Hvilken Mercedes er forhjulsdrift?

Hvis du er ute etter en ny Mercedes-Benz, er en av tingene du vil se på bilens drivlinje. Du må velge mellom tre drivlinjesystemer: FWD, RWD eller AWD.

Flere Mercedes-Benz-modeller er utstyrt med forhjulsdriftssystemet, inkludert A-klasse, B-klasse, CLA-klasse og GLA-klasse. Andre Mercedes-modeller har muligheten til å velge enten FWD eller et annet drivlinjesystem. En av disse modellene er GLB-klassen, som har FWD som standard drivlinjesystem.

Mercedes-Benz modeller med forhjulsdrift systemer

A-klasse

A-klasse leveres med forhjulsdriftssystemet som standard drivsystem. Imidlertid har kjøpere også et valg om å velge en A-klasse med et AWD-system. Vær oppmerksom på at A-klasse med et firehjulsdriftssystem er litt dyrere enn A-klasse med forhjulsdriftsystemet. Forskjellen er rundt 2000 dollar.

Gjennomsnittsprisen på Mercedes-Benz A-klasse er rundt $ 34,000 XNUMX. Prisen kan øke eller redusere avhengig av modellen du ønsker. Bortsett fra å ha et FWD-system, er denne bilen vakkert designet og veldig tiltalende. Det er bedre ser enn bilene i sin kategori, for eksempel Audi A3 sedan.

Denne Mercedesen på startnivå har et vakkert, luksuriøst og komfortabelt interiør. Den har funksjoner som strømjusterbare seter, to-sone klimakontroll og 64-fargers LED-omgivelsesbelysning. Utstyrt med en 2,0-liters turbo inline-4 motor med 7-trinns automatgir, er dette en fantastisk bil å eie.

B-klasse

B-klasse kan være en av de minst populære Mercedes-Benz-modellene på markedet, men den tilbyr fortsatt høyteknologiske og luksuriøse funksjoner som folk ser etter i Mercedes-biler. Den er også utstyrt med forhjulsdrift, noe som gjør den flott for vanskelige værforhold som snø eller is.

Denne modellen er kun egnet for personer som leter etter en Mercedes-Benz hatchback med en forhjulsdrift. Mercedes tilbyr også en A-klasse hatchback med FWD, som er den eneste konkurrenten i denne kategorien. Denne bilen har et stilig og komfortabelt interiør.

  Hvilken Mercedes har MBUX?

Mercedes-Benz B-klasse selger for rundt $ 38,000, noe som er litt dyrere enn A-klasse hatchback. Uavhengig av den kompakte størrelsen, er denne FWD-bilen utstyrt med en kraftig inline-4-motor som gjør at kjøretøyet kan akselerere fra 0 – 60 mph på 10,6 sekunder. Bilen er også trygg og pålitelig.

CLA-klasse

Hvis du vil ha en Mercedes-Benz kupé, men ikke har råd til high-end modeller, kan du nøye deg med denne stilige forhjulsdrevne bilen. Mercedes-Benz CLA-klasse er ikke din vanlige kupé som det kommer med fire dører. På toppen av det har den ikke et AWD-system, men det er utstyrt med et FWD-system.

Til tross for de ukonvensjonelle funksjonene som denne bilen er utstyrt med, fungerer den fortsatt på et høyt nivå og har høyteknologiske funksjoner. Denne elegant designede kupéen koster rundt $ 39 000, og er trygg, men likevel veldig behagelig å kjøre rundt. Dessuten kommer den med et av de beste infotainmentoppsettene.

GLA-klasse

Etter å ha nevnt A-klasse- og CLA-klasse-modellene, er det ganske åpenbart at GLA-klassen var bundet til å være på denne listen. Disse bilene deler mye til felles, da de alle har en «A» i sin klasse. Men i motsetning til de to foregående, er GLA-klassen en subcompact SUV og ikke en bil.

GLA-klasse har et FWD-system, og er en veldesignet og komfortabel subcompact SUV. På toppen av det er det luksuriøst konstruert med mange sikkerhetsfunksjoner. Det er også behagelig, men med et noe kompakt interiør. Denne bilen har også et AWD-alternativ og prisklassene mellom $ 36,000 og $ 39,000

  Krever Mercedes mye vedlikehold?

GLB-klasse

Du kan bli overrasket over at et så kraftig kjøretøy er utstyrt med et forhjulsdriftssystem. Selv om denne SUV kommer med et FWD-system som standard, har den også et AWD-alternativ. Prisen på denne SUV faller mellom $ 36,000 og $ 39,000.

Den er utstyrt med en 2,0-liters inline-4 turbomotor med 8-trinns dual-clutch overføring. Bortsett fra det, har den en valgfri tredje rad som konverterer denne bilen til en 7-seter. Andre funksjoner inkluderer 64-fargers LED-omgivelsesbelysning, aktiv bremseassistent, en strømløfter, ekstern start og mer, noe som gjør denne SUV-en til en glede å ri.

Vanlige spørsmål om stasjonssystemer

Hva er fordelene med å ha et forhjulsdrevet kjøretøy?

En av de største fordelene med et forhjulsdrevet system over et bakhjulsdriftsystem er at det gir god trekkraft. Derfor er den bedre egnet for is, snø eller dårlige veiforhold. Dessuten har kjøretøy med et FWD-system en tendens til å være mer romslige og effektive enn RWD-kjøretøy. 

Hva er forskjellen mellom forhjulsdrift og bakhjulsdrift systemer?

Hovedforskjellen er at FWD-systemet fungerer av hestekreftene og dreiemomentet som distribueres til forakselen, som driver og styrer kjøretøyet. På den annen side fungerer RWD-systemet ved at strømmen distribueres til bakakselen, i stedet for forakselen. Derfor er forakselen dedikert til styring.

Hvorfor er bakhjulsdrift dårlig for snødekte forhold?

En bil med bakhjulsdrift er dårlig for snødekte forhold fordi drivhjulene er på den lettere delen av bilen, hvor lasterommet eller bagasjerommet er i stedet for motoren. Som et resultat mangler det stor trekkraft som det som finnes i FWD- eller AWD-systemer. Derfor vil en RWD-bil enkelt spinne eller fiskehale på snødekte overflater.

  Hva er billigere å vedlikeholde, BMW eller Mercedes?

Er firehjulstrekksystemet det beste blant de tre drivsystemene? Hvorfor?

Ja, det er det. Et firehjulstrekksystem er det beste fordi det automatisk bruker akselerasjon og bremsekraft på alle fire hjulene, uavhengig av hverandre. Så, driveren har mer kontroll over bilen med bruk av dreiemoment til alle hjul, i stedet for de vanlige to-hjuls-stasjonen systemer som sender strøm til enten foran eller bak sett med hjul.

Leveres C-klasse med et forhjulsdriftssystem?

Nei, det gjør det ikke. C-klasse leveres med et bakhjulsdriftssystem. Som et resultat er det enklere å håndtere, stoppe, kontrollere og akselerere enn en bil med et forhjulsdriftssystem. Den har en generell kraftig ytelse, og derfor er det vanlig i racing og high-end biler.

Hovedpoenget

Flere Mercedes-Benz-modeller er utstyrt med et forhjulsdriftssystem, og de er Mercedes-Benz A-klasse, B-klasse, CLA-klasse, GLA-klasse og GLB-klasse. FWD-systemet er ideelt for folk som lever i snødekte forhold. Det er også billigere å produsere og fantastisk på gass kjørelengde.

Selv om de ovennevnte Mercedes-Benz-modellene kommer med et forhjulsdriftssystem som standardsystem, har de fleste av dem enten en bakhjulsdrift eller et systemalternativ med firehjulsdrift. For eksempel har A-klassen FWD- og AWD-alternativer, mens GLB-klassen har FWD- og AWD-alternativer.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter