Hvorfor avskrives Volvos så raskt?

Mange kjøper Volvoer på grunn av sin stil og sikkerhet. Og de siste årene har Volvo forbedret seg mer innen design og til og med innen teknologi. Så hvorfor avskriver Volvos så raskt?

Volvoer avskriver så raskt fordi reparasjonene deres er dyre, og deler er vanskelige å få tak i. Selv når du finner delene, er de kostbare. Innføringen av nyere og bedre modeller gjør også at eldre modeller mister verdi.

Men ikke alle Volvo-modeller svekkes raskt, noen beholder fortsatt sin verdi i en rimelig tid.

Årsaker til Volvos avskrivning

Høye vedlikeholdskostnader

Det er ingen tvil om at Volvo-biler er trygge. De nyere designene og teknologien gjør merkevaren deres mer sofistikert, men de samme bilene mister verdi over tid. Hvis du kjøpte en Volvo S60 for $ 56,000 for fem år siden, kan du forvente å tape noen betydelige penger hvis du har tenkt å selge den nå.

Volvo-biler som har vært på veien i fem år har sannsynligvis blitt utsatt for noen harde forhold som fører til slitasje på kjøretøyet. Dette betyr at bilen trenger reparasjoner, og muligens må noen deler byttes ut. Noen av disse delene er ganske dyre og vanskelige å få tak i.

Det kan overraske deg at mange vanlige mekanikere ikke vet hvordan de skal håndtere reparasjoner på Volvoer. Dette vil presse deg til å ta bilen din til en sertifisert forhandler som vil øke reparasjonskostnadene. Mange ville ikke kjøpe en Volvo til 6000 dollar og bruke 45 000 dollar på deler og reparasjoner. Så selv om du ser kjøpere, vil de prise det billig.

  Hvor pålitelige er Volvo SUVer?

Avstand til deleproduksjon

Volvoer produseres i Sverige og Belgia, og sendes deretter til forskjellige deler av verden. Og hvis noen må bruke så mye for å sende en bruktbil til sin plassering, hvorfor ikke gå for biler som kan bli funnet lokalt? I USA vil for eksempel noen ikke kjøpe en brukt Volvo, ikke fordi det ikke er bra, men fordi kostnadene ved å bringe den inn er for høye.

Si at bilen er brakt i god form; Det vil fortsatt trenge service etter en tid. Dette betyr at deler også må sendes inn siden de vil være vanskelige å finne lokalt. Volvo-deler er naturlig dyre, så å sende dem inn vil skyte opp prisen enda mer. Så de fleste foretrekker å gå for biler hvis deler er lett tilgjengelige og mindre kostbare.

Modeller merket med en bestemt feil

Noen Volvo-modeller svekkes, men ikke nødvendigvis på grunn av hvor lenge de har blitt drevet. De mister verdi fordi de er kjent for å ha en bestemt feil eller problem på grunn av en feil fra fabrikken. Alle modeller som er merket på den måten, vil miste verdi. Hvorfor skulle noen ønske å gå for en bil som er utsatt for problemer med en katalysator?

Noen versjoner av 2021 XC90, for eksempel, ble sitert av forbrukere for å ha problemer med drivverket, bremsesystemer, strømknapper og til og med kroppsdesign. Modeller som er bemerket å ha disse problemene kan ha lav etterspørsel, noe som får prisen til å falle som bergarter.

Innføring av nyere modeller

Biler generelt (ikke bare Volvoer) mister verdi etter en tid. Nyere og bedre modeller kryper inn i markedet årlig. Så hvorfor skulle noen velge en eldre modell når nyere modeller lover mange nye funksjoner og teknologi du ikke finner på førstnevnte?

  Er Polestar og Volvo det samme?

Dette gjelder spesielt for folk som er gale etter teknologisk forbedring og ønsker å eie de nyeste bilene i byen. Med denne ideologien vil kravene til slike biler med utdatert teknologi reduseres. Dette fører til at eiere selger til en billig pris for å få kjøpere.

Påliteligheten til modellen

Påliteligheten til en bestemt modell går langt i å påvirke prisen. Er komponentene sjekket og sertifisert for å være i orden? Hvordan fungerer det på veien? Har den en responsiv styringsfølelse? Svinger det utmerket?

Ja, gamle biler slites ut på grunn av konstant bruk. Så det er sannsynlig at du må betjene bilen og bytte deler. Men hvor lang tid vil det ta før du tar bilen av veien for reparasjoner? En bil med lav pålitelighetspoeng kan oppleve en nedgang i etterspørselen, noe som får bilen til å avskrive.

Lav etterspørsel

Som nevnt tidligere, avskrives ikke alle Volvo-modeller så raskt; noen beholder fortsatt verdien, i det minste i noen tid. Men hvis en bestemt modell er lav i etterspørselen, vil videresalgsprisen være lav. Lav etterspørsel kan skyldes mange faktorer, noe som kan være noen av de som er oppført ovenfor.

Vanlige spørsmål

Hvilken Volvo-modell avskrives raskest?

Det er ingen spesiell rekkefølge der Volvos avskriver. Tilgjengelighet og kostnad for deler, reparasjonskostnader og modeller utsatt for feil er alle skyldige. V60 kan for eksempel være etterspurt på grunn av defekte elektriske komponenter, mens 2003 XC90 kan være etterspurt på grunn av for tidlig dekkslitasje.

  Er Volvo eller Audi bedre?

Begge modellene vil avskrive, men som vil avskrive raskere, avhenger utelukkende av kjøpernes krav. Du kan for eksempel forvente at 2003 XC90 avskrives på grunn av dekkslitasje. Men du vil bli sjokkert over å vite at mange mennesker fortsatt vil gå for det. Definitivt, ikke alle 2003 XC90s vil ha det problemet.

Hvilken Volvo-modell beholder sin verdi selv etter å ha vært i markedet lenge?

Volvos 2016-modeller, etterfulgt av 2015 og 2017, ser ut til å ha beholdt sine verdier, selv etter å ha vært på markedet så lenge. Denne vurderingen vurderer ulike faktorer, for eksempel modellens opprinnelige pris, gjeldende pris, vedlikeholdskostnader og gjenstående års utgifter (forutsagt).

CarEdge bemerket at disse årsmodellene fortsatt har omtrent 58% av livsnytten igjen. Noe som betyr at bilene svekket seg med bare 42% selv etter mer enn fem år. Fra beregningen skal en bil i den alderen normalt ha svekket seg med ca. 74%.

Hva er gjennomsnittskostnaden for en brukt Volvo?

Kostnaden for en brukt Volvo avhenger av flere faktorer. Modell, år, miles dekket, generell helse i bilen, og etterspørselsraten vil bestemme prisene. Du finner brukte Volvoer fra $ 5000 til $ 50,000. Men vær oppmerksom på at andre avgifter følger med.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter