Er Volvoer enkle å jobbe med?

Hvis du har erfaring med å jobbe med biler, vil en eldre Volvo være lett for deg å jobbe med. Ingeniørarbeidet gjort av Volvo på bilene sine er ikke for komplisert, så noen mennesker har omarbeidet bilene sine helt, til og med endret viktige deler som overføringen.

Volvos enkle ingeniørkunst

Teknikk av eldre Volvo-biler er egentlig ikke komplisert, så de er enkle å jobbe med og reparere, spesielt i eldre modeller. Mange Volvo-kunder har skrytt av å jobbe med sine egne biler av seg selv og spare dem for tid og penger fra å ikke gå til verksteder.

Likevel er Volvoer komplekse nok der vi kan se at de fortsatt er godt konstruert. Imidlertid er de ikke så komplekse at ingen kan forstå dem. Panelene og kontaktene er for eksempel utformet på en måte som gjør at de kan repareres senere. Motorrommet er det eneste stedet hvor det blir superkompleks, men selv det er fortsatt brukbart.

Nyere elektriske modeller er vanskeligere for vanlige mennesker å jobbe med, da de har mer kompleks teknologi.

Rom for forbedring

Dessverre er ikke alt i Volvos ingeniørarbeid gjort ypperlig. I mange Volvo-modeller er det elektriske systemet med batteriet svært dårlig designet. Batteriet er plassert på baksiden av bilen, noe som kan føre til strømbrudd på grunn av lange ledninger fra baksiden til forsiden.

Det andre med det elektriske systemet er at generatoren er langt under servostyringspumpen. Hvis du vil erstatte generatoren i tilfelle et problem, er du i alvorlige problemer. Boltene som brukes er også veldig ukonvensjonelle, og du må bruke TP55 boltåpner.

Volvo-problemer du kan løse selv

Skifte olje

Du bør bytte bilens olje regelmessig, noe som vil forlenge bilens levetid.

  Hva går galt med Volvo XC90?

Det er også behov for å skylle transoljen på rundt 100 000 kilometer med den nødvendige 3309-oljen. Oljen brukes mer i turbomotorer. For å bytte motorolje kan du til og med legge til Fumoto-ventil som gjør oljeskiftet veldig enkelt. Hvis du trenger å jobbe under motoren, er de 10 mm boltene ganske enkle å fjerne, og filteret er også lett tilgjengelig.

Hvis du føler at du trenger en oljeseparator, som brukes til å komprimere enhver luftoperasjon, bør du gjøre en «gummihansketest». Det er også en god idé når bilen din når 160 000 km. Testen er ganske enkel, og det er en haug med videoer der du kan lære hvordan. Ellers må du kaste bort tid på å ta bilen din til butikken.

Bytte lyspærer for frontlykter

Du bør også være oppmerksom på frontlyktene, som kan brenne ut. Heldigvis kan pæren enkelt byttes ut hjemme uten mye innsats.

Bolter, belter og dashbordkontroller

Hvis bilen din når rundt 150K, må du jobbe med endekoblinger, stivere, stivere lagre og andre suspensjonsrelaterte problemer. Disse delene blir vanligvis eldre med tiden. Å jobbe med disse tingene er ganske enkelt og greit, inkludert å løsne og bolte de nye delene.

Dash-kontroller er intuitive og enkle å forstå. Du kan se hvilke problemer bilen kan møte. I de sjeldne tilfellene av å være kryptisk, vil VIDA / DICE forklare i detalj og ha svært detaljerte diagrammer og forbedrede diagrammer som viser deg den trinnvise prosessen å følge.

Noen andre ting å jobbe med er timing belter som bør endres på 100k-115k miles, spesielt hvis du har en eldre modell. Det er vanligvis ikke mange problemer med pakninger på disse bilene. Vannpumpen skal gjøres med beltet. De fleste andre ting kan tas vare på enkelt.

  Er Volvo-deler dyre?

Vanlige Volvo-problemer

Som alle merker har Volvo noen vanlige problemer. Først er overføringssystemets feil, som er det mest klagede problemet i Volvos. Et sviktende overføringssystem kan forårsake mye skade.

Autobremsesystemet krever også oppmerksomhet. Noen har rapportert at systemet automatisk blir engasjert uten behov mens du kjører, noe som skaper farlige situasjoner. Volvo gjorde til og med tilbakekallinger om det.

Det har også vært noen problemer rapportert med PCV-ventilene. De bør byttes ut på rundt 160 km.

Det er også rapportert om væskelekkasje med de nyere modellene. AWD-modellene har noen problemer med lekkasje fra skrå utstyr og også foring utslitt. Imidlertid er de eldre 2005 til 2007-modellene ganske holdbare om disse problemene.

Ferdighetsnivået ditt bestemmer hva du kan jobbe med

Med alle tipsene og vanlige problemer som presenteres ovenfor, avhenger det fortsatt i utgangspunktet av personens erfaring med å jobbe med biler. Det er folk som til og med har endret hele overføringssystemet i volvoene sine, og andre som ikke engang kan bytte olje av seg selv. Så det avhenger egentlig bare av personen.

FAQ

Hvordan kan jeg lære om å jobbe med biler?

Å jobbe med en bil er ikke en lett ting å gjøre. Hvis du ikke vet om bilen, kan du gjøre mye mer skade enn godt. Å jobbe med din egen bil kan imidlertid hjelpe deg på bestemte tidspunkter, og det er pengebesparende. Her er noen tips du kan følge for å begynne å lære om å jobbe med bilen din:

 • Arbeid på en gammel bil – Start med å jobbe med en eldre bil. Vær oppmerksom på delene og få hendene skitne.
 • Få noen råd – Du kan få noen råd fra en venn eller et familiemedlem fordi det er mange som elsker å jobbe med bilene sine. La dem peke på ting og lede deg gjennom noen av prosessene.
 • Opplæringsprogrammer – Se reparasjon tutorial for å bli kjent med bilens funksjoner.
 • Bilhåndbok – Les bilhåndboken.
 • Vær oppmerksom på fagfolkene – Hvis du tar bilen til en garasje, spør om du kan se prosessen og deretter observere hva mekanikk gjør.
  Bør jeg kjøpe en 10 år gammel Volvo?

Hva er de enkleste bilene å jobbe med?

Det er mange biler som enkelt kan jobbes med. Spesielt eldre biler. Nyere biler har mer teknologi, noe som gjør det vanskeligere for ikke-spesialiserte mennesker å jobbe med dem. Noen modeller som er enklere å arbeide med er:

 • Jeep Wrangler
 • Toyota Corolla
 • Subaru BRZ
 • Toyota Tacoma
 • Chevrolet Silverado
 • Lada Niva

Er elbiler enkle å jobbe med?

Elbiler er mer kompliserte for gjennomsnittlige mennesker å jobbe med. De har ingen motor foran. De mangler også de fleste deler som andre biler har, så de er lite vedlikehold og trenger lite reparasjon. Imidlertid er det noen deler som bremsevæske som ikke er enkle å jobbe med elbiler på grunn av deres komplekse systemer.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter