Hyundai Tucson vs Honda HR-V – Hvilken er bedre?

Er Hyundai Tucson en god bil?

Det kompakte crossover-segmentet er nå det mest populære bilsegmentet på markedet. Det siste tiåret eller så signaliserte epoken med SUVer og crossovers, og det virker som kompakte crossovers er de mest solgte bilene generelt. Årsakene til det er ganske enkle, disse bilene er praktiske, stilige, trygge, enkle å leve med, og perfekt størrelse for både motorvei og bykjøring.

I dagens artikkel skal vi sammenligne Hyundai Tucson og Honda HR-V og fortelle deg hvorfor du bør gå for den ene over den andre. Vi skal sammenligne dem i en rekke forskjellige segmenter  som drivlinje, design, pålitelighet, verdi, praktisk og mange spesifikke aspekter som effektivitet, sikkerhet og teknologi.

Så, Hyundai Tucson vs Honda HR-V – Hvilken er bedre? I drivlinjeavdelingen er disse to veldig like da begge merkene tilbyr enten bensin- eller hybridvarianter. Automatiske girkasser og fallodd er standard for begge, men du kan oppgradere til AWD hvis du ønsker det. Design er ganske subjektivt, men begge ser moderne ut og i tråd med resten av segmentet.

Pålitelighetsmessig er Honda HR-V og Hyundai Tucson begge helt på toppen av pålitelighetsspillet, noe som betyr at det ikke er noen problemer her. Verdimessig kan du forvente å betale litt mindre for HR-V, men prisforskjellence kan bli lagt merke til. Praktisk er også lik, men Tucson er litt bedre i denne forbindelse også.

Hyundai Tucson

Med en startpris på rundt $ 27,000 XNUMX er Tucson ikke den billigste kompakte crossoveren, men den klarer fortsatt å selge i store mengder. Hvis du vil ha en grundig spesifisert modell, ser du minst på rundt $ 37,000 XNUMX. For denne prisen kan du velge mellom to motorer, en bensin 1.6L 4-sylindret med 150hp eller en hybrid HEV / PHEV-versjon som tilbyr 1.6L-motoren og en elektrisk motor for en kombinert effekt på 230hp / 265hp.

  Vanlige problemer med Hyundai i20

Designmessig er Tucson en stor oppgradering i forhold tilforrige modus, da den nå ser veldig autentisk og attraktiv ut. Interiørdesign er også en stor oppgradering takket være to store skjermer, omgivelsesbelysning og et svingende dashborddesign. Tucson kjører på en  ganske normal måte, noe som betyr at det ikke er en dynamisk SUV på noen måte.

Pålitelighetsmessig får Tucson 88/100 fra JD Power, noe som plasserer den helt på toppen av segmentet, bare bak de mest pålitelige kompakte crossoverne på markedet.  Med rundt 29MPG kombinert for den vanlige bensinmodellen og rundt 40MPG for hybrid, er Tucson også veldig effektiv. Practicality er også flott takket være det  store bagasjerommet og de store baksetene.

Honda HR-V

Honda HR-V starter på rundt $ 25.000 mens velutstyrte modeller går for rundt $ 30.000, noe som er en betydelig besparelse i forhold til Hyundai Tucson. Når det gjelder motorer, kan HR-V fås med enten en 2.0L 4-sylindret bensinmotor med 158hp eller en 1.5L inline 4-sylindret hybrid med 107hp. Selv om disse hybridtallene ikke er altfor spennende, er de nok til at HR-V-hybriden kommer tilbake til 56 MPG.

Den vanlige 1.5L inline 4-sylindret HR-V kan returnere opp til 30MPG som også slår Tucson. Når det gjelder design, ser Honda HR-V litt usikker ut etter min mening. Sideprofilen ser veldig slank og moderne ut, mens både front- og baklysene ikke er noe spesielt for en 2023-modell. Interiøret ser bra ut, men er ikke noe spesielt.

  Hyundai Genesis pålitelighet

Påliteligheten er begrenset til 75/100, noe som er et litt dårligere resultat sammenlignet med Tucson. Kjøreopplevelsen er ganske lik, men Honda HR-V er litt mer dynamisk. Der HR-V gir mest mening er verdi, da disse kan fås for betydelige rabatter akkurat nå. Innvendig plass er mer enn nok for de fleste, og det samme er bagasjerommet bak.

Bedømmelse – Hyundai Tucson er bedre

 

Hyundai HR-V er en ekte tung hitter i denne divisjonen når det gjelder salg, men Tucson er bare bedre på nesten alle måter. Tucson hybridmodeller er mye kraftigere, men likevel tilstrekkelig effektive. Tucson ser også mer attraktiv ut innvendig og utvendig takket være materialer av høyere kvalitet og et mer autentisk designspråk.

Når det gjelder plass, har Tucson 8 kubikkfot plass mer enn HR-V, samtidig som den har mer takhøyde og benplass i alle seter. Tucson er også mer pålitelig, har bedre teknologi, og er den mer ønskelige crossover generelt.

Det er ikke å si at HR-V er dårlig, fordi det også er en god bil. Imidlertid er det nivåer i dette spillet, og det gir perfekt mening at Tucson koster mer enn HR-V.

FAQ-seksjon

Er Hyundai Tucson tryggere enn Honda HR-V?

Hyundai Tucson er også en betydelig tryggere bil enn Honda HR-V fordi IIHS tildelte Tucson sin mest prestisjefylte «Top Safety Pick Plus» -pris mens HR-V ikke klarte å levere når det gjelder sidekollisjonsbeskyttelse. Som sådan er HR-V ikke engang i nærheten av Tucson, da den også mislykkes med hensyn til frontlysteknologi.

  Hyundai Azera Pålitelighet

Er Hyundai Tucson en bedre familiebil enn Honda HR-V?

Hyundai Tucson er en større bil totalt sett, noe som betyr at den tilbyr betydelig mer plass enn HR-V. Det er også mye enklere å montere et barnesete i Tucson ettersom dørene åpnes bredere og det er rett og slett mer plass til å manøvrere et barnesete i Tucson. HR-V er også en veldig god bil, men resultatene av kollisjonsbeskyttelsen er en dealbreaker for mange.

Er Hyundai Tucson mer komfortabel enn Honda HR-V?

Ifølge troverdige biljournalister som tilbrakte mye tid i begge disse, kan vi enkelt si at HR-V er like komfortabel som Tucson. De er ikke de mest komfortable crossovers på markedet, men de er mer enn komfortable nok for de fleste.

Vær det er som det kan, hvis du vil at disse skal være så hyggelige som de kan være, bør du gå for høyere utstyrte modeller, da lavere trims er litt sparse.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter