Hvilken Volvo SUV er den største?

Volvo har et lite utvalg av 3 SUV-er, og XC90 er den største. Volvo begynte å lage sine SUV-er på 2000-tallet, og XC90 var den første SUV-en de opprettet. Det er en crossover SUV basert på en bil chassis som kommer i all-hjulet stasjonen med forhjulsdrift som standard. XC90 kan ha en tredje rad med seter, noe som øker passasjerplassen.

Volvo XC90: Volvos største SUV

Volvo XC90 er en mellomstor luksus SUV. XC90s konsept ble lansert i 2001, mens de startet produksjonen i 2002. Bilen er nå i sin andre generasjon. XC90s første generasjon var basert på Volvo P2-plattformen, den samme plattformen som ble brukt til andre Volvoer som V80-serien. Den andre generasjonen er imidlertid basert på en annen global plattform kalt Scalable Product Architecture (SPA).

Kropp

Bilunderstellet som brukes i XC90 er skalerbar produktarkitektur (SPA). Teknologien som brukes i denne plattformen reduserer bilens vekt, samtidig som sikkerheten og effektiviteten forbedres. Bilen har en dobbel-wishbone foran suspensjon, sammen med en ny integrert link bakaksel, inkludert tverrgående bladfjær av lett materiale. Fronten har T-formet LED dagtid kjører frontlykter som markedsføres som «Thor’s Hammer» av Volvo.

XC90-målinger

 • Høyde: 1776 mm
 • Lengde: 4950 mm
 • Bredde: 2140 mm
 • Bredde inkl. Speil: 2140 mm
 • Hjulbase: 2984 mm
 • Spor foran: 1665 mm
 • Spor bak: 1667 mm
 • Svingsirkel: 11,8 mm
  Kilde: Volvo Cars

Første generasjon (2002–2014)

Den første generasjonen XC90 ble lansert i 2001 i Nord-Amerika. Dette var Volvos første bemerkelsesverdige SUV. Bilen ble lansert i to varianter, 2.5T og T6. 2,5T var basevarianten med en 2,5-liters B5254T2 «T5» turboladet inline-fem-motor som produserte 208 hestekrefter og 320 N⋅m dreiemoment.

  Hvilken Volvo er den sikreste?

T6-varianten hadde en 2,9-liters B6294T-motor som produserte 268 hk og 380 N⋅m dreiemoment. Senere i 2005 ble Yamaha V8-motoren lagt til denne modellen. Bilen fikk flere oppdateringer etter det, blant annet en ansiktsløftning i 2007 og andre små endringer i 2009, 2010 og 2012. Bilen var en umiddelbar suksess. Den vant flere priser og andre rangeringer av sikkerhetsorganisasjoner.

Andre generasjon (2015–nå)

Produksjonen av andre generasjon XC90 startet i 2012 og ble utgitt i 2015. Hver variant fikk de samme 2,0-liters firesylindrede Drive-E-drivverkene. Dette kom med Volvos 8-trinns Geartronic-girkasse.

Andre generasjon kom med 3 trim nivåer, T5, T6, og T8. T5 kom med to gassmotorer, mens T6 kom med to dieselbaserte motorer. Den øverste T8-modellen har en tomotors. Det er et plug-in hybrid kjøretøy. Alle modellene leveres med All-Wheel Drive.

T8-modellen har et litium-ion-batteri på 11,6 kWh. T8 Excellence-modellen ble utgitt i 2017 og avviklet i 2020. Bilen fikk en annen ansiktsløftning i 2021, og omdøpte T8-modellen til «XC90 Recharge». Recharge er en plug-in hybrid, da Volvo ikke har noen eneste gass- eller dieselmotorer lenger.

Andre spesifikasjoner

XC90 er en luksuriøs SUV, som gir det beste interiøret og eksteriøret. Sikkerhetsfunksjonene er også de beste i alle SUV-ene i denne kategorien. To av de mest innovative sikkerhetsfunksjonene er «run-off road protection package» og «Auto brake at intersection capability.» Selvfølgelig har XC90 også alle de andre standard luksussikkerhetsfunksjonene som Volvo er kjent for.

  Hvilken SUV har minst veistøy?

Interiørdesignet er også luksuriøst og tar sikte på å gi den beste komforten. Bilen har også 3-raders og plass til 6-7 passasjerer. Forsetene har massasjefunksjoner, oppvarmede seter, ventilert skinn og strømjustering. Det er også en 9 » frontskjerm.

XC90 har et høyt nivå Bowers og Wilkins lydsystem og Volvo Cars luftrensingssystem. I 2017 ble Pilot Assist II standardisert i alle XC90 for utvalgte markeder.

Volvos andre SUV-er

Volvo har et lite utvalg av tre SUV-er under paraplyen. De mindre SUV-ene er XC40 og XC60. Begge disse er de beste av sine egne kategorier. XC40 er en kompakt luksus crossover SUV mens XC60 er en luksuriøs crossover SUV. Begge er en av de sikreste bilene rangert av IIHS.

Volvos fremtidige SUV-planer

Volvo har en liten produksjonsskala sammenlignet med andre bilprodusenter. De har laget tre SUV-er, og de kommer til å lage dem i noen år. Men det har vært et tillegg i det siste. I 2021 kunngjorde Volvo at de kommer til å lansere Volvo C40 Recharge som en helelektrisk subcompact luksus crossover SUV.

FAQ

Hva er SUV-er?

SUV står for sport nytte kjøretøy. De er vanligvis laget for flere passasjerer og den høyeste ytelsen. De fleste SUV-ene har et firehjulstrekkalternativ, noe som gjør dem svært effektive i ulendt terreng. De har vanligvis høy bakkeklaring og kommer med forskjellige varianter som crossover SUVer eller kompakte SUVer.

  Hva er den største BMW SUV?

Hvilken er den største SUV noensinne?

Noen SUV-er er rene dyr. Massive gass guzzlers brukes til høy ytelse og grove spor. De har vanligvis lav drivstofføkonomi på grunn av sine store motorer og kan bære mye last. Noen av de største SUV-ene inkluderer:

 1. 2016 Chevrolet Suburban- veier 8,100 lbs og har 121.1 kubikkfot last plass.
  1. 2016 Mercedes Benz GL Klasse- den kan passe 93.8 kubikkfot last.
  1. 2017 Nissan Armada- kan passe 95.1 kubikkfot last plass.

Hva er noen fordeler med SUV-er?

Det er visse fordeler med større kjøretøy. Den første er rommet. Mange SUV-er har plass til 7 personer inne. Det er også mer lasterom for store reiser. Det større kjøretøyet gir også bedre benplass for passasjerene.

De andre fordelene inkluderer dens evner. Med høyere bakkeklaring kan mange SUV-er gå nesten overalt. Firehjulsdriften i de fleste SUV-er øker også ytelsen, i tillegg til bedre synlighet på grunn av større vinduer og frontrute.

Hva er typer SUV-er?

De fire vanlige SUV-kategoriene er basert på størrelse og inkluderer kompakt crossover, crossover, mellomstor og full størrelse.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter