Hyundai Tucson vs Mazda CX 5 – Hva er bedre?

Er Hyundai Tucson en god bil?

Kompakte crossovere har blitt de nye største hits i bilindustrien fordi de kombinerer mange fordeler uten alvorlige ulemper. For start er en kompakt crossover høyere fra bakken, noe som gir deg en bedre kjørestilling, mer synlighet og mer nytte. Disse kommer også med god plass, stil, teknologi og ønskelighet.

Hyundai Tucson og Mazda CX-5 er de to tungvekterne i  dette segmentet, noe som betyr at disse to er noen av de mest populære bilene i markedet som helhet. De ser bra ut, de kjører bra, de er pålitelige, effektive og relativt rimelige, men hvilken er den å få? Så, Hyundai Tucson vs Mazda CX5 – Hvilken er bedre?

Når det gjelder motorvalg, følger Tucson dagens effektive og sofistikerte motorformel som består av bensin- og hybridmotorer. CX-5 kommer derimot også i dieselvarianter, men det finnes ingen hybrid CX-5-modeller ennå. Begge disse er tilgjengelige med AWD som et alternativ.

Kjøreopplevelsen er lik, men CX-5 føles litt mer dynamisk. Pålitelighet er utmerket med begge disse som Mazda og Hyundai er kjent for å gjøre noen av de mest pålitelige bilene på markedet. Det praktiske er også veldig bra, men Tucson er den litt romsligere bilen totalt sett.

Hyundai Tucson

Den nåværende Hyundai Tucson representerer et stort sprang fra den forrige modellen som Hyundai sluttet å tilby dieselmotorer og fordi utformingen av Tucson er fem skritt foran den forrige modellen. Du kan forvente å betale minst $ 27.000 for Tucson, mens pent utstyrte  hybridmodeller kan sette deg tilbake for rundt $ 10.000 mer.

  Er Hyundai Genesis en god bil?

Du kan velge mellom to motoralternativer, en liten 1.6L 4-sylindret bensinmotor med 150hp eller 230hp/265hp hybrid 1.6L 4-sylinder som kommer i både HEV og PHEV form. FWD leveres som standard, men du kan oppgradere til AWD hvis du vil. De fleste Tucson-modeller i de fleste markeder får automatgir, mens noen også tilbyr en manuell. MPG er vurdert til 29MPG kombinert mens hybridmodellen kan få opptil 40MPG.

Designmessig er Tucson et veldig stort sprang over den forrige modellen takket være futuristiske frontlykter og like futuristiske designinnslag. Interiøret er lagt ut veldig pent og er fullpakket med mye teknologi, spesielt de to widescreen-skjermene.  Tucson kjører på en normal måte, da den ikke prøver å være sporty så mye.

Påliteligheten er utmerket som tilfellet er med de fleste nye Hyundai SUVer. Praktisk er også veldig bra fordi Tucson kan sitte opptil fire personer uten problemer. På toppen av det hele får Tucson også en av de største koffertene i denne segment.

Mazda CX-5

Den nåværende Mazda CX-5 har vært på markedet i noen år, noe som betyr at den kan kjøpes for $ 26.000 eller så, mens velutstyrte modeller vil sette deg tilbake for rundt $ 37.000.  Du kan velge mellom to bensinmotorer, en mindre  2.0L 4-sylindret med 165hp eller en kraftigere  2.5L 4-sylinder med 194hp.  Du kan også få CX-5 med en 2.2L 4-sylindret dieselmotor med  184hp.

FWD leveres som standard, men du kan oppgradere til AWD hvis du vil. CX-5 leveres også med automat i de fleste markeder. Når det gjelder design, kan vi lett si at CX-5 har eldet veldig bra, da den nåværende Mazda-designen virkelig tåler tidens tann veldig bra. Interiøret ser også fint ut, men det viser alderen litt mer.

  Hyundai Azera Pålitelighet

Påliteligheten er også stor, intet mindre enn utmerket.  Kjøreopplevelsen er der CX-5 gjør en forskjell, da det er en av de mest dynamiske crossoverne i dette segmentet. Det kommer til kort når det gjelder innvendig plass, og den nominelle drivstoffeffektiviteten for CX-5 er i beste fall rundt 30MPG.

Bedømmelse – Hyundai Tucson er bedre

Selv om CX-5 er en enorm SUV, tar Tucson det fordi det er en nyere modell og er i tråd med de nyeste tilbudene fra dette segmentet. CX-5 mangler visse funksjoner, spesielt i teknologiavdelingen der Tucson tar det med letthet. Vi må også nevne at det ikke finnes noen CX-5 hybridmodeller på markedet.

Tucson tilbyr mer plass og et bedre utseende utvendig og interiørdesign. CX-5 er den med bedre kjøredynamikk, men Tucson klarer å slå den når det gjelder komfort. Vi kan lett si at Tucson tar det, men vi må vente og se før Mazda kommer ut med neste generasjons CX-5, da det kommer til å bli en veldig interessant sammenligning.

FAQ-seksjon

Er Hyundai Tucson tryggere enn Mazda CX-5?

IIHS vurderte både CX-5 og Tucson med sin høyeste «Top Safety Pick Plus» -pris, noe som betyr at begge disse er gode når det gjelder sikkerhet. Vi må nevne at CX-5 yter litt bedre når det gjelder torsoskader og  frontlysteknologi i alle varianter, mens Tucson er bedre med ADAS, og sikkerhetsbeltepåminnelser.

  Vanlige problemer med Hyundai Nexo

Vi kan lett si at det er nakke og nakke mellom disse to da både Hyundai og Mazda klarte å perfeksjonere kunsten å lage trygge og holdbare biler.

Er Hyundai Tucson en bedre familiebil enn Mazda CX-5?

Hyundai Tucson er merkbart større enn CX-5, noe som betyr at den gir mer plass hele veien. Vi må også nevne at Tucson først og fremst er designet for familiebruk, mens CX-5 ikke er så familieorientert. Dette betyr ikke at CX-5 ikke er en god familiebil, men heller at Tucson er bedre.

Er Hyundai Tucson mer pålitelig enn Mazda CX-5?

I følge JD Power oppnådde Tucson en pålitelighetsvurdering på 88/100, mens Mazda CX-5 oppnådde en pålitelighetsvurdering på 81/100. Begge disse vurderingene er gode, og forskjellene er ikke betydelige, men de gjentar faktisk at Tucson er litt mer pålitelig som helhet.

Tucson er imidlertid fortsatt altfor fersk til å se hvor godt den kommer til å takle langsiktig pålitelighet, men dette bør ikke være et problem, da de fleste Hyundai-modeller har en tendens til å være konsistente i den forbindelse.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter