Vanlige problemer med Mercedes 4Matic

Mercedes-Benz 4Matic AWD-systemet gjør det mulig for folk som bor i glatte eller snødekte områder å kjøre bilene sine jevnt og fredelig. Dette systemet har imidlertid også noen utfordringer. Så, hva er noen av tilbakeslagene til Mercedes 4Matic-systemet?

Mercedes-Benz 4Matic firehjulstrekksystem har flere problemer og utfordringer. Noen av disse inkluderer dårlig drivstofføkonomi, dreiemomentomformerproblemer, oljelekkasjer, svake viskøse koblinger, overføringsproblemer, rust og en sprukket drivaksel som forårsaker vibrasjoner. Vær oppmerksom på at disse problemene varierer med modell og produksjonsår.

Vanlige Mercedes 4Matic-problemer 

Svake viskøse koblinger

Et av hovedproblemene med Mercedes 4Matic-systembilene er de svake viskøse koblingene. Siden 4Matic-systemet forårsaker en forskjell i hastighet mellom for- og bakakselen, kan dette svekke de viskøse koblingene.

Noen av tegnene på en dårlig eller mislykket viskøs kobling inkluderer grøssing, en grov tur på trange svinger, og drivverket kan låse seg helt. Hvis du ser et av disse tegnene, kan det hende du må besøke mekanikeren for å erstatte de dårlige viskøse koblingene.

Dårlig drivstofføkonomi

De fleste Mercedes-Benz-modeller er kjent for å være drivstoff guzzlers. Imidlertid er modeller med 4Matic-systemer enda verre. Dette er fordi mer strøm brukes til å kontrollere og håndtere bilen sammenlignet med RWD- eller FWD-systemer. Mer kraft som brukes fører til mer drivstoff som brukes.

Problemer med overføring 

Dette er et vanlig problem med alle Mercedes-Benz modeller. Selv om Mercedes er kjent for å ha en av de beste overføringene på markedet, har komponentene i overføringen en tendens til å ha problemer. De største synderne er den 13-pinners kontakten og transmisjonsventilkroppen som får overføringsvæsken til å lekke.

  Vanlige problemer med Volkswagen Atlas

Dette problemet er mer uttalt i Mercedes 4Matic-modeller, spesielt de som er utstyrt med 7G Tronic 4Matic. Differensialen på denne modellen går dårlig veldig raskt. Så du kan bli tvunget til å erstatte denne delen etter noen få år, noe som er ganske kostbart.

Noen av tegnene på et dårlig overføringssystem inkluderer en drakobling, brennende lukt, sjekk motorlys, sliping, nøytrale lyder, lekkende væske, dårlig dreiemomentkonverterer og nektet å bytte gir. Hvis du merker et av disse tegnene, bør du få overføringen sjekket.

Hvile

Uansett hvilken Mercedes-merke eller modell du kjører, bør du forvente at noen deler ruster mye raskere enn forventet. Dette inkluderer Mercedes-modeller med et 4Matic AWD-system. Rust på Mercedes oppstår vanligvis rundt støtfangerne, bak nummerskiltet, langs gulvplankene og på de fremre fendere.

Utslitt katalysator

Etter at din 4Matic Mercedes dekker minst 60,000 miles, bør du være klar til å endre sin katalysator. Mercedes katalytiske omformere har vært kjent for å bli ineffektive etter å ha dekket 60k miles, og de kan også lide av tilstopping.

Oljelekkasjer

Alle Mercedes-modeller produsert etter 1995 har et elektronisk transmisjonssystem. Selv om dette systemet er avansert, fører det vanligvis til grafittoppbygging forårsaket av en oljelekkasje. Dette problemet er mer vanlig i Mercedes 4Matic-modeller, noe som fører til at Mercedes tilbakekaller tusenvis av modeller i 2014 til 2015 og 2018 til 2019 Mercedes E-klasse, S-klasse og G-klasse 4Matic.

Sprukket drivaksel som forårsaker vibrasjoner

Dette problemet er ikke til stede i alle Mercedes 4Matic-modeller. Den finnes for det meste i C300 4Matic-modeller laget før 2012. Føreren kan oppleve vibrasjoner, som er forårsaket av sprukne drivaksel flex-plater. Forsikre deg om at du løser dette problemet før det skader overføringen.

  Vanlige problemer med DS 3 Crossback E-Tense

Hvordan fungerer Mercedes 4Matic AWD-systemet?

Mercedes 4Matic er et avansert firehjulstrekksystem. Det som gjør 4Matic spesiell er at den integreres med drivverket og de ulike sikkerhets- og assistansesystemene som er omtalt på Mercedes-Benz-kjøretøy.

Systemet fungerer ved å oppdage kjøreforholdene og endre etter behov, for å gi sjåføren eksepsjonell trekkraft og tillit når de cruiser. Når veiforholdene er i orden, styrer systemet motorens dreiemoment til for- og bakhjulene via en senterforskjell, for utestående balanse og håndtering.

Men hvis veiforholdene ikke er gunstige, reagerer 4Matic AWD-systemet umiddelbart ved å lede strøm til hjulene som trenger det mest. Dette gir føreren full kontroll under ugunstige forhold og er grunnen til at Mercedes med et 4Matic-system er ideell for glatte eller snødekte områder.

FAQ

Hva er fordelene med Mercedes 4Matic firehjulsdrift?

Mercedes 4Matic-systemet gir føreren mange fordeler, inkludert eksepsjonell håndtering, forbedret akselerasjon og enestående ytelse. Det hjelper også med trekkraft og tauing. Dette er funksjoner som du kanskje ikke finner på Mercedes med et standard AWD-system.

Er Mercedes pålitelig etter 100 000 miles?

Påliteligheten til Mercedesen din avhenger av mange ting, inkludert modellen din, kjørevaner og hvordan du vedlikeholder bilen. Når mercedesen din vedlikeholdes riktig, bør den vare over 250 000 miles uten utfordringer. Noen modeller utvikler imidlertid problemer etter 80 000 miles.

Har Mercedes-Benz mange problemer?

Nei, det gjør de ikke. Men etter hvert som bilen din blir eldre, kan du begynne å møte forskjellige bilproblemer. Det avhenger også av Mercedes-modellen du eier. Noen modeller opplever problemer raskere enn andre. Men du bør forvente noen vanlige Mercedes-problemer som oljelekkasjer, rust, dårlig katalysator, overføringsproblemer og motorfeil.

  Den 2022 Mercedes AMG EQS vs Tesla vs Audi

Hvorfor er Mercedes-Benz så upålitelig?

Å være et luksuriøst merke, er Mercedes-Benz ikke et av de mest pålitelige merkene på markedet. Dette er hovedsakelig på grunn av den svært avanserte teknologien som bilen kommer med. Som et resultat kan et lite uhell føre til at eieren betaler en høy pris for å reparere bilen.

Eldre Mercedes-modeller er mye mer pålitelige enn de nyeste modellene med avansert teknologi. Også visse modeller som E-klasse er noen av de mest pålitelige luksusbilene på markedet.

Det er fortsatt verdt det

Hvis du har tenkt å kjøpe en Mercedes-Benz med et 4Matic-system, er det noen få tilbakeslag du bør være forberedt på å håndtere. Utfordringene er overføringsproblemer, svake viskøse koblinger, dårlig drivstofføkonomi, oljelekkasjer, rust og svak katalysator.

Generelt oppveier fordelene med Mercedes 4Matic-systemet ulempene. Dette systemet er avgjørende for å kjøre jevnt under tøffe forhold, for eksempel snødekte områder og glatte overflater. Sørg for å ha en planlagt Mercedes-vedlikeholdstjeneste for å unngå å møte noen av Benz 4Matic-utfordringene.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter