Hvorfor er eldre Mercedes så billig?

Mercedes-Benz biler er populære på grunn av deres luksuriøse status og fremragende ytelse. De har også en høy startpris, men eldre Mercedes er billigere.

Eldre Mercedes er billigere på grunn av sine høye reparasjons- og vedlikeholdskostnader. På toppen av det hele har disse bilene lav videresalgsverdi. Etter at 4-års- eller 50 000 kilometergarantien utløper, blir ting dyrt for Mercedes-bileiere. Derfor velger mange Mercedes-eiere å selge bilene sine etter denne perioden.

Likevel bør du ikke være redd for å kjøpe en gammel Mercedes-Benz bilmodell på grunn av de høye reparasjons- og vedlikeholdskostnadene som er involvert. Noen gamle Mercedes kan være godt vedlikeholdt og vil ikke ha noen problemer. Du må gå gjennom bilens historierapport og inspisere før du kjøper.

Her er årsakene til at eldre Mercedes-Benz biler er så billige:

Ingen garanti

Som mange luksusbilmerker tilbyr Mercedes også en garanti. Den nye Mercedes-garantien for kjøretøy dekker defekter i materiale eller utførelse i 4 år eller 50 000 miles. Garantien gir bileieren trygghet i visshet om at reparasjoner blir ivaretatt i løpet av denne perioden.

For brukte Mercedes-Benz-biler gir produsenten den sertifiserte forhåndseide begrensede Mercedes-garantien som gir ekstra dekning på 1 år eller opptil 100 000 miles. Hvis bilen din har et problem i løpet av denne perioden, kan du ta den med til en autorisert Mercedes-Benz-forhandler for reparasjon og service. 

Eldre Mercedes-biler er billigere fordi de ikke dekkes av garantien. De fleste Mercedes-eiere selger bilene sine når garantien utløper. De gjør dette for å unngå de høye reparasjons- og vedlikeholdskostnadene som er involvert i bilen. Derfor må du virkelig vurdere en gammel Mercedes med en forhåndseid garanti.

  Kan du bytte olje i en Mercedes selv?

Høye reparasjonskostnader

Hovedårsaken til at eldre Mercedes-biler er så billige er de høye reparasjonskostnadene, noe som gjør at mange Mercedes-eiere selger dem etter at garantien er utløpt. Noen prøver også å få ettermarkedsdeler, i stedet for OEM-delene, som ender opp med å slites ut raskt.

Å skaffe seg en gammel Mercedes-Benz-bil er morsomt og kan virke som mye, men du bør være klar til å skille ut mye penger selv for en liten reparasjon. Du må reparere små problemer her og der som bilen legger på miles, og du bør være klar for store reparasjoner som bilen blir eldre.

De fleste av de kostbare reparasjonene oppleves på eldre Mercedes med minst 150 000 miles eller mer. Så hvis den gamle Benz du har tenkt å kjøpe har over 100k miles, vær klar til å besøke mekanikeren oftere enn vanlig. 

Høye vedlikeholdskostnader

Å jobbe med en brukt Mercedes-Benz er også veldig kostbart. Det er få Mercedes-bilforhandlere på markedet, og de er dyre. Reparasjon eller vedlikehold av deler på en Mercedes-Benz bil er tungvint, og det er derfor det ikke er så mange forhandlere. Bilen har avansert systemovervåkingsprogramvare, kjørehjelpemidler og infotainment som er vanskelig å håndtere.

Mercedes-forhandlere må autoriseres og er vanligvis spesialiserte. De trenger spesialopplæring og spesialverktøy for å reparere bilen din. Derfor kan du ikke ta Mercedes-kjøretøyet ditt til noen forhandler i byen.

Lav videresalgsverdi

Mange luksusbiler opprettholder en høy videresalgsverdi for de første 5 årene. Etter denne perioden avskrives bilen raskt. Det er en av grunnene til at gamle Mercedes-Benz biler er ekstremt billige. Som et luksusmerke vil Mercedes-biler avskrives raskt sammenlignet med ikke-luksuriøse bilmerker.

  Hva er den beste Mercedesen for en taxi?

Jo høyere vedlikeholdskostnad, jo lavere videresalgsverdi. Så brukte Mercedes-biler er billige på grunn av deres lave videresalgsverdi, som følge av høye vedlikeholds- og reparasjonskostnader. Jo eldre bilen er, jo billigere blir den. Deres etterspørsel er heller ikke så høy som for ikke-luksusmerker, noe som gjør deres videresalgsverdi til å være noe lavere.

En Mercedes-Benz bil som har vært ute i minst 6 år kan se en nedgang i startverdien med rundt 30% til 40%. Dette kan være enda høyere, avhengig av bilens tilstand.

Mange billigere alternativer

Mercedes-Benz kan være blant de mest ettertraktede luksusbilmerkene på markedet, men eldre Mercedes-biler er det ikke. Dette er fordi det er mange alternative gamle bilmerker på markedet. I motsetning til Mercedes-Benz er disse bilmerkene billigere, mer pålitelige og koster mindre å vedlikeholde.

Gamle bilmerker som Lexus og Infinity tilbyr enestående komfort, men de er langt billigere enn Mercedes. De er også mer pålitelige i ytelse, og vedlikehold eller reparasjoner er ikke et problem som de er med Mercedes. 

Spørsmål og svar om å kjøpe en brukt Benz

Hva er den beste gamle Mercedesen du kan kjøpe?

Det avhenger av din smak og preferanse. Hvis du vil ha en pålitelig gammel Mercedes-Benz-bil, kan du vurdere å få 2008 til 2010 C 300 Mercedes eller 1977 til 1985 300D-modellen. For ytelse, få 2008 til 2010 C63 eller 2010 til 2012 E550 coupe Mercedes-Benz bilmodeller.

  Hvilken Mercedes har høyest slepekapasitet

Hvorfor brukes Mercedes-Benz S-Klasse biler så billig?

Mercedes S-klasse modellen er veldig billig på grunn av deres pålitelighet. De er en av de minst pålitelige Mercedes-Benz bilmodellene på markedet. Hvis du kjøper denne modellen, vil du gjennomgå høye vedlikeholdskostnader. S-Klasse-modellen er heller ikke etterspurt, som E-klasse-modellen.

Er det verdt å kjøpe en 10 år gammel brukt Mercedes-Benz bil?

Det avhenger av Mercedes-modellen og staten bilen er i. Noen eiere vil ta godt vare på bilene sine selv etter 10 år. Men hvis du mistenker at bilen har blitt dårlig vedlikeholdt, så ikke kjøp bilen.  Uansett bilens tilstand, forvent å opprettholde den regelmessig.

Sammendrag

Nå vet du hvorfor Mercedes-Benz bilmodeller er billige. Eldre Mercedes er billig på grunn av sine høye reparasjons- og vedlikeholdskostnader. De mangler også en garanti, noe som betyr at du er alene hvis noe går galt med bilen.

Men selv om en eldre Benz kan være billig, opprettholder den fortsatt sine luksuriøse funksjoner som andre bilmerker ikke har. I tillegg er Mercedes komfortabel med en elegant design. Selv med de høye reparasjons- og vedlikeholdskostnadene, vil riktig pleie av en gammel Mercedes redusere besøkene til mekanikeren.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter