Er Polestar og Volvo det samme?

Polestar var et navn som opprinnelig ble gitt til et svensk racinglag som først ble laget som Cyan Racing-lag av Jan «Flash» Nilsson tilbake i 1996 før laget ble kjøpt av Christian Dahl som senere omdøpte laget til Polestar tilbake i 2005.

10 år senere har Volvo kunngjort at de har kjøpt Polestar for at det skal være et internt tuningmerke på samme måte som Mercedes kjøpte AMG. Det betyr at Polestar opprinnelig var for Volvo hva AMG er for Mercedes, men alt dette endret seg et år senere da  Polestar ble et eget selskap med fokus på å lage luksuriøse elbiler.

Volvo eies i dag av Geely, et kinesisk megaselskap  som solgte mer enn 2 millioner biler i fjor som kjøpte 50% aksjer i Polestar mens de resterende 50% eies av Volvo. Dette betyr at Polestar nå er et eget selskap som har som mål å bryte seg fri fra Volvo i de kommende årene for å skape sitt eget  separate  brand image.

Selv om Polestar og Volvo deler mange deler med  hverandre, er alle Polestar-modeller designet på separate plattformer. Dette betyr også at Volvo vil fortsette å lage sine elbiler som potensielt til og med kan konkurrere med Polestar-biler.

Volvo – Selskapet

Volvo er et svensk multinasjonalt selskap somer headquar tered  i  Göteborg Sverige. Volvo som selskap tilbyr både forbrukerbiler, luksusbiler, nyttekjøretøy, og til og med alle slags marine og industrielle systemer og  finansielle tjenester knyttet til sine opprinnelige markedsintensjoner.  

Volvo ble kjøpt av Geely  tilbake i 2010, men det opprinnelige selskapet dateres tilbake til  tidlig  på  1900-tallet da de var kjent for  kulelagerproduksjon. I dag har Volvo i oppgave å øke  sin tilstedeværelse både i luksusbilsegmentet og det kommersielle bilsegmentet.

  Er det en sporty Volvo?

Volvo er en av de største leverandørene av  tunge lastebiler og busser, noe som betyr at dette er en stor del av det Volvo gjør. Men når det gjelder biler, har Volvo som mål å bli en full-on konkurrent med veletablerte tyske premium executive merker som Audi, BMWog  Mercedes.

Volvo SUVer er for tiden en av de mest ettertraktede SUV-ene på markedet,  espesielt XC90, XC60  og XC40. Volvo tilbyr ogsåkonkurransedyktige  sedans som S60 og  S90  og mange ønskelige og kvalitetsproduserte eiendommer som V60.

Polestar – Det nye selskapet

Helt siden Tesla kom ut med sineelbiler, bestemte hele bilverdenen seg for å følge med sine varianter av elbilen. Fordi interessen for elbiler vokser raskt de siste årene og ikke viser tegn til å bremse ned, dukker mange andre merker opp med sine egne elbiler,  og mange nye EV-merker som Polestar, Lucid  og  Rivian  blir født.

Volvo og Geely  bestemte seg for at det ville være best å lage et eget luksus EV-merke som bare fokuserer på å designe luksuriøse elbiler. Dette gjør det mulig for Polestar å  skape et mer fokusert, bærekraftig  merkevarebilde, spesielt når du vurderer at Volvo er kjent for å lage dieselbiler og busser.

Som sådan kom Polestar til markedet i 2017 med Polestar 1 som senere ble etterfulgt av utgivelsen av Polestar 2 i 2020. Polestar har som mål å øke markedets tilstedeværelse 5 ganger innen utgangen av 2025 ved å gi ut minst 3 nyere modeller.

  Hvilken Volvo har massasjeseter?

Polestar 3 luksus elektrisk sport SUV bør se dagens lys i 2022 mens en større SUV og en luksus sedan bør følge snart. Det er trygt å si at Polestar former seg til å bli et konkurransedyktig EV-selskap  fordi de utelukkende er fokusert på å tilby de beste ELBIL-ene.

Fremtiden for biler og avkarbonisert transport

Med mer enn 54% av amerikanerne som er villige til å vurdere enten en hybrid eller en EV som deres neste bilkjøp, virker det åpenbart at vi er på tigging av et eventuelt trekk mot mer bærekraftige transportmidler.

Alt dette gjør det mulig for selskaper som Polestar å fokusere på å designe elbiler fordi de bør være de mest populære bilene på markedet i fremtiden. Selv om vi  ikke kan forutsi når dette kommer til å skje, er det svært usannsynlig at  den  raske  popularitetsveksten   til elbiler kommer til å avta når som helst snart.

Hybrider begynner også å omfatte nesten alle nyere modeller der ute, men de blir sett på som springbrett mellom ICE-biler og full-on elbiler, noe som betyr at sluttmålet er å fullstendig eliminere fossilt brensel og avkarbonisere transporten til sitt  fulle.

Delen Vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe Polestar 2?

Hvis du er interessert i å kjøpe en EV som din neste bil, bør du sjekke ut Polestar 2 fordi denne konkurransedyktige EV tilbyr ganske mye for pengene. Fordi den peker direkte mot Tesla Model 3, bør Polestar 2  klare seg så langt som direkte salg er bekymret.

Når det er sagt, sa den nåværende Polestar-administrerende direktøren at de ikke er interessert i å bli «Tesla Killers» fordi de ønsker å skape en frittstående merkevareidentitet fokusert innover i stedet for utover.

  Trenger en Volvo premium gass?

Bør jeg kjøpe Polestar 1?

Polestar 1 er en fantastisk hybridbil laget for å vise frem hva Polestar kan gjøre. Dette betyr at denne bilen er noe av et glorieprodukt som bare er forestilt å øke Polestars merkevarebilde. Som sådan bør du vurdere å kjøpe Polestar 1 hvis du virkelig liker bilen.

Selv om det koster mer enn $ 150 000, og det er  svært usannsynlig at du vil kunne finne et fabrikktildelingsspor, bør du ikke miste så mye penger fordi Polestar 1 allerede er  utsolgt selv om interessen for helt nye Polestar 1-modeller fortsatt utstrålerts.

Hvorfor designer Volvo fortsatt elbiler?

Volvo er et merke med et veletablert merkevarebilde som neppe kommer til å endre seg uten å restrukturere selskapet fullstendig og bruke uanstendige mengder penger på  markedsføring. Dette er grunnen til at Polestar ble et eget merke fordi de  kan  mynte sitt merkevarebilde fra grunnen av uten å gjøre noen justeringer.

Polestar er derfor ment å representere en annen type merkevarefilosofi   sammenlignet med Volvo, som i teorien skal skille mellom kommende Volvo- og Polestar-elbiler.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter