Kan du bruke vanlig servostyringsvæske i en Mercedes?

Mercedes-Benz er et prestisjefylt merke med et godt rykte. Å opprettholde en Mercedes er imidlertid kostbart ettersom reservedeler, væsker og til og med arbeidskraft er dyre. Likevel, er det mulig å bruke vanlig servostyringsvæske i en Mercedes-Benz?

Ja, du kan bruke vanlig servostyringsvæske i en Mercedes-Benz. Likevel bør dette ikke være permanent, da Mercedes anbefaler Pentosin  CHF 11S servostyringsvæske. Hvis du bruker vanlig servostyringsvæske i en nødsituasjon, må du sørge for å bli kvitt den så snart som mulig.

Mercedes-Benz anbefaler Pentosin  CHF 11S servostyringsvæske fordi den yter bedre og varer lenger enn vanlige servostyringsvæsker. Pentosin  CHF 11S væske er en syntetisk basert hydraulikkvæske, mens de fleste vanlige servostyringsvæsker er ATF-transmisjonsvæsker.

Hvorfor anbefaler Mercedes Pentosin  CHF 11S servostyringsvæske?

Mercedes anbefaler denne væsken fordi den har de høyeste tekniske kravene. I tillegg varer Pentosin  CHF 11S servostyringsvæske lenger og fungerer usedvanlig bra. Dessuten fungerer det perfekt for både varme og kalde forhold. Derfor foretrekker Mercedes og andre avanserte bilprodusenter som Bentley, BMW, Audi, Porsche, Jeep og Chrysler det fremfor andre væsker.

Hvordan kan jeg finne ut hvilken type væske min Mercedes krever?

Siden det finnes forskjellige typer Pentosin  servostyringsvæsker, er det viktig å vite hvilken væske som er ideell for din Mercedes-modell og år. For å finne ut av det, sjekk på servostyringsreservoaret eller påfyllingslokket. Dessuten kan du gå gjennom bilens manual, da produsenten vanligvis spesifiserer væsken som skal brukes.

Hvor kan jeg få Pentosin  CHF 11S servostyringsvæske?

Pentosin CHF 11S servostyringsvæske finner du hos enhver Mercedes-forhandler. Likevel kan du også finne denne væsken på nettet. Hvis du vil spare penger, er det bedre å kjøpe væsken på nettet, da forhandlere er noe dyre.

  Hva er den beste Mercedes-klassen?

Hvordan vet jeg om servostyringsvæsken min er lav?

Flere tegn kan varsle deg når servostyringsvæsken er lav. Bortsett fra å indikere lav servostyringsvæske, kan disse tegnene også bety at servostyringspumpen din har et problem. De er som følger:

  • Squealing støy

Hvis du hører skrikende lyder når du slår på bilen, er dette en indikasjon på at servostyringsvæsken er lav, at servostyringspumpen går dårlig, eller at servostyringsbeltet er slitt ut. Alle disse problemene kan løses raskt på Mercedes servicesenter.

  • Stønnende støy

Et annet tegn på en lav-servostyringsvæske er en stønnende eller sutrende støy. Denne støyen høres vanligvis når du dreier rattet fullt. Og etter hvert som væskenivået blir enda lavere, vil du begynne å høre støyen hver gang du dreier på hjulet.

  • Stivt ratt

Lav servostyringsvæske kan også føre til at rattet blir stivt. Dette skyldes at mangelen på nok væske i pumpen vil få den til å fungere upassende og påvirke strømmen som trengs for å betjene servostyringssystemet jevnt.

Hva er prosedyren for å legge til servostyringsvæske?

Hvis du har en lav servostyringsvæske og vil legge den til selv, er prosedyren grei. Men først må du skaffe deg riktig Mercedes servostyringsvæske og følge de riktige trinnene. På toppen av det må du parkere Mercedesen din på et flatt underlag og engasjere parkeringsbremser. Følg deretter trinnene nedenfor:

  • Slå på Benz og vent til den når normal driftstemperatur. Vær oppmerksom på at dette kan ta flere minutter. Deretter dreier du rattet fra lås for å låse flere ganger. Til slutt trekker du i hetteutløsningen for å åpne panseret på bilen.
  • Åpne hetten og identifiser servostyringsbeholderen. De fleste servostyringsreservoarer har en etikett som viser hvilken type servostyringsvæske som skal tilsetts. Før du åpner beholderen, rengjør den med en ren mikrofiberklut for å unngå at smuss og rusk kommer inn.
  • Vri reservoaret mot klokken for å åpne det. Pass på at du har en klut for å tørke av peilepinnen. Vær svært forsiktig slik at du ikke tillater forurensninger i reservoaret.
  • Du kan nå legge til servostyringsvæsken. Sørg for å legge til riktig mengde servostyringsvæske i bilen din. Lukk reservoaret med hetten.
  • Etter noen minutter fjerner du reservoarhetten og undersøker væskenivået på peilepinnen. Hvis du merker at væskenivået er under minimumsmerket, legg til mer væske. Pass på at væskenivået ikke går utover maksimumsmerket.
  • Når du har riktig væskenivå, kan du lukke servostyringsbeholderen og ta bilen en tur. Lytt til bilen nøye og sørg for at det ikke er noen squealing, stønn eller sutrende lyd. Rattet skal heller ikke være stivt når du svinger.
  Hvilke Mercedes-Benz-modeller er hardtop-kabrioleter?

FAQ                                                                                                                            

Hvorfor er det viktig å endre servostyringsvæsken?

Dette er fordi væsken bryter ned etter en stund, da den blir forurenset med gummi- og metallpartikler. Som et resultat kan dette føre til at pumpe- og servostyringsdelene slites ut mye raskere enn forventet.

Kan jeg kjøre en Mercedes med lav servostyringsvæske?

Selv om du kan kjøre en Benz med lav effekt strengvæske, er det ikke en god idé. Dette er fordi du vil legge press på servostyringspumpen, noe som kan mislykkes etter en stund. Hvis du ikke får tilgang til Pentosin  servostyringsvæske, kan du bruke en vanlig væske midlertidig.

Hvor mye vil det koste å endre servostyringsvæsken på en Mercedes?

Dette avhenger av hvor du befinner deg og Mercedes-modellen. Selv om Mercedes anbefaler Pentosin  servostyringsvæske, bruker forskjellige Benz-modeller forskjellige versjoner av denne væsken. Uansett bør du forvente å betale mellom $ 100 og $ 250 når du besøker et Mercedes-servicesenter.

Sammendrag

Til slutt kan du bruke en vanlig servostyringsvæske i en Mercedes. Dette bør imidlertid ikke brukes lenge, men som en nødsituasjon og bør byttes ut innen kort tid. Mercedes anbefaler Pentosin  CHF 11s væske for sine bil merker og modeller.

Edwin Odipo

Biler gjør livet vårt enkelt. Du kan besøke din fjerne venn, slektning eller til og med haste til matbutikken noen få kilometer fra hjemmet ditt med stor letthet. Tenk hvordan livet var før oppfinnelsen av biler ?? For meg er biler en velsignelse som gjorde livet mer praktisk. Derfor skriver jeg om biler for å hjelpe folk med å oppfylle deres behov. Enten det er å kjøpe bil, selge bil, reparere og alt de trenger å vite om biler. Kommentarer: edwin.odipo@luxurycarsa2z.com

Nyheter