Er Volvo pålitelige bruktbiler?

Volvo biler er populære for deres sikkerhet og holdbarhet. Men er Volvo-bruktbiler pålitelige i det lange løp?

Til tross for å designe noen av de vakreste og mest avanserte luksusbilene, er Volvos brukte biler ikke veldig pålitelige. De mest pålitelige brukte Volvoene er de som har vært på markedet i tre år eller mindre. Hvis din Volvo er mer enn 3 år gammel, kan du ikke betrakte deg selv som å ha en pålitelig Volvo-bil.

Men bortsett fra alder, noen Volvos modeller (gammel eller ny) har vist seg å være mer pålitelig enn andre modeller. For eksempel registrerer Volvo S60/V60 og XC40 færre problemer selv etter å ha klokket over 100 000 miles. Tvert imot har noen modeller som XC90 vist seg å være problematiske selv etter noen års eierskap.

Ifølge Consumer Reports rangerer Volvo XC90 på bunnen av de minst luksuriøse bilene sammen med Cadillac XT4. I motsetning til Cadillac hadde Volvo bare XC90 i de ti nederste av de minst pålitelige kjøretøyene. Consumer Reports rangerte også Volvo S60/V60 med en gjennomsnittlig pålitelighetspoengsum.

Noen av de vanlige problemene som Volvo XC90-eiere bør forvente er problemer med suspensjon, drivsystem, kraftutstyr og kroppsintegritet. Vær oppmerksom på at ikke alle Volvo XC90s er upålitelige, da dette bare gjelder andre generasjon XC90s og ikke første generasjon laget fra 2002 til 2015.

Hva er den mest pålitelige brukte Volvo-bilmodellen?

Tittelen på den mest pålitelige brukte Volvo-modellen går til Volvo XC90. Dette kan komme som en overraskelse, men den første generasjonen XC90 var en utmerket SUV med færre problemer. Produksjonen startet i 2002 frem til 2015. Andre generasjon XC90 startet i 2015 til dags dato.

  Har Volvo en Supercar?

Bortsett fra å være pålitelig, kan en brukt Volvo XC90 SUV også skryte av avanserte funksjoner som holder de syv beboerne i bilen trygge og sikre. Bortsett fra det, tilbyr denne bilen også komfort, da den kommer med mange luksuriøse funksjoner.

Noen av de enestående funksjonene som den 2012 Volvo XC90 gir inkluderer skinn seter, interiør luftfiltrering, tre trim på dashbordet, lær ratt, dobbel opplysende forfengelighet speil, tre trim på sentrum konsollen, legering trim på dører, air condition, og mye mer.

Den 2012 Volvo XC90 kan være en eldre bil, men den har flere avanserte funksjoner som gjør kjøring det til å være morsomt og komfortabelt. Takket være funksjoner som hastighetskontroll, HID-frontlykter, justerbart ratt, tyverisikringssystem for kjøretøy, fremre / bakre leselamper og nøkkelfri inngang.

Dessuten har denne førstegenerasjons XC90 en kraftig motor som den kommer med en innebygd 6 3,2-liters rett 6-sylindret motor. I tillegg har den en automatisk girkasse,  og motoren kan levere opptil 240 hestekrefter og 236 lb-ft dreiemoment.

Utstyrt med et AWD-system, går XC90 for $ 38,400. Denne prisen er imidlertid for basis trim-modellen, som er 3.2 XC90. Denne bilen kommer med totalt seks trims. Den dyreste trim, som er 3.2 R-Design Platinum går for $ 44,300. Et annet viktig trekk ved denne SUV-en som vi nesten glemte er den utmerkede lastekapasiteten.

Til tross for at en brukt Volvo XC90 er en kvalitet og eksepsjonell bruktbil, er det verdt å kjøpe fra en pålitelig person eller servicesenter. Hvis bilen er dårlig vedlikeholdt, så ikke forvent at den skal fungere bra. Gjør også en prøvekjøring og finn ut historien til bilen som skiller seg med den.

  Porsche vs. Audi pålitelighet - Hvilken er bedre?

Hva er den minst pålitelige brukte Volvo-bilmodellen?

Den minst pålitelige Volvo-modellen er XC60 laget i år 2015, og 2019 til 2020. Så hvis du vil redde deg selv fra problemer, hold deg borte fra denne brukte Volvo-modellen. En brukt 2015 Volvo XC60 SUV går for omtrent $ 20,000 til $ 35,000.

Den 2015 Volvo XC60 er utstyrt med en inline-4 sylinder turbo 2.0-liters motor. På toppen av det har den en 8-trinns girbar automatgirkasse med en kombinert MPG på ca 27. Selv om den ikke er veldig kraftig, kan motoren levere maksimalt 240 hestekrefter.

Dessuten er dette en utmerket familiebil, da den kommer med en sittekapasitet på fem. Videre kommer det med et FWD-system, og det har et anstendig lasteområde. Som forventet rangerer denne bilen høyt når det gjelder sikkerhet, men lavere når det gjelder pålitelighet. Totalt sett er det en fin bil når den vedlikeholdes riktig.

FAQ

Hva er den beste Volvo-motoren?

Den beste Volvo-motoren er S60s T6-motor. Selv presidenten for og administrerende direktør i Volvo Cars i Nord-Amerika innrømmet. T6-motoren er jevn, kraftig og leverer eksepsjonell drivstofføkonomi. Det er en av grunnene til at Volvo S60 sedan er blant de mest pålitelige bilene på veien.

Har Volvos mange problemer?

Ja og nei. Det kommer an på hva du sammenligner Volvo med. Hvis du sammenligner Volvo med vanlige biler som Toyota, Mazda og Subaru, vil du oppdage at Volvo er mindre pålitelig. Men hvis du sammenligner Volvo med lignende luksusbiler som Mercedes, BMW og Audi, vil du oppdage at Volvo er mer pålitelig.  

  Porsche vs. Ferrari Pålitelighet - Hvilken er bedre?

Så sammenlignet med andre luksusbiler har Volvos færre problemer per 100 biler. Men hvis du sammenligner dem med en Toyota eller Mazda, vil du oppdage at Volvo registrerer flere problemer enn disse bilene. Dette skyldes hovedsakelig at Volvo har flere deler med mer avanserte funksjoner som lett kan gå galt.

Hvilken bil er mer pålitelig – Volvo, Mercedes eller BMW?

Når du snakker om pålitelighet, faller de fleste europeiske luksusbiler under gjennomsnittlig pålitelighet. Volvo, Mercedes og BMW er intet unntak. Likevel er Volvo mer pålitelig enn både Mercedes og BMW. Blant disse tre er BMW det minst pålitelige merket.

Sammendrag

Som alle andre luksusbilmerker tilbyr Volvo både pålitelige og upålitelige modeller. Men sammenlignet med de mest pålitelige bilmerkene som Lexus, Toyota og Mazda, er Volvo litt upålitelig. Derfor er det viktig å analysere og få den mest pålitelige Volvo-modellen som ikke vil gi deg mange problemer etter hvert som den eldes.

Og hvis du velger en brukt Volvo-modell, må du sørge for å gå for modeller som første generasjon XC90 som er bevist. Videre bør du vurdere å få en brukt Volvo-modell som er godt vedlikeholdt og vedlikeholdt for å unngå å støte på problemer. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter