Hvilken Volvo er firehjulsdrift?

Volvo produserer for tiden firehjulsdriften XC90, som kjører som mange firehjulsdrevne kjøretøy. Annet enn det har Volvo laget lastebiler og militære kjøretøy som er 4WD, inkludert Volvo MX 4×4 Rigid.

Firehjulsdrift, 4WD, betyr at et kjøretøy bruker alle fire hjulene til å kjøre. XC90 er et elektronisk styrt AWD-kjøretøy som bruker alle hjulene intelligent. Selv om det teknisk sett er AWD og ikke 4WD, kan XC90 fortsatt håndtere noen ganske tøffe terreng og terrengforhold, som mange 4WD-kjøretøy.

Mens noen vil beskrive XC90 som 4WD, merker ikke Volvo selv det på den måten. I stor grad fordi bilprodusenter har en tendens til å ha sitt eget grep om hvordan man bygger systemene. Men hvis vi snakker om ren 4WD med en låsbar senter differensial eller overføring, så Volvo gjør Volvo MX 4×4 Stiv.

Volvos smarte AWD-system

Volvo har alltid vært god når det gjelder å lage bilene sine. Kroppene de lager er alltid tryggere og mer pålitelige enn andre. Plattformene de bruker gir bedre balanse, rollover-beskyttelse og bedre drivstofføkonomi. De har nylig skiftet mot luftfjæringen, noe som gir en jevnere tur.

Volvos AWD bruker elektronisk teknologi laget av Volvo. Overføringssystemet bruker en datamaskin til å velge hvilket hjul som trenger mest strøm til enhver tid. AWD i Volvo gir virkelig god vei trekkraft og distribuerer dreiemoment til alle hjul for å gi det beste veigrepet.

Volvo AWD-systemet kontrollerer behovet for dreiemoment til hjulet og distribuerer deretter i henhold til behovene til bestemte hjul. Systemet er intelligent nok til å gi mesteparten av kraften til forhjulene under normale kjøreforhold. Men når det står stille, driver systemet bakhjulene, noe som forbereder dem på maksimal akselerasjon. HALDEX Traction skaper et AWD-system for Volvo.

  Hva er tryggere, Volvo eller Audi?

Volvo XC90 kan kjøre som en 4×4

Volvo XC90 er en AWD SUV med en åtte-speed automatisk kraftoverføring av Aisin teknologi. Bilen håndterer snø og dårlig vær godt, og er også egnet for byturer. Den kan til og med brukes til noen sporadiske mindre off-roading opplevelser.

XC90 har også Hill-start assistfunksjoner som hjelper til med bakke nedstigning og klatring. Selv om det kan håndtere noen bakker og terreng, er det ikke ment for hard off-roading og fjellklatring.

 

I forrige generasjon brukte Volvo P2-plattformen til bilen. De erstattet senere P2-plattformen med SPA-plattformen. Dette ga bilen et bedre veigrep, noe som gjør at XC90 kan prestere enda bedre på åser og andre små off-roading hendelser. Bilen har et luftfjæringssystem som absolutt reduserer sjansene for rollovers og forbedrer off-roading evner.

XC90 har en flott bakkeklaring, som gir bedre turer på ujevne veier. Den har en bakkeklaring på 238 mm (9,2 tommer) som er langt høyere enn gjennomsnittlig 4×4 SUV bakkeklaring på 6 til 8 tommer. Derfor, ser på kroppen og andre spesifikasjoner, kan XC90 brukes på samme måte som mange firehjulsdrevne kjøretøy.

Volvos kraftige 4WD lastebiler og militære kjøretøy

Volvo laget sin første lastebil i 1928 som var LV-serien 1. Lastebilene Volvo produserer er rene 4WD med alle differensialer, overføring og bremser som følger med en 4×4.  De ble til og med rangert som verdens nest største produsent av tunge lastebiler.

Volvo har laget lastebiler for transport så vel som for militær bruk. De militære kjøretøyene faller inn under Volvo Defense-navnet.

Som med alle Volvo-bilene er Volvo-lastebiler også en av de sikreste i verden. Sikkerhetsfunksjonene gir sikkerhet for sjåføren sammen med andre kjøretøy på veien. Noen av sikkerhetsfunksjonene inkluderer:

 • Støtte for drivervarsel
 • Strekk bremser
 • Kollisjonsvarsel med nødbrems
 • Støtte for kjørefeltholding
  Er Volvo mer pålitelig enn Tesla?

Volvo 4×4 Lastebil utvalg

Volvo produserer noen tunge 4×4 kjøretøy tilgjengelig over hele verden, inkludert Asia, Europa, Midtøsten og Afrika. De lager til og med kjøretøy som er opptil 8×6. Deres 4x4s inkluderer:

 • Volvo MX 4×4 Stivt forsvarskjøretøy
 • Volvo FL 4×4

Tidligere laget de også noen andre 4×4 militære kjøretøy som:

 • Volvo C303
 • Volvo L3314

Er det mer 4WD i Volvos fremtid?

Det er vanskelig å gjette om Volvo noen gang vil lage et rent 4WD-kjøretøy i nær fremtid. De har gitt nesten alle 4WD-funksjoner til XC90, så det virker usannsynlig for et vanlig personbil. De fokuserer mer på elektrisk.

Volvo lastebiler har gjort noen 4x4s i andre markeder, men ikke i USA. Sjansene for å introdusere 4×4 i USA er små ettersom de amerikanske sjåførene foretrekker større og tunge lastebiler, som det er nok av på det amerikanske markedet.

FAQ

Hva er forskjellen mellom AWD og 4WD?

I 4WD kjøretøy bruker biler alle sine 4 hjul for å flytte bilen. Dette gir bilen ekstremt høyt veigrep og trekkraft, noe som gjør den utmerket for off-roading opplevelser. Også kjent som 4x4s, kan 4WD kjøretøy til og med skyve kjøretøyet på steinete overflater. 4WD-systemet er imidlertid ikke alltid engasjert. Den slås vanligvis automatisk av og kan slås på med en knapp eller ved å trekke i en spak.

AWD (All-hjulet stasjonen) bruker også alle fire hjulene til å kjøre bilen, men systemet er alltid engasjert. Bilens system distribuerer overføringskraften i henhold til behovene til et bestemt hjul. Dette er veldig nyttig for glatte veier der systemet sender mer kraft og dreiemoment mot hjulet som trenger det mest.

  Hva er den mest pålitelige Volvo?

Så, både AWD og 4WD bruker alle fire hjulene til å kjøre bilen. Imidlertid ligger hovedforskjellen i overføring av kraft. I 4WD er systemet slått på av driveren, mens i AWD gir systemet kraften intelligent. 4WD-systemer er nyttige for terrengopplevelser, mens AWD er nyttig for generell bybruk og glatte veier.

Er AWD bedre enn 4WD?

Både AWD og 4WD har sine egne fordeler og ulemper. Alt avhenger av hva slags tur kjøperen ønsker. Proffene til AWD inkluderer bedre hånding av glatte forhold, bedre veigrep og bedre ytelse i snø eller is. Ulempene med AWD inkluderer et komplekst system som resulterer i en dyrere bil, lavere drivstoffeffektivitet enn 2WD og kort dekklevetid.

4WD har også egne proffer som bedre trekkraft i steinete overflater og best for off-roading. Ulempene med 4WD inkluderer dyrt vedlikehold og lav drivstoffeffektivitet.

Hva er noen beste 4×4 SUVer?

Det er flere gode 4×4 SUVer tilgjengelig i markedet i dag. I det siste liker folk følelsen av et større kjøretøy og kjøreopplevelsen. Så bilprodusenter har også bestemt seg for å sette noen av de beste funksjonene i SUVer. Noen av de beste 4×4 SUVene inkluderer:

 • Ford Bronco 2021
  • Toyota Land Cruiser
  • Land Rover-funnet 2020
  • Jeep Wrangler 2020

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter