BMW 328i VS Mercedes C300- hvilken er bedre?

Rivaliseringen mellom BMW og Mercedes-Benz har eksistert i flere tiår. Noen av bilene som har blitt satt opp mot hverandre er BMW 3-serien og Mercedes-Benz C-klasse. Men hvilken bil er bedre mellom Mercedes-Benz C300 og BMW 328i?

BMW 328i og Mercedes-Benz C300 er begge kompakte luksus sedans med noen førsteklasses funksjoner og høyteknologisk engineering. Mercedes-Benz C300 er imidlertid den bedre bilen for de som leter etter komfort, ytelse og utseende. På den annen side er BMW 328i den billigere bilen med bedre håndtering og en utmerket kjøreopplevelse. 

Det er imidlertid ikke lett å velge mellom disse to luksuriøse sedanene, da de har lignende funksjoner. Begge disse bilene kjører på en 2,0-liters motor og har plass til opptil 5 passasjerer. I tillegg har de god hytte og bagasjerom. Så de er perfekte sedans for en familie. 

BMW 328i VS Mercedes-Benz C300

Utseende

Som de fleste luksusbiler ser BMW 328i og Mercedes-Benz C300 elegant og luksuriøst ut. Likevel ser Mercedes-Benz C300 mer tiltalende og moderne ut enn BMW 328i. Så hvis utseende er det du leter etter, Mercedes-Benz har en fordel over BMW. 

Dessuten er Mercedes-Benz C300 litt lengre enn BMW 328i. Den har en akselavstand på 111,8 tommer, en lengde på 184,5 tommer, en bredde på 71,3 tommer og en høyde på 56,8 tommer. På den annen side har BMW 328i en wheelbase på 110.6-inches, en lengde på 182.5-inches, en bredde på 71.3-inches, og en høyde på 56.5-inches.  

Til tross for mercedes C300 er litt lengre, BMW 328i kommer med en mer romslig hytte og bagasjerommet plass. Den har et 42-tommers benrom foran, mens C300 har 41,7 tommer benplass foran. Bagasjerommet for C300 er 12,6 kubikkfot, mens 328i er 13 kubikkfot.  

  Hvorfor ikke kjøpe en BMW

Som forventet kommer Mercedes C300 med et mer sofistikert og avansert interiør enn BMW 328i. På toppen av det er trekantene og skinnet mye overlegent sammenlignet med BMW-en. Selv om begge bilene har omgivelsesbelysning, har belysningen i BMW 328i færre tilpasningsalternativer. 

Prestasjon 

En av tingene som gjør at BMW 328i og Mercedes-Benz C300 skiller seg ut fra andre biler i sin klasse er deres enestående ytelse. Likevel yter Mercedes-Benz C300 litt bedre enn BMW 328i.

Mercedes-Benz C300 er utstyrt med en 2,0-liters inline-4-sylinder motor som gir opptil 241 hestekrefter og 273 lb-ft dreiemoment. På den annen side har BMW 328i også en 2,0-liters inline-4-sylinder motor som leverer maksimalt 240 hestekrefter og 255 lb-ft dreiemoment. 

Likevel har begge bilene ytelsesalternativer for personer som ønsker mer akselerasjon og hastighet. Selv om Mercedes-Benz C300 er raskere og kraftigere, akselererer BMW 328I raskere enn C300. Den kan akselerere fra 0 til 60 på 5,4 sekunder, mens ledsagerne tar 6,4 sekunder. 

Pålitelighet 

Forbausende nok har begge disse bilene en pålitelighetsrangering på 2,5 av 5,0. Derfor betyr dette at de har gjennomsnittlig pålitelighet, noe som er bra ettersom de fleste BMWs og Mercedes faller litt under gjennomsnittlig pålitelighet. 

Så den viktigste avgjørende faktoren å se på er hvilken bil som er billigere å vedlikeholde. Ja, begge disse bilene er kostbare å vedlikeholde enn vanlige biler, men BMW 328i er noe dyrere. Også BMW 328i utvikler flere problemer underveis sammenlignet med BMW 328i. Det er viktig å merke seg at dette også kan variere etter modellår. 

  Er BMW 2.0 turbomotor pålitelig?

Sikkerhet 

BMW og Mercedes er utstyrt med noen av de beste sikkerhetsfunksjonene på markedet. Disse bilene blomstret også i kollisjonstester, noe som betyr at de er trygge i tilfelle kollisjon. Noen av de beste sikkerhetsfunksjonene som disse bilene kommer med er trekkraft kontroll, kjørefelt avgang advarsel, elektronisk stabilitetskontroll, og brems assist. 

FAQ

Kjører BMW bedre enn Mercedes-Benz?

Ja, hvis du vil ha den ultimate kjøreopplevelsen, er BMW den beste bilen for deg. Ikke bare fungerer den litt bedre enn Mercedes, men den har også utmerket sving og håndtering. Derfor er BMW en populær bil blant den unge generasjonen. 

Hvilken bil er raskere – Mercedes eller BMW?

Når det gjelder fart, har både Mercedes og BMW veldig raske biler. Bmw M8 Gran Coupe er imidlertid litt raskere enn Mercedes-AMG GT63. Den akselererer fra 0 til 60 på 3,1 sekunder, mens GT63 tar 3,3 sekunder. På toppen av det har M8 Gran Coupe en toppfart på 190 mph, mens GT63 har en toppfart på 196 mph. 

Så selv om BMW M8 Gran Coupe akselererer raskere enn Mercedes-AMG GT63, sistnevnte har en bedre hastighet. Derfor, når den kjøres over lang avstand, vil GT63 være den raskeste bilen. 

Hvilken bil er dyr å vedlikeholde mellom Mercedes og BMW?

Både Mercedes og BMW er veldig dyre å vedlikeholde. Men siden BMW rapporterer flere problemer enn Mercedes-Benz, må du bruke mer penger for å opprettholde en BMW enn en Mercedes-Benz. Dessuten er det litt mer utfordrende å finne BMW reservedeler enn å finne Mercedes reservedeler. 

  Er 2022 Mercedes AMG EQS en bil for høye mennesker

Hvilken bil varer lengst?

Hvis holdbarhet er det du leter etter, er Mercedes det beste alternativet. Mercedes biler er kjent for å treffe over 300,000 miles, mens bare en håndfull BMWs er kjent for å vare så lenge. Likevel bestemmes den generelle holdbarheten til en bil av førerens kjørevaner og hvor godt de opprettholder bilen. 

Er BMW dyrere enn Mercedes?

Nei, Mercedes er dyrere enn BMW. Likevel er dette greit ettersom Mercedes kommer med mer avanserte funksjoner og teknologi enn BMW. Så hvis du ønsker å spare noen dollar, vil BMW være det beste valget for deg. 

Sammendrag 

BMW 328i og Mercedes-Benz C300 er to utmerkede kompakt luksus sedans. I denne sammenligningen er det imidlertid klart at Mercedes-Benz C300 har en fordel over BMW 328i i mange kategorier. Så det er den beste bilen. Men hvis du vil spare litt penger og fortsatt nyte en fin og kvalitet tur, bmw 328i er fortsatt et perfekt alternativ. 

Mercedes-Benz C300 skiller seg ut på grunn av sin kraftige motor, nydelige design, avanserte teknologi og luksuriøse interiør. Ikke desto mindre kommer disse funksjonene ikke gratis, da denne bilen er dyrere enn BMW 328i. 

Edwin Odipo

Biler gjør livet vårt enkelt. Du kan besøke din fjerne venn, slektning eller til og med haste til matbutikken noen få kilometer fra hjemmet ditt med stor letthet. Tenk hvordan livet var før oppfinnelsen av biler ?? For meg er biler en velsignelse som gjorde livet mer praktisk. Derfor skriver jeg om biler for å hjelpe folk med å oppfylle deres behov. Enten det er å kjøpe bil, selge bil, reparere og alt de trenger å vite om biler. Kommentarer: edwin.odipo@luxurycarsa2z.com

Nyheter