Hvilke Mercedes-modeller har AIRMATIC?

Mercedes AIRMATIC luftfjæringssystem ble introdusert med W220S-klasse, og siden da tilbys mange nyere Mercedes sedans og SUVer med dette fjæringssettet – opp.

Generelt består bilfjæring ut av en stålspolefjær, men AIRMATIC-systemet bruker luft for å gi enten en puteaktig tur eller en dyktig hjørneknuser, med bare et trykk på en knapp.

Dette oppsettet består av tilpasningsdemping som også øker bilens dynamiske evner ytterligere, og det gir også et mer kompatibelt ytelseskjøringsoppsett. Fordelene med et så sofistikert system er ganske rikelig, og det er derfor AIRMATIC-systemet sitter på toppen av bilfjæringskjeden.

LUFTMATISK

AIRMATIC-systemet ble introdusert for å tilby et variabelt fjæringsoppsett som er i stand til å tilpasse seg spesifikk veikvalitet og kjørestil. Listen over fordeler med et slikt system over et mer tradisjonelt spolefjæringsoppsett er ganske lang og absolutt verdt å vurdere,

AIRMATIC-systemet tilbyr automatisk auto-utjevningsfunksjonalitet, dette betyr at bilen aktivt vil kompensere for den ekstra vekten av lasten og passasjerene i et forsøk på å gi perfekt håndteringsdynamikk, og også forbedre drivstoffeffektiviteten.

Systemet er også i stand til å justere høyden automatisk i spesifikke scenarier som motorveikjøring, bilen vil henge ned, og dette vil forbedre bilens aerodynamiske egenskaper, noe som ytterligere vil øke drivstoffeffektiviteten.

Dette systemet tilbyr også akselløfting for problemfri klaring, spesifikke valgbare kjøremoduser og profiler avhengig av stil og adaptiv demping. Adaptiv demping gjør at bilen kan holde seg så flat som mulig under intens bremsing eller akselerasjon som drastisk forbedrer håndteringen og den generelle komforten.

  Hva er den dyreste Mercedesen?

AIRMATIC Mercedes sedans

Den minste Mercedes sedan er C-klasse, og C-klasse kan også velges med AIRMATIC-systemet. Uten AIRMATIC-systemet tilbyr C-klasse anstendig ytelse, men hvis du vil ha en ekte Mercedes-Benz-opplevelse i den mindre C-klassen, er en AIRMATIC-fjæring et must.

Den nyeste mellomstore Mercedes E-klasse leveres med AIRMATIC fjæring som standard, og systemet tilbyr også samme funksjonalitet som sett i andre Mercedes sedans. E-klasse har vokst i størrelse og vekt ganske betydelig de siste årene, og AIRMATIC-systemet hjelper absolutt med å tilby en plysj ridekvalitet.

AIRMATIC-systemet ble først introdusert for S-klasse, og den nyeste S-klasse tilbyr det mest avanserte AIRMATIC-systemet til nå. Systemet er i stand til ytterligere funksjoner for automatisk utjevning, og det inneholder også ekstra komfort og til og med sikkerhetsfunksjoner i tilfelle sidekollisjon.

Alle Mercedes sedans forventes å tilby AIRMATIC som standard om noen år, som Mercedes fortsetter å utvikle systemet. Per i det siste har AIRMATIC-systemet absolutt blitt et av de definitive aspektene ved en ekte Mercedes-Benz-opplevelse.

AIRMATIC Mercedes SUV-er

Alle større Mercedes SUVer er utstyrt med AIRMATIC fjæring, GLA og GLB kompakt SUVer er ennå ikke tilbudt med AIRMATIC suspensjon oppsett.

GLC følger noe samme prinsipp som C-klassen gjør, men bare i SUV-form. Det betyr at AIRMATIC-systemet ikke er utstyrt som standard, men du kan velge ut i forskjellige forskjellige pakker avhengig av tid og marked.

GLE kommer imidlertid med AIRMATIC-systemet som standard, og hvis det kombineres med E-ACTIVE BODY CONTROL, er fjæringen i GLE det mest avanserte SUV-fjæringsoppsettet i Mercedes historie.

  Hvilken Mercedes GLK er bedre, diesel eller gass?

Det samme gjelder GLS også, da disse systemene også er i stand til ganske avanserte off-road evner. GLS og GLE er utstyrt med den valgfrie E-ACTIVE BODY CONTROL er bokstavelig talt i stand til å hoppe og danse, sann historie.

Delen Vanlige spørsmål

Hvor mye koster AIRMATIC-systemet å kjøpe eller reparere/erstatte?

Den opprinnelige kostnaden for AIRMATIC-fjæringen er et sted mellom $ 1k-4k. Alt dette avhenger av mange faktorer som behovet for å velge ut en hel pakke for å få AIRMATIC-systemet, og kostnadene og pakkene varierer i forskjellige markeder.

AIRMATIC-systemet koster i gjennomsnitt $ 700-800 å fikse, men dette kan også variere sterkt fra den ene bilen til den andre. Systemet er imidlertid ikke designet for å vare livet ut, en forventet levetid på systemet er rundt 10-15 år, etter det vil systemet ikke være så i stand som det en gang var, og erstatningsprisene over alt.

Er AIRMATIC-systemet pålitelig?

Dette spørsmålet er ganske vanskelig, da det er ganske vanskelig å faktisk svare på dette spørsmålet med et enkelt ja eller nei. Systemet er ganske komplekst, og det er ingen hemmelighet at AIRMATIC-systemet ikke er vurdert som skuddsikkert eller uforgjengelig.

De tidlige versjonene av AIRMATIC-systemet har en rekke problemer, og de var definitivt ikke pålitelige. Det moderne systemet forventes å tilby alt man håper på hvis du tar vare på alt nødvendig vedlikehold og sporadiske kontroller.

  Kan Mercedes bruke vanlig gass?

Den fremre fjæringen er litt mindre pålitelig, da den har mer vekt enn den på baksiden. Videre kan måten bilen behandles gjennom årene ta en stor toll på fjæringssystemet, så hvis du kjøper brukt, anbefales det alltid en grundig kontroll.

Hva er de vanlige problemene med AIRMATIC suspensjon?

Mange av komponentene som utgjør AIRMATIC-fjæringen har en forventet levetid. Så, luftstrummen er forventet å vare ca 105000 miles, etter at du krysser av i disse miles, bør du nøye lytte etter en hissende lyd som indikerer en luftblærefeil som finner sted.

Luftfjærene selv er også vurdert for ca 115000, og luftfjærene er vanligvis problemet man for det meste opplever med AIRMATIC-systemet. Det er ganske vanlig å oppleve lekkasje, så hvis den ene siden er høyere enn den andre, er det sannsynligvis luftfjærene som går bananer.

Andre systemer som er kjent for å mislykkes er spjeldene selv, noe som resulterer i pitching og ganske merkbar nedbrytning av kjørekvalitet. Ride høydesensorer er også kjent for å mislykkes, det samme gjør ventilblokkene og til og med selve kompressoren etter 125000-ish miles.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter