Trenger Mercedes spesialolje?

Trenger din Mercedes-Benz en oljeskift? Er du forvirret over om du skal bruke spesiell olje eller vanlig motorolje?

Mercedes-Benz krever spesiell olje for å fungere. Det trestjerners merket trenger syntetisk motorolje, i stedet for vanlig olje. Mercedes og de fleste tyske kjøretøy bruker slitesterk helsyntetisk motorolje som samsvarer med europeiske ACEA-standarder. I tillegg anbefaler Mercedes sine brukere å bruke MB-godkjente 229.51 multi-grade motoroljer.

Den MB-godkjente 229,51 oljen er dyrere enn vanlig olje. Imidlertid har den også mange fordeler i forhold til vanlig motorolje. Derfor anbefaler Mercedes det til sine kunder. Oljen i Mercedesen din bør skiftes hver 10.000 miles eller en gang i året.

Syntetisk olje kontra vanlig olje

Syntetisk motorolje er forskjellig fra vanlig motorolje på mange måter. Syntetisk olje består av baseolje, pulvertilsetninger og en bærerolje som gjør at tilsetningsstoffene kan fordeles jevnt.

Begge typer olje er laget av råoljer. Hovedforskjellen mellom vanlig og syntetisk olje er imidlertid nivået av raffinering som er involvert. Vær oppmerksom på at syntetisk olje er raffinert, destillert, renset og deretter brutt ned på molekylært nivå. Derfor har den mange fordeler i forhold til vanlig olje.

Hva er syntetisk blandingsolje?

Syntetisk bøyeolje er forskjellig fra syntetisk olje. Dette er fordi den kombinerer de beste egenskapene til både helsyntetisk og tradisjonell motorolje. Noen kaller det delvis syntetisk eller semisyntetisk. Til tross for å ha egenskapene til syntetisk olje, er det litt billigere enn helt syntetisk olje. Det er fortsatt dyrere enn vanlig olje. 

Fordeler med syntetisk olje       

Bruk av syntetisk olje har mange fordeler, inkludert:

 • Eksepsjonell ytelse i ekstreme klima
 • Den har mindre friksjon på grunn av lignende molekylstørrelser
 • Sluttproduktet har færre urenheter
 • Det har redusert innskudd
 • Det gir renere motordrift på grunn av tilsetningsstoffer
  Hva er den best brukte Mercedes kabrioleten å kjøpe?

Syntetiske motoroljer for Mercedes-biler

Ark 229.1:

 • Bil 1 Tri-Syntetisk Formel 0w-40
 • Bil 1 Tri-Syntetisk Formel 15w-50
 • Castrol Syntec 5w-50
 • Castrol Syntec 10W-50
 • Valvoline Synpower full syntetisk motorolje 5w-40
 • 76 Ren syntetisk motorolje 5w-40
 • Kvekerstaten full syntetisk europeisk formel 5w-40
 • Pennzoil Syntetisk Europeisk 5w-40

Ark 229.3:

 • Castrol TXT Softec Pluss 5w-30
 • Skall Helix Ultra 5w-30
 • Skall Helix Ultra 5w-40

Hva inkluderer Mercedes oljeservice?

I tillegg til å gjøre en oljeskift, vil en Mercedes-forhandler utføre disse tjenestene som en del av en vanlig oljeskifttjenesteavtale:

 • Utfør en utskifting av syntetisk motorolje for modellårene 2009 og senere som en del av Mercedes Service A eller Service B.
 • Utfør en Mercedes oljeskift for modellårene 2008 og eldre.
 • Utfør utskifting av oljefilter ved hjelp av originale deler
 • Resirkulere det gamle filteret

Vanlige spørsmål om Mercedes-oljeskift

Kan jeg sette vanlig olje i Mercedesen min?

Nei, det kan du ikke. Mercedes-Benz krever en spesiell type olje. Mercedes-Benz kjøretøy bruker lang levetid helsyntetisk motorolje som samsvarer med europeiske ACEA standarder. I tillegg bør oljetypen som brukes oppfylle en ACEA-klassifisering på A3/B3 eller A3/B4. Mercedes anbefaler på det sterkeste bruk av 229,51 motoroljer av flere klasser.

Hvorfor er en Mercedes oljeskift så dyr?

Dette er fordi Mercedes-Benz bruker Euro-spec syntetisk motorolje. Bortsett fra det, er Mercedes-Benz produsert med større drivstofftanker, noe som betyr at de trenger mer olje for å fylle opp tanken. Prosessen med å bytte olje i en Mercedes-Benz er også ganske tungvint, og det er derfor du blir belastet mer.

  Vanligste Mercedes-Benz

En annen grunn til at en Mercedes oljeskift er så dyr er at det innebærer mer enn bare å bytte motorolje. Andre tjenester som mekanikeren vil tilby inkluderer inspeksjon av oljefilteret, drivstoffilteret og kabinluftfilteret. I tillegg er Mercedes-forhandlere som er autorisert til å gjøre vedlikehold og reparasjoner på Mercedes-biler ganske dyre.

Når bør jeg bytte olje i Mercedesen min?

I motsetning til andre bilmerker som trenger en oljeskift etter hver 3000 til 5000 miles, krever ikke Mercedes en oljeskift før etter 10.000 miles. Dette er takket være den store drivstofftanken som inneholder mer olje enn andre bilmerker.

I tillegg betyr dette færre turer til forhandleren eller mekanikeren for en oljeskift. Hvis du for eksempel eier en Toyota, må du kanskje gjøre en oljeskift minst 3 til 4 ganger i året. Men for Mercedes trenger du bare å gjøre en oljeskift en gang.

Selv om det er dyrt å bytte olje i Mercedes-Benz, trenger du bare å gjøre det en gang i året. Hvis du har et annet merke som må endres 3 ganger i året, vil du bruke mer penger og tid enn du ville gjort med en Mercedes.

Vil Min Mercedes fortelle meg når jeg trenger en oljeskift?

Ja, det vil det. Noe av det som gjør Mercedes spesiell er de høyteknologiske funksjonene. Mercedes-Benz er utstyrt med ekstremt nøyaktige sensorer som vil varsle deg hvis bilen din har et problem eller noe må endres. Så hvis Mercedesen din trenger en oljeskift, vil sensoren varsle deg på bilens dashbord.

Kan jeg bytte olje i Mercedesen min alene?

Ja, det kan du. Du trenger imidlertid spesialiserte verktøy og å følge en streng prosedyre som er noe utfordrende. Derfor anbefales det å få et oljeskift fra en autorisert Mercedes-forhandler. Selv om Mercedes-forhandlere er dyre, er de vanligvis verdt hver krone.

  Hvorfor er eldre Mercedes så billig?

I motsetning til i et standardkjøretøy der du bare drenerer oljen, bytter ut oljefilteret og fyller motoren med fersk olje, er Mercedes-oljeskift ganske forskjellige og tungvinte. Prosessen er ganske utfordrende og krever spesialverktøy for å gjøre det.

Å skifte olje i en Mercedes-Benz innebærer å suge eller støvsuge ut oljen. Du må bruke et dyrt og spesialisert vakuumverktøy, som vanligvis finnes i en Mercedes-forhandlerbutikk. Hvis du ikke vil besøke en Mercedes-forhandler, må du sørge for at garasjen du besøker har dette spesialiserte utstyret.

Skifte Mercedes-olje

Hvis kontrollmotorlampen på Mercedesen din ber deg bytte olje, må du sørge for at du bruker den typen olje som anbefales av Mercedes. Mercedes-biler krever en helsyntetisk motorolje som oppfyller europeiske ACEA-standarder. For å være mer spesifikk, anbefaler de bruk av MB-godkjent 229.51 syntetisk olje.

I motsetning til vanlig olje er MB-godkjent 229,51 motorolje ganske dyr. Denne oljen har imidlertid mange fordeler i forhold til vanlig olje, for eksempel reduserte avsetninger, færre urenheter og mindre friksjon. Du må også besøke en Mercedes-forhandler for en skikkelig oljeskift.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter