Hva er forskjellen mellom GLC og GLA Mercedes?

Mercedes-Benz er blant de få bilprodusentene som lager en rekke bilprodusenter og modeller for å matche behovene til forskjellige forbrukere. Blant de forskjellige bilene den lager, er SUVer en av de mest solgte gjør. Men hva er hovedforskjellen mellom GLA og GLC? 

Både Mercedes GLA og GLC er to utmerkede SUV-er med mange førsteklasses og avanserte funksjoner. Likevel er de forskjellige på forskjellige måter. Mercedes-Benz GLA er en subcompact SUV, mens Mercedes GLC er en kompakt SUV. 

Dessuten er GLA litt billigere enn GLC. GLC er imidlertid kraftigere og romsligere enn GLA. Så hvis du er en familiemann og vil ha en bil som du kan passe komfortabelt med familien din, vil GLC være den perfekte bilen. En annen stor forskjell er at GLA er mye billigere enn GLC. 

Hva er de viktigste forskjellene mellom Mercedes GLA og GLC?

Funksjoner 

En av de viktigste forskjellene mellom disse Mercedes SUVer er funksjonene som de kommer med. Til tross for å ha lignende funksjoner, kommer GLC med flere standardfunksjoner enn GLA. Slike funksjoner inkluderer 18-tommers hjul, oppvarmede forseter, en universell garasjeportåpner, en ekte trekant og en 10,25-tommers berøringsskjerm. Disse funksjonene er ikke standard på GLA. 

Størrelse

En annen klar forskjell mellom disse to bilene er deres størrelse. Mercedes GLC er ganske større enn GLA, selv om høydeforskjellen er svært liten. GLC er rundt 10 tommer lengre enn GLA og 3 tommer lengre i bredde, og bout en tomme lengre i høyden. 

Til tross for at de er små i størrelse, vil noen mennesker elske GLA, da det gjør at de kan bevege seg mye i byen. Men for folk som ønsker størrelse, komfort og lasterom, er GLC den bedre bilen. GLC har totalt 56,5 kubikkfot lasteplass, mens GLA har 43,6 kubikkfot lasteplass. 

  Hvilken Mercedes har DISTRONIC PLUS

Prestasjon 

Når det gjelder ytelse, varierer disse bilene også mye. Imidlertid er deres basemodeller begge utstyrt med en 2,0-liters turbo 4-sylindret motor. Likevel tilbyr GLC mer kraft, da den har flere hestekrefter og dreiemoment. Så hvis du vil ha en kraftigere SUV, må du gå med GLC SUV. 

Mercedes-Benz GLC SUV genererer opptil 241 hestekrefter og 273 lb-ft av dreiemoment, mens Mercedes-Benz GLA genererer maksimalt 208 hestekrefter og 258 lb-ft av dreiemoment. Når det gjelder hastighet, er GLC også raskere, da det kan akselerere fra 0 til 60 på 6,3 sekunder, sammenlignet med GLA som akselererer fra 0 til 60 på 7,2 sekunder. 

Pris 

Som forventet er Mercedes GLA, som er en subcompact SUV med færre funksjoner, mye billigere enn Mercedes GLC, som er kompakt med tilleggsfunksjoner. Basisprisen for Mercedes-Benz GLA-klasse er $ 33,900, mens Mercedes GLC-klasse har en basispris på $ 40,700. Så forskjellen er omtrent $ 700. 

Drivstofføkonomi 

Siden begge disse bilene er SUVer, forventer du at drivstoffbruken deres er litt høyere enn sedans. Likevel bruker GLC mer drivstoff enn GLA. GLC har en kombinert EPA-drivstofføkonomi på 25, mens GLA har en EPA-drivstofføkonomi på 28. Så GLA er mer drivstoffeffektiv enn GLC. 

FAQ

Er det verdt å kjøpe Mercedes GLA?

Hvis du ønsker å ha en subcompact SUV, så vil du elske Mercedes GLA. Dessuten er denne bilen billigere enn kompakte og vanlige SUV-er. På toppen av det er det lettere å vedlikeholde og bruker mindre drivstoff enn kompakte og vanlige SUV-er. Det er imidlertid ikke ideelt for de som leter etter bedre ytelse og en romslig SUV. 

  Bør jeg kjøpe en 10 år gammel Mercedes?

Hvorfor velge Mercedes SUV over BMW SUV?

Mercedes og BMW har konkurrert i lengste tid. Det spiller ingen rolle om det er i deres sedan linje eller SUV. Når det gjelder SUVer, kan begge disse merkene skryte av utmerkede og kraftige biler. De er også kraftige og veldig avanserte. 

Mercedes kommer imidlertid med mer avanserte og teknologisk avanserte funksjoner enn BMW SUV. For eksempel er GLE-Class mer avansert enn X5. På toppen av det tilbyr det mer komfort og lasteplass enn X5. Likevel har X5 en bedre tur og ytelse. 

Er Mercedes-Benz SUVer gode off-road?

Ja, Mercedes SUVer er noen av de beste bilene off-road. Mercedes-modeller som G-klasse er en av de beste SUV-ene for terrengkjøring. Takket være funksjoner som en kraftig ramme, mye bakkeklaring og tre låseforskjeller. Denne bilen ble bygget for militær bruk, noe som betyr at den enkelt kan navigere i alle terreng. 

Så hvis du vil ha den beste SUV-en for terrengkjøring, bør du vurdere Mercedes G-Wagon. Men hvis du ikke har råd til denne bilen, bør du også ha GLA, GLC, GLE og GLS-klassen. De fleste bilene er kraftige og romslige, noe som gjør dem perfekte for terrengturer. 

Hva er den beste Mercedes SUV?

Det kommer an på hva du leter etter. Hvis du vil ha komfort og luksus, kan du gå for Mercedes-Benz GLS-klasse. Hvis du vil ha holdbarhet, velg Mercedes-Benz G-klasse, og hvis du vil ha pålitelighet, er det beste valget Mercedes-Benz GLC-klasse. For folk med et stramt budsjett vil Mercedes GLA- eller GLB-klassen være et utmerket alternativ. 

  Beste Mercedes brukt SUV

Er Mercedes SUVer pålitelige? 

Nei, de fleste Mercedes SUVer er ikke pålitelige. Mercedes SUVer rangerer vanligvis i den nederste tredjedelen av alle merker. Mercedes SUVer er imidlertid mer pålitelige enn BMW og Range Rover SUVer. Den minst pålitelige Mercedes SUV er Mercedes GLE-klasse, mens den mest pålitelige Mercedes SUV er GLC-klasse. 

Konklusjon

Forskjellene mellom Mercedes GLA og GLC er svært tydelige da GLA er en subcompact SUV, mens GLC er en kompakt SUV. Dette betyr at GLA er rimelig mindre enn GLC. Andre forskjeller inkluderer pris, komfort og ytelse. 

Mercedes-Benz GLC yter bedre enn GLA, mens GLA er billigere og enklere å vedlikeholde enn GLC. Disse bilene varierer også når det gjelder komfort, da GLC er mer romslig med avanserte funksjoner som vil holde beboerne koseligere enn GLA. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter