Vil Audi Hjul passe Mercedes?

Mercedes hjul kan monteres på Audi. Men kan Audi hjul monteres på Mercedes?

Nei, Audi hjul passer ikke på Mercedes-Benz fordi Mercedes har en større senterboring enn Audi. Som et resultat, for å passe Audi hjul på en Mercedes, må du ta hjulene til en mekaniker for å bore ut sentrum bore før du fikser dem på din Mercedes.

Audi sentrum bore tiltak ca 57.1, mens Mercedes sentrum bore er 66.5. Så for å få plass til et Audi-hjul på en Mercedes, må mekanikeren bore senteret opp til 66,5. Imidlertid kommer begge disse bilene med samme dristige mønster, som er 5X112. Derfor er boltmønsteret ikke problemet,  men senterboret er.

Avhengig av Mercedes- og Audi-modellene dine, må du kanskje vurdere andre faktorer, for eksempel hjulstørrelse, dekkstørrelse og hjulforskyvning. Disse faktorene vil hjelpe deg å vite om Audi-dekket med et kjedelig senter passer på din Mercedes.

Faktorer du bør vurdere før du monterer et egendefinert hjul

Bolt mønster

De fleste luksusbiler på markedet kommer med et boltmønster på 5X112. Audi og Mercedes er noen av luksusbilene med dette boltemønsteret. Derfor er det enkelt å feste et Audi-hjul på en Mercedes hvis du borer senteret for å matche Mercedes’s senterboring.

Vær oppmerksom på at bilens boltmønster består av to deler; antall hjulpinner og midtlinjen til disse hjulpinnene. I dette tilfellet har Audi og Mercedes fem  hjulpinner og diameteren på midtlinjen på hjulpinnene måler 112 mm.

Diameteren på hjulpinnene måles normalt på forskjellige måter, avhengig av antall hjulpinner. Det er enkelt å måle hjulpinner med like tall som 4, 6 eller 8. Bare mål fra midten av en hjulpinne til midten av motsatt hjulpinne.

  Hvilken Mercedes har blind flekk assist

Tvert imot er måling av hjulpinner med oddetall ganske annerledes. Du må måle midten av en hjulpinne til utsiden av den lengste hjulpinnen. Men siden både Audi og Mercedes har samme boltmønster, er målingene de samme.

Dekkstørrelse

Bortsett fra boltmønsteret, må du også se på dekkstørrelsen. Størrelsene på Audi- og Mercedes-dekkene varierer vanligvis. I de fleste tilfeller kommer Mercedes vanligvis med større dekk enn Audi. Du må imidlertid sørge for at midten av dekkene er riktig størrelse til Mercedes. Hvis ikke, vil dekkene ikke passe.

Siden de fleste Mercedes-dekkene er større enn Audi-dekkene, må du sørge for at Audi-dekket du plasserer på Mercedesen bare er mindre med en tomme. Hvis det er mindre enn over 1 tomme, vil dekket ikke passe, og dette vil føre til problemer under kjøring.

Hjulstørrelse

En annen ting du må se på før du fikser et Audi-hjul på en Mercedes, er hjulstørrelsen. For å vite om felgen passer, må du sjekke hjulets dimensjoner. Dette gjøres ved å måle bredden og diameteren på hjulet.

Vær oppmerksom på at hjulenes dimensjoner varierer fra bilmerker og modeller til en annen. Så selv om Audi og Mercedes kan ha samme boltmønster, varierer de fleste felgene i størrelse. De fleste hjul har en diameter som faller mellom 15 og 18 tommer, mens bredden kan være opptil 8 tommer.

  Audi A8 pålitelighet

Hjulforskyvning

Den enkleste måten å finne ut om Audi hjulene passer på en Mercedes-Benz er ved å bestemme begge dekkets offset. Forskyvningen defineres normalt som mellomrommet mellom felgens midtlinje og navmonteringsoverflaten. Dessuten kan forskyvningen være negativ, positiv eller nullforskyvning.

Sportsbilelskere foretrekker negativ offset, noe som gjør at hjulet stikker utenfor bilens kropp. Tvert imot har positiv offset hjulet gjemt i bilen. Begge disse forskyvningene har sine tilbakeslag. Den negative forskyvningen kan få hjulet til å gni mot bilen, mens den positive forskyvningen kan forstyrre bremser og fjæring.

Så før du installerer Audi hjul med negativ eller positiv offset på din Mercedes, bør du vurdere deres fordeler og ulemper, med mindre du ønsker å tilbringe mer tid i garasjen.

FAQ

Hva er hjulets backspacing?

Backspacing for hjul måles vanligvis fra monteringsnavet på hjulet til baksiden av hjulet. Dette gjøres i tommer. Det er viktig å merke seg at jo større baksiden av hjulet er, jo lenger vil det holde seg tilbake under bilen.

Har de nyeste Audi-modellene samme senterboring som Mercedes?

Ja, det gjør de. De fleste av de nyeste Audi-modellene har en 66,6 mm senterboring, i stedet for 57,1 mm. I tillegg har de også samme boltmønster (5X112). Derfor har det blitt enklere å montere Audi-hjul på Mercedes.

Hva må jeg gjøre for å passe Audi hjul på Mercedes hvis offset ikke er det samme?

Mercedes har vanligvis en offset på ca 37 mm, mens Audi har en offset på ca 45 mm. For å få Audi-hjul til å passe på Mercedes, må du kanskje bruke hjulavstandsstykker. Vær oppmerksom på at forskyvningsforskjellen alltid skal være innenfor 5 mm. Så for at Audi-hjulene skal passe på Mercedesen din, bør de ha en offset på mindre enn 42 mm.

  Hvilken Mercedes er V12?

Er 5X120 boltmønsteret det samme som 5X112 boltmønsteret?

Nei, de er ikke like. 5X120 boltmønsteret har en større radius enn 5X112 boltmønsteret. Begge har imidlertid samme antall hjulpinner, men varierer bare når det gjelder diameteren på midtlinjen på hjulpinnene.

Konklusjon

Selv om det er mulig å montere Audi-hjul på Mercedes, er det ikke så enkelt som å montere Mercedes-hjul på Audi. Dette er fordi Audi har et mindre senterbor enn Mercedes. Derfor monterer du Audi-hjul på Mercedes som krever boring av senterboret på felgen for å få den til å passe.

Dessuten har begge disse hjulene et 5X112 boltmønster, noe som forenkler ting for folk som ønsker å bytte Mercedes med Audi-felger. Du må imidlertid også vurdere dekkstørrelse, felgstørrelse og hjulforskyvning.

Edwin Odipo

Biler gjør livet vårt enkelt. Du kan besøke din fjerne venn, slektning eller til og med haste til matbutikken noen få kilometer fra hjemmet ditt med stor letthet. Tenk hvordan livet var før oppfinnelsen av biler ?? For meg er biler en velsignelse som gjorde livet mer praktisk. Derfor skriver jeg om biler for å hjelpe folk med å oppfylle deres behov. Enten det er å kjøpe bil, selge bil, reparere og alt de trenger å vite om biler. Kommentarer: edwin.odipo@luxurycarsa2z.com

Nyheter