratoren.

Men det er bare halvparten av historien. V8s og andre tradisjonelle ytelsesorienterte motorer produserer ikke 100% av strømmen fra lav rpm-regioner, men etter at de når en viss hastighet, vil de fortsette å akselerere til de topper seg.

Elektriske motorer har derimot alltid lavere topphastighet sammenlignet med en tilsvarende drevet forbrenningsmotor.

  Hvilken er bedre, Mercedes eller Jaguar?

Er det en måte å redde V8-motorer fra forestående undergang?

Fra miljøperspektivet virker bortgangen av V8-motorer ganske logisk, og et åpenbart skritt mot å produsere miljøvennlige transportmidler. Imidlertid prøver mange mennesker å finne ut hvordan vi fortsatt kan nyte en mektig V8-motor uten de skadelige effektene.

En slik måte er CNG (komprimert naturgass) konvertering. Denne metoden er ganske vanlig i store ineffektive motorer. CNG har et mye lavere karboninnhold sammenlignet med vanlig fossilt brensel og regnes som et av de reneste flytende drivstoffene på markedet.

Mange andre måter er sikker på å være tilgjengelige snart, men det virker ubestridelig at V8 sakte kommer til en slutt. Tyskerne tar i stor grad i bruk sylinder deaktiveringssystemet der en V8-motor slår av 4 av sylinderne, noe som gjør det i hovedsak til en 4-sylindret motor for når V8-kraft ikke er nødvendig.

Fremtiden til den tradisjonelle forbrenningsmotoren er dyster og usikker. De neste par årene vil garantert produsere mange hybrider og elbiler, og infrastrukturen vil følge snart også. Så fra og med nå bør vi glede oss over V8, V10, V12-motorer fordi i den ikke altfor fjerne fremtiden vil disse motorene sikkert bli utryddet.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter