Hvordan tilbakestiller jeg Mercedes air condition?

Når mercedes-benz sjekk motorlyset tennes, er det et tegn på at bilen din har et problem. Et av de potensielle problemene kan være et klimaanlegg som ikke fungerer som det skal.

Det er enkelt å tilbakestille Mercedes-klimaanlegget. Du trykker ganske enkelt ned avrimings- og luftcirkulasjonsknappene samtidig. Men hvis du gjør dette og A / C fortsatt ikke fungerer som den skal, kan det hende du må utføre andre diagnosetester.

A/C er svært avgjørende, spesielt om sommeren når hytta er veldig varm og kan være uutholdelig. Når klimaanlegget fortsetter å blåse varm luft, bør du hvile. Normalt er dette en enkel diagnose som du kan gjøre på egen hånd. Men hvis det ikke fungerer, bør du besøke en profesjonell mekaniker.

En enkel tilbakestilling

De fleste skynder seg vanligvis til mekanikeren når kontrollmotorlyset viser at A / C har et problem. Noen ganger kan det være en midlertidig feil som du kan gjenopprette ved å tilbakestille bilens dashbord. Her er prosedyren for å tilbakestille Mercedes A / C eller klimakontroll:

Trinn 1:

For å tilbakestille en Mercedes-Benz-klimakontroll, starter du med å sette tenningsnøkkelen inn i tenningslåssylinderen og vri nøkkelen til posisjon «2». Dette er det lengste sylinderen vil gå før du starter motoren.

Trinn 2:

Deretter finner du de resirkulerte og avrimingsluftknappene på bilens dashbord. Avrimingsknappen på en Mercedes har vanligvis tre linjer som går gjennom den, mens den resirkulerte knappen består av et bilde av en bil med en buet linje i. 

Når du har identifisert disse to knappene, trykker du på og holder inne de resirkulerte og avrimingsluftknappene samtidig. Du bør holde disse to knappene mellom 5 og 10 sekunder, eller til LED-lampen lyser på begge knappene begynner å blinke.

  Hva er den beste Mercedesen for pengene?

Trinn 3:

Vent i minst 45 sekunder til minuttet for at LED-lysene skal slutte å blinke. Når de har sluttet å blinke, slår du av bilen. Vent i ytterligere 1 minutt for å skru opp motoren. Du er klar til å gå og kan nå teste klimaanlegget i bilen din.

Hvis problemet er løst, kan du fortsette å nyte turen. Men hvis ikke, bør du ta bilen din til en profesjonell mekaniker for en ytterligere kontroll siden klimakontrollsystemet kan ha mer alvorlige problemer enn du forventet.

Andre mulige årsaker til at A/C ikke fungerer som den skal

Dårlig spjeld

Hvis klimaanlegget blåser varm luft, bør du inspisere bilens spjeld. Spjeldet er ansvarlig for luftveiene som går inn i hytta. Hvis spjeldet er skadet, vil ikke klimaanlegget fungere som det skal. Ta bilen til en mekaniker for å bekrefte dette problemet ved hjelp av et avansert diagnostisk skanneverktøy.

En blokkert eller tilstoppet kondensator

Kondensatorens arbeid er å kjøle ned kjølemiddelet på nytt i det øyeblikket det komprimeres. Så hvis kondensatoren er blokkert av en slags rusk eller smuss på veien, vil den ikke avkjøle kjølemediet etter behov. Som et resultat vil kjøretøyets system fortsette å fungere med overopphetet kjølemiddel.

Lekker kjølemiddel

Dette er en av de største grunnene til at din A / C kanskje ikke fungerer. En kjølemiddellekkasje kan komme fra hvor som helst, men de er vanlige ved A / C-enhetens slangetilkoblinger. Ta bilen din til et verksted slik at de kan forsegle lekkasjen og hindre den i å påvirke hvordan din A / C fungerer.

  Hvorfor er eldre Mercedes så billig?

Dårlig kompressor

Kompressoren er en av de viktigste delene av et klimaanlegg. Det holder klimaanlegget i gang til enhver tid, da det er grunnen til at kjølemediet sirkulerer gjennom systemet. Kompressoren går dårlig på grunn av mangel på bruk. Så du bør bruke klimaanlegget ditt for å unngå at deler som kompressoren ødelegger.

Andre alternativer

Andre mulige årsaker til et sviktende klimaanlegg er en ødelagt kondensator, elektriske problemer og dårlige kjølevifter. Sett av minst $ 300 hvis du besøker en mekaniker på grunn av en dårlig A / C på Mercedes-bilen din.

Vanlige spørsmål om klimaanlegg i bil

Hva er noen av de vanlige klimaanleggene?

Å ha en fungerende A / C er avgjørende for et kjølig miljø inne i bilen. En defekt A/C kan forårsake ett av følgende problemer:

  • A/C blåser varm luft
  • A / C blåser varm luft
  • A/C-kompressoren er ikke i kontakt
  • Kompressorer slår seg raskt på/av
  • Mangel på trykk eller lavt kjølemiddelnivå i klimaanlegget

Hvordan fungerer klimaanlegget?

Klimaanlegget fungerer ved å endre et kjølemiddel fra gass til væske gjennom en kompressor. Når den passerer gjennom kondensatoren, strømmer frisk luft via kondensatoren. Dette blir kvitt varmen som dannes på grunn av endringen fra høyt trykk som endrer den fra en gass til en væske.

Deretter beveger den seg gjennom en ekspansjonsventil der den går tilbake til en gass. Og når den kommer inn i fordamperen, fortrenger frisk luft som blåser via fordamperen varmen, og kjølig luft blåses inn i bilen. Det er slik luften inne i hytta avkjøles og prosessen fortsetter hver gang du slår på klimaanlegget.

  Vanligste Mercedes-Benz

Bruker det mye drivstoff å slå på A / C?

Det er de hastighetene du kjører bilen din. Hvis du kjører Benz i motorveihastigheter og har lukkede vinduer, vil mindre drivstoff bli brukt. Men hvis du lar vinduene stå åpne, vil de heve aerodynamisk dra, noe som gjør at bilmotoren jobber hardere og brenner mer drivstoff.

Hvorfor kjører min Mercedes-Benz A/C, men ikke kjøler ned hytta?

Hvis balsam fungerer fint, men ikke senker temperaturen inne i bilen, kan det hende du må lade kjølemediet. Bortsett fra å lade kjølemediet, kan A/C-systemet ha en kjølemiddellekkasje som hindrer A/C i å fungere optimalt.  Et annet problem kan være viftemotorfeil.

Spar tid og penger ved å fikse det selv

Tilbakestilling av Mercedes-Benz klimaanlegg bør ikke være et problem. Med denne trinnvise veiledningen om tilbakestilling av Mercedes A/C kan du spare penger som du kunne ha brukt hos mekanikeren. Hvis tilbakestillingen ikke gjenoppretter bilens A / C, bør du se en profesjonell mekaniker.

Totalt sett er dette en enkel løsning som du bør håndtere med mye letthet. Den gjennomsnittlige kostnaden for å reparere bilens A / C er rundt $ 230. Når du løser problemet selv, vil du ende opp med å spare i overkant av $ 170, avhengig av hva du må kjøpe.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter