Er Mercedes god i snøen?

Når vinteren nærmer seg, er det avgjørende å ha riktig bil hvis du bor i snødekte områder. Ikke alle biler kan takle snødekte og isete vinterforhold, men de fleste biler fungerer betydelig bra.

Generelt presterer Mercedes-Benz-biler godt under snødekte forhold sammenlignet med andre luksusbiler. Takket være de forskjellige sikkerhetsfunksjonene som Mercedes er utstyrt med. Disse hjelper sjåføren til å holde seg trygg, selv når forholdene forverres. Noen Benz-modeller er imidlertid mer pålitelige under snøforhold enn andre.

Så hvis du bor i et område som Winnipeg, Canada eller Big Sky, kan det hende du trenger en mer pålitelig Mercedes-modell for enkelhets skyld. Mercedes-Benz har funksjoner som elektronisk stabilitetskontroll og LED kjørelys på dagtid som gjør det tryggere å kjøre under disse forholdene.

Hvilke Mercedes-funksjoner gjør dem gode for snø?

  • Elektronisk stabilitetskontroll – De fleste Mercedes-bilmodeller er utstyrt med elektronisk stabilitetskontroll (ECS) for å holde føreren trygg når bilen blir ukontrollerbar. ECS sender dreiemoment til forhjulet med bedre grep for å holde bilen på veien. Dette er avgjørende når du kjører på snø eller is.
  • LED kjørelys på dagtid – Om vinteren er sikt et stort problem. Derfor, å ha LED dagtid kjører lys for å gjøre bilen mer merkbar for andre sjåfører. Dette reduserer sjansene for å kollidere med en annen bil. Bortsett fra å ha LED dagtid lys, Mercedes har også LED lykter og LED taillamps for nattbelysning.
  • Pre-Safe – siden vinterforholdene er svært vanskelige, er kollisjoner vanlige. Men hvis du har en Mercedes-Benz-bil, vil Pre-Safe-teknologien holde deg trygg i tilfelle en ulykke. Pre-Safe-teknologien starter automatisk hvis den registrerer overdreven skliing.
  • 4MATIC AWD – det som gjør Mercedes-biler gode på isete veier er 4Matic AWD-systemet. Dette systemet øker trekkraften på glatte veier. Det gjør den ved å engasjere alle fire hjulene. All-Wheel-Drive-systemet er stadig i aksjon med en fast dreiemoment splitt; så, kraft brukes normalt på alle hjul.
  • 4-hjuls uavhengig fjæring – denne funksjonen er også nøkkelen når det gjelder kjøring på snø. Den uavhengige firehjulsfjæringen gjør det mulig for hver hæl å bevege seg opp og ned, uavhengig av resten av bilens fjæring. Så alle hjul er stadig i kontakt med bakken.
  • Active Blind Spot Assist – På grunn av dårlig sikt om vinteren, kan det være vanskelig å legge merke til en bil ved siden av deg. Men Blind Spot Assist på Mercedes bruker radarsensorer for å oppdage en bil ved siden av din. På denne måten vil du ikke bytte kjørefelt blindt.
  • Antilock Bremser – å ha funksjonelle bremser er veldig viktig hvis du har tenkt å kjøre på snødekte eller isete veier. Antilock Bremser hindrer bremsene i å låse seg, noe som er viktig. Det vil også stoppe hjulene fra å skli, noe som vil hjelpe deg med å holde bilen i kontroll.
  • Advarsel om frontkollisjon og automatisk bremsing – med dårlig sikt kan det hende du ikke ser møtende trafikk eller bare ser den når det er nesten for sent. Denne funksjonen lar deg ha en rask responstid. Hvis sensorene merker at en bil eller person nærmer seg, vil den automatisk bremse for å unngå kollisjon.
  • Attention Assist – dette er en av funksjonene som gjør Mercedes til en av de sikreste bilene på markedet. Attention Assist vil identifisere hvordan du kjører i løpet av de første minuttene og forstå kjørestilen din. Hvis det sanser endringer, senere, vil det oppmuntre deg til å stoppe. Dessuten sanser den ting som Crosswind og glattheten i veien.
  Hvordan tilbakestiller jeg Mercedes air condition?

Hvilke Mercedes-Benz bilmodeller er perfekte for snø?

De fleste Mercedes-modellene er utstyrt med All-Wheel-Drive- og 4Matic-systemene. Disse kjøresystemene er avgjørende for kjøring i snødekte forhold. Imidlertid fungerer ikke alle Mercedes-modeller bra om vinteren. Hvis du bor i vinterområder, her er de beste Mercedes-modellene å kjøpe:

2019 Mercedes C300 4Matic Coupe

Øverst på listen vår er 2019 Mercedes C300 4Matic Coupe. Dette er en turboladet, 2,0-liters, fire-sylindret motor som får en ekstra 14 HP for å nå totale utganger på 255 HP og 273 lb-ft av dreiemoment. I tillegg har den en ni-trinns automatisk girkasse med All-Wheel-Drive og Bakhjulsdrift alternativer.  

Denne sedanen er bygget for tøffe værforhold, som vinter og snøfall. Det elektronisk styrte 4Matic AWD-systemet har mange sikkerhetsfunksjoner som lar deg kjøre trygt og ha ro i sinnet. Disse inkluderer Crosswind Assist, LED kjørelys på dagtid, adaptiv bremseteknologi, kollisjonsforebyggende Assist Plus og pre-sikker teknologi.

2017 Mercedes-Benz GLA250 4Matic

Den 2017 Benz GLA250 4Matic er ideell for snøforhold. Det er også den minste og billigste SUV-en i Mercedes-serien. Denne sporty og luksuriøse bilen drives av en 208 hk, 258-lb-ft, 2.0-liters, turbo-fire motor. Den har en syv-trinns automatisk girkasse som sender strøm til AWD eller FWD.

4Matic AWD-systemet driver denne SUV-en til 60 mph på en rask 4.3 sekunder. Likevel er denne bilen perfekt for kjøring i snøen på grunn av de flere sikkerhetsfunksjonene den kan skryte av. Den har elektronisk stabilitetskontroll, aktiv bremseassistanse, kollisjonsforebyggende assistanse og mye mer.

  Hvilken Mercedes har blind flekk assist

Spørsmål og svar om winter driving

Hvilket Mercedes-Benz-drivsystem bør jeg velge for snø – All-Wheel-Drive eller 4-Wheel-Drive?

For snødekte forhold trenger du en Mercedes-Benz bilmodell som er utstyrt med firehjulsdrift. Dette er perfekt for alt vær, inkludert snødekte forhold. All-Wheel-Drive er vanlig i biler og mindre crossovers, mens 4WD er vanlig på SUVer og lastebiler.

Hva bør du vurdere når du kjøper en vinterbil?

Bortsett fra å velge en Mercedes-modell med riktig drivsystem, må du også vurdere andre ting. Disse inkluderer bilens bakkeklaring og sett med dekk. Velg en bil med mer bakkeklaring og bytt til vinterdekk konstruert av tette gummi- og silikaforbindelser.

Hvilken type Mercedes-Benz er best for snøfall – en bil eller SUV?

Først og fremst må du sørge for at Mercedes-modellen din er utstyrt med 4Matic, enten det er en bil eller SUV. For det andre er bakkeklaring avgjørende. Alle Mercedes SUVer har bakkeklaring på 6 til 8 tommer, mens de fleste biler er nærmere bakken ved 4 til 6-tommers bakkeklaring. Som et resultat er Mercedes-Benz SUVer de beste for ridning i snøfall. 

Kjør trygt!

Totalt sett er Mercedes-biler gode i snøen, takket være det bredere spekteret av sikkerhetsfunksjoner som de følger med. Likevel er Mercedes GLA 4Matic og C300 4matic coupe de beste Mercedes-bilmodellene for snødekte forhold. Velg en Mercedes-Benz-modell med et 4Matic permanent firehjulstrekksystem for en enkel tur.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter