Hvilken Volvo har 3 rader?

Volvo XC90 er den eneste Volvo-bilen som har 3 rader i seg. Det er en mellomstor luksus crossover SUV. Volvo hadde laget stasjonsvogner og SUV-er i årevis, men de la bare til tredje rad i den nylige XC90-modellen. Den tredje raden er tilgjengelig fra bakdørene ved å brette den andre raden av bilen.

Volvos historie med familievennlige kjøretøy

Volvo har en historie med å lage store familiebiler. De laget Volvo 740 GLE tidligere, noe som var en stor hit, og 700-serien brukes fortsatt av mange mennesker i dag. Det var imidlertid ikke utstyrt med tredje rad. Deretter introduserte Volvo V70-vogner, som heller ikke hadde noen tredje rad. Alle disse bilene ble truffet selgere, men de manglet alle den tredje raden for maksimal familiekomfort. Volvo husket dette mens han designet XC90.

Volvo XC90

Volvo introduserte XC90 SUV i 2002 som en mellomstor luksus crossover SUV. Den ble laget på Volvo P2-plattformen, som var den samme plattformen Volvo brukte til andre biler også, som V80-serien.

Volvos tredje rad

Den tredje raden på den nyeste XC90-modellen er veldig behagelig. Tilgjengeligheten til den tredje raden er også ganske enkel. Bakdørene til bilen gir tilgang ved å brette de andre radsetene. 7-seters XC90s tredje rad gir plass til to personer med to individuelle seter.

Setene er ganske romslige og kan brukes av en passasjer som er opptil 1,5 meter lett. Den tredje raden kan også brettes ned, så vel som den andre raden, noe som gir en ganske stor lastplass for brukerne. Denne romslige SUV-en er romslig og har mange sikkerhetsfunksjoner, og derfor har den blitt kalt «Verdens sikreste familie-SUV».

  Er en brukt Volvo en god bil?

Første generasjon (2002–2014)

Første generasjon XC90 kom i to trim nivåer av 2.5T og T6. 2.5T-versjonen hadde en 2,5-liters «T5» turboladet inline-fem-motor. Det ga en effekt på 208 hk (155 kW). T6-versjonen hadde en 2,9-liters twin-turbocharged inline-seks, som tilbød 268 hk (200 kW).

2.5T-versjonen kom med forhjulsdrift og valgfri firehjulsdrift, mens T6-varianten bare kom med et firehjulsdriftalternativ. Bilen var en suksess, og vant North American Car of the Year og Motor Trend magazine’s Sport / Utility of the Year for 2003. Det ble kalt en familiebil fra starten av.

Andre generasjon (2015–nå)

Volvo begynte å selge andre generasjon XCX90 i 2015. Denne gangen var bilens plattform basert på Scalable Product Architecture (SPA)-teknologi, en sterkere plattform som absolutt forbedret sikkerheten og effektiviteten til bilen. Alle trimnivåene kom med samme motor med 2,0-liters firesylindrede Drive-E-drivlinjer og Volvos åtte-trinns Geartronic-girkasse.

Bilutvalget hadde to gassmotorer og to dieselmotorer. Gassmotoren hadde en twincharged 320 hp T6, produserer 400 nm dreiemoment og en turbocharged 254 HP T5, produserer 350 NM dreiemoment. Dieselmotoren hadde en twin turbo 235 hp D5, produserer 470 nm dreiemoment og en turbocharged 190 HP D4, produserer 400 NM dreiemoment.

Den øverste hybridmodellen ble også introdusert for første gang i XC90. Hybridversjonen kom med en kraftigere motor med en elektrisk motor. Den produserte 400 hk og 640 nm dreiemoment. Hybridmodellen har et litium-ion-batteri på 11,6 kWh. NHTSA ga den totalt 5 stjerner rating og Euro NCAP også vurdert som den «beste i klassen».

  Er Volvo mer pålitelig enn Tesla?

Andre generasjon XC90 kommer med tre trimnivåer å velge mellom: Momentum, R Design og Inscription. I 2017 ble et annet trimnivå introdusert kalt T8 Excellence. Dette ble imidlertid avviklet i 2020. Dette etterfulgt av å motta XC90, en ansiktsløftning midt i syklusen i 2021. Volvo produserer nå bare hybridversjonen.

Design og funksjoner

Andre generasjon XC90 kom med et nytt design og en dobbel wishbone frontfjæring. Det er også et valgfritt valg av elektronisk styrt luftfjæring i de nye modellene. Interiøret har et 9-tommers infotainmentsystem. Volumet og andre ting kan styres på rattet.

Setene på første rad er utstyrt med sidestøtter, seteputeforlengelser og massasjefunksjon. Bilen har også et luftrensingssystem. For å lette sjåføren kommer bilen også med et 360° visningssystem. Selvfølgelig har XC90 også alle de førsteklasses sikkerhetsfunksjonene som Volvo tilbyr, inkludert Intellisafe-funksjonen, som er en varemerkefunksjon for alle Volvo-biler.

Volvos fremtidige familieplaner

Volvo kommer til å lansere en helelektrisk versjon av XC90 i 2022. Dette betyr tydelig at de ikke kommer til å avvikle det, i det minste ikke i nær fremtid. Salget av denne bilen er også en suksess for Volvoen. Forhåpentligvis vil de beholde den tredje raden i 2022 XC90-modeller.

FAQ

Hvilke andre biler har en tredje rad?

Det er mange alternativer tilgjengelig i markedet for 3-rads biler. De fleste av dem er laget for familier, så de er alle utstyrt med de nyeste sikkerhetsfunksjonene. Mange av dem er minibusser, mens andre er SUV-er. Noen av de beste inkluderer:

 • Mitsubishi Outlander
  • Chrysler Pacifica
  • Volkswagen Tiguan
  • Kia Sorento
  • Kia Telluride
  Hvilken modell erstattet Volvo XC70?

Hva er den billigste 3-rads bilen?

Tre-raders biler kommer ikke veldig billig. Sammenlignet med andre tre rader setere, er det imidlertid noen som er rimeligere. Dette er noen tre-rad SUVer for under $ 25,000:

 • Ford Utforsker
  • Toyota Highlander
  • Dodge Reise
  • Nissan Pathfinder
  • Honda Pilot
  • GMC Acadia
  • Acura MDX

Hva er den minste bilen med 3 rader?

Det er alltid etterspørsel etter små biler. Men i treradskategori er de fleste av dem ganske store. Ikke alle kan passe disse store bilene i garasjene sine, og noen familier foretrekker små tre-rads biler. Noen av disse er:

 • Volkswagen Tiguan
  • Kia Sorento
  • GMC Acadia
  • Volvo XC90
  • Hyundai Palisade

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter