Hvor lenge varer Mercedes Benz-biler?

Mercedes Benz biler varer lenge hvis de vedlikeholdes riktig. Vel, de fleste av dem gjør det. Det er ingen hemmelighet at mange Mercedes-modeller går inn i riket på flere hundre tusen miles uten behov for noe større vedlikehold.

Men for det meste, hvis du vil ha en bil som varer så lenge, må du sørge for at riktig vedlikehold blir gjort. Videre må du ta proaktive tiltak på noen områder, for eksempel korrosjon, fordi disse typer feil lett kan forkorte levetiden til en bil.

Vedlikehold

Selvfølgelig er det mange forskjellige eksempler på forskjellige Mercedes-modeller som går inn i 200 000 miles eller mer uten større vedlikehold. Men hvis du vil maksimere levetiden til Mercedesen din, er riktig vedlikehold et skritt du ikke kan forsømme.

For eksempel kan bilens batteri forringes over tid hvis bilen ikke brukes så ofte. Dette er ofte tilfelle for mange Mercedes klassikere i dvalemodus i vintermånedene. Et flatt batteri kan forårsake problemer som motorstyringsfeil, noe som kan forkorte levetiden til Mercedes-en din.

Du må også sørge for at de vitale bildeler fungerer som tiltenkt. Du bør sjekke tennpluggene i anbefalte intervaller, det samme gjelder for ledninger. Videre vil endring av væskene dine ofte definitivt gjøre bilen din i stand til å vare lenge.

Eldre Mercedes-modeller var kjent for mange korrosjonsproblemer. Korrosjon er et alvorlig problem, og hvis det ikke blir tatt vare på i de tidlige stadiene, kan det forkorte levetiden til en bil betydelig. Reparasjon av biler som påvirkes av betydelig korrosjon er vanligvis ikke verdt kostnaden.

  Hvorfor er brukte Mercedes S-klasse så billig?

Av den grunn bør du rustsikre Mercedesen din, spesielt hvis du eier en 90-talls Mercedes, som er Mercedes-modellene som er mest sårbare for korrosjon.

Kjørevaner og kjørestiler

Det er ganske åpenbart at måten du bruker et bestemt objekt på påvirker levetiden til det objektet. Mercedes biler vil vare deg lenge, spesielt hvis du oppnår «mekanisk symfoni» nivåer av forståelse av hvordan noen deler fungerer og slitasje over tid.

Du bør alltid prioritere jevn og presis kjøring sammenlignet med aggressiv og brå kjøring. Det gjør også en ganske stor forskjell for spesifikke bildeler som bremser, clutcher eller mange forskjellige motorkomponenter.

Å forutse veien fremover og sørge for at du skifter gir på en kontrollert måte, vil forlenge levetiden til clutchen og bremsene dine. Du bør ikke sitte på clutchpedalen din på lenge også. Prøv å sette bilen i nøytral så snart du kommer til en stopp.

Moderne Mercedes-biler er mye mer komplekse sammenlignet med eldre modeller. De er konstruert av mange flere deler, som alle kan utgjøre problemer hvis de begynner å mislykkes. Imidlertid kan mange problemer unngås eller utsettes hvis du kjører samvittighetsfullt.

Eldre Mercedes-modeller kontra nyere

Alle de nevnte trinnene bør vurderes når du prøver å forlenge levetiden til en bil. Men du kan rett og slett ikke sammenligne eldre Mercedes-modeller med nyere. Eldre Mercedes-biler ble bygget med forskjellige prioriteringer i tankene.

I disse dager er bilindustriens prioriteringer effektivitet og innovasjon mot nyere reisemidler som hybridisering og elektrifisering. Men i gamle dager var Mercedes for det meste konsentrert om å lage pålitelige biler med skuddsikre motorer.

  Vanlige problemer med Mercedes 4Matic

Mercedes pleide å lage solide motorer som kunne levere hundretusenvis av kilometer med lite eller ingen vedlikehold. I disse dager er motorer mye mer komplekse på grunn av tvungen induksjon og strenge utslippsregler, noe som noen ganger legger en belastning på motoren fra start.

Dette er ikke å si at moderne Mercedes-biler ikke vil vare lenge hvis de opprettholdes riktig, men de kan absolutt ikke matche påliteligheten til eldre Mercedes-modeller.

Mer om å kjøre biler på lang sikt

Er moderne biler mindre pålitelige?

I motsetning til populær tro kan nyere biler være mer pålitelige sammenlignet med eldre modeller. Imidlertid varer de ikke så lenge. Dette er mest fordi moderne biler er utrolig komplekse. Så hvis en moderne bil begynner å ha problemer, er det mye vanskeligere å fikse dem.

Eldre biler er mye enklere sammenlignet med nyere modeller, men de er ikke konstruert på en måte slik at moderne diagnostikkverktøy kan identifisere problemene sine. Det er grunnen til at de fleste gamle biler fortsatt blir fikset av gamle skolemekanikere, og nyere biler blir først og fremst diagnostisert gjennom komplekse ECU-avlesninger.

Hva er den lengstlevende Mercedes-modellen?

Gamle Mercedes-modeller som Mercedes Benz 300 (W123, W124) utstyrt med dieselmotorer er kjent for å vare lenger enn de fleste biler i dag noensinne kunne. Disse bilene ble laget på 70-tallet gjennom 90-tallet og er et klart eksempel på hvordan Mercedes pleide å lage biler som rett og slett ikke kunne bryte.

Mercedes 300 er stort sett den lengstvarende europeiske sedan gjennom tidene. Selv etter alle disse årene er mange land rundt om i verden fortsatt fullpakket med disse, og vil sannsynligvis fortsette å være fullpakket med dem, lenge etter at mange moderne Mercedes-modeller blir utryddet.

  Hvor kan jeg få min Mercedes olje Change?

En mer moderne versjon av 300 er E-klassemodellen fra 2008. Disse modellene var utrolig populære da de kom ut. Mange sier at 2008-modellen er det siste året med produksjon Mercedes klarte å perfeksjonere. De solgte massevis av kjøretøy i E-klasse 2008.

Er det trygt å kjøre en Mercedes med høy kjørelengde daglig?

Biler med høy kjørelengde er vanligvis eldre modeller som klarte å tåle tidens prøve. Som sådan er de ikke så trygge som moderne Mercedes-modeller. De siste 20-30 årene har bilsikkerheten endret seg dramatisk.

Det betyr ikke at de eldre Mercedes-modellene ikke er trygge, men de kan rett og slett ikke sammenlignes med en moderne bil. Men hvis du vedlikeholder bilen ofte, og du gjør din due diligence i service og sørger for at alle komponentene fungerer som tiltenkt, bør du være tilstrekkelig trygg på å kjøre en eldre bil.

Selvfølgelig vil kjøretøyet ikke ha mange av de standard sikkerhetsfunksjonene som finnes i nye biler i dag, så husk det.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter