Hvilke Mercedes-modeller er kupéer?

Opprinnelig var en coupé eller kupé en personbil med skrånende taklinje og 2 dører, men i dag er en kupé for det meste forbundet med den skrånende taklinjedelen av designet, ikke nødvendigvis dørene. Mercedes, BMW, Audi og mange andre produsenter har begynt å markedsføre 4-dørs biler som coupes, selv SUVene.

Mercedes Benz Coupe-serien består av CLA Coupe, C-klasse Coupe, E-klasse Coupe, CLS Coupe og den utgåtte S-klasse Coupe. Coupe SUV-serien består av coupe varianter av GLC og GLE. Videre er AMG GT 2-dørs og AMG GT 4-dørsvarianten sportsbilkupéer.

Tradisjonelle Mercedes Coupes

I den tradisjonelle Mercedes Coupe-serien er inngangsnivåkupéen C-klasse Coupe. I utgangspunktet ble C-klassen tilbudt i sedan- eller eiendomsvarianter. Men i 2000 debuterte Mercedes C-klasse Sport Coupe-versjonen som ble omdøpt til CLC frem til 2011, da Mercedes begynte å bruke C-klasse Coupe-betegnelsen.

Den nåværende C-klasse Coupe starter som C300 på rundt $ 50k og topp-of-the-line C-klasse kupé er C 63 S AMG, som starter på rundt $ 80k. Den neste i køen er den mellomstore E-klasse Coupe som ble introdusert i 1996, og kort tid etter ble en av de mest populære Mercedes Coupes noensinne bygget.

Den nåværende E-klasse Coupe starter med E450 Coupe på rundt $ 65k. Toppmoderne E-klasse Coupe er E450 4-Matic som koster rundt $ 68k. Det er verdt å nevne at Mercedes bare tilbyr E63 AMG-varianten for sedan eller eiendomsvarianten, ikke kupéen.

Top-of-the-line Mercedes Coupe pleide å være S-klasse kupé, som ble avviklet i 2021 til en startpris på $ 141k for S 560 4-Matic og rundt $ 173k for S63 AMG Coupe. Nylig lanserte Mercedes den nye S-klassen (W223), men det er fortsatt uklart om Mercedes planlegger å slippe kupévarianten i det hele tatt.

  Hva er den beste Mercedes for hundeeiere?

Mercedes SUV Coupes

I 2008 lanserte BMW X6 som den toppmoderne sporty «coupe-ish» SUV, og siden den gang har Coupe SUV-segmentet sett et utrolig løft i popularitet. Mercedes anerkjente snart appellen X6 får, og i 2015 trakk Mercedes dekselet til den splitter nye GLE Coupe, og mange andre produsenter var snart å følge.

Den minste Coupe SUV som tilbys av Mercedes er GLC Coupe, en slankere versjon av GLC som ble utgitt i 2019. Serien starter med GLC 300 4-Matic Coupe til rundt $ 51k. Den høyest trimmede alle synger all dans GLC Coupe er GLC 63 AMG S Coupe som koster rundt $ 85k.

Den neste i rekken er den nevnte GLE Coupe. GLE Coupe ble introdusert i 2015, og har siden blitt en ganske populær Mercedes SUV. Det er litt som en blanding av en E-klasse Coupe og den vanlige GLE SUV.

Serien starter med GLE 450 i Europa, men i USA er inngangsnivået GLE 53 AMG på rundt $ 76k. I begge tilfeller er toppmoderne GLE Coupe GLE Coupe GLE 63 AMG S Coupe som koster rundt $ 128k basispris.

Mercedes sportsbil kopper

Mercedes tilbyr for tiden to forskjellige body style coupes for sitt sportsbilsegment, AMG GT 2-døren og AMG GT 4-døren. Disse bilene er for det meste et produkt av AMG-avdelingen, og de er først og fremst fokusert på å bringe de høyeste ytelsesegenskapene til alle Mercedes-modeller.

  Mercedes vs BMW pålitelighet, som er mer pålitelig?

2-dørs AMG GT starter som GT kupé på rundt $ 120k og går helt opp til den seriøst pricy AMG GT Black Series som forventes å koste rundt $ 400k. AMG GT er høydepunktet i Mercedes sportsbil engineering og det kommer også til slutten av sin livline.

4-dørs coupe-versjonen av AMG GT er noe av en blanding av CLS og den nevnte AMG GT. Den 4-dørs AMG GT Coupe starter med AMG GT 43 4-dørs Coupe på rundt $ 90k. Toppen av 4-dørs versjonen er AMG GT 63 S 4-dørs Coupe som koster så mye som $ 171k basispris.

Når en kupé ikke er en kupé

Er mercedes galt å ringe en 4-dørs bil eller SUV en kupé?

Teknisk sett tar Mercedes feil. Men det er også alle andre produsenter som gjør dette. Coupe-betegnelsen var, som navnet opprinnelig antyder, en 2-dørs skråtaklinjebil, men i dag er det et markedsføringsverktøy for å øke appellen og få oppstillingen til å virke mer variert enn den virkelig er.

En SUV er ikke en kupé, men hvis den fungerer gunstig for salgsavdelingen, og det gjør det, så er det en kupé. Det er en SUV-infisert virkelighet vi lever i, og dens eneste begynner å øke, slik at du kan forvente at mange «coupe» SUVer kommer til markedet i de kommende årene.

Hva er forskjellen mellom CLS og AMG GT 4-dørs kupé?

Ved første øyekast ser disse to ut til å krysse av i de samme boksene, så det kan virke som om Mercedes opprettet to forskjellige biler til samme formål. Og til en viss grad er det faktisk sant, men Mercedes sørger for ikke å tilby CLS som 63 AMG-versjonen fordi det kan forstyrre salget av AMG GT 63 4-dørs.

  Hvilke Mercedes har digitale dashbord

CLS blir pitchet som en mer luksuriøs gammel mann-spesiell type bil, og AMG GT 4 døren blir pitchet som en mer spennende sportsbil mer lik 2-dørs AMG GT enn det er til CLS.

Hvordan er fremtiden for kupébilsegmentet?

Som nevnt tidligere lever vi i en SUV-herskende virkelighet som bare begynner å øke. Mange bilprodusenter utvikler flere og flere SUV-er, og de mindre populære segmentene (hvorav den ene er kupésegmentet), blir sakte avviklet.

En klar indikasjon på dette er usikkerheten i S-klasse Coupe-utgivelsen.  Som det ser ut akkurat nå, er sjansene for å se en ny S-klasse Coupe slanke til ingen. Det tradisjonelle Mercedes Coupe-segmentet som en gang så gode og imponerende salgstall, viser betydelige tegn til nedgang i popularitet.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter