Hvilke Mercedes-Benz-modeller er hardtop-kabrioleter?

Mercedes har tilbudt hardtop kabrioleter gjennom hele merkevarens historie. Modeller som SL, SLC/SLK er valgt ut med hardtop fra fabrikken. Disse modellene har sett en jevn nedgang i popularitet på grunn av SUV-craze, så Mercedes har bestemt at det ikke gir mening å tilby hardtop kabrioleter lenger.

I dag produserer ikke Mercedes lenger SL eller SLC-modellen, men det er noen få indikasjoner på at vi kommer til å være vitne til retur av SL og til og med SLC om noen år.

Mercedes SL-modell

Mercedes SL-merket dateres tilbake til 1950-tallet, og noen modeller som 300SL regnes fortsatt som en av de viktigste Mercedes-modellene gjennom tidene. I dag koster en 300SL i god stand så mye som noen få millioner dollar og regnes som den vakreste bilen gjennom tidene.

Så det er fornuftig at Mercedes ikke ønsker å avvikle SL helt. Mercedes har sluttet å produsere SL for nå, for å fullstendig redesigne SL for 2022. Imidlertid kan du fortsatt kjøpe en 2020 SL fra $ 91k for inngangsnivået SL450 med en 362 hk 3.0-liters V6 BiTurbo.

Hvis du vil ha en V8-drevet SL, er neste modell i oppstillingen SL550. Utstyrt med en 4.7-liters V8 BiTurbo med 449hp og en startpris på $ 114k. Begge disse kommer med hardtop kabrioleter fra fabrikken.

Hvis du vil ha enda kraftigere SL-modeller, kan du alltid velge en AMG-versjon, som er mye kraftigere og rettet mot ytelseskjøring. Disse modellene er utstyrt med 550hp + motorer, raskere overføringsalternativer og et sporty utseende eksteriør og interiør.

  Hvorfor brukes Mercedes som drosjer?

Mercedes SLC/SLK

Tilbake i 1996 introduserte Mercedes en kompakt luksus roadster kalt SLK. Denne modellen var rettet mot å konkurrere med Porsche Boxter om å tilby den beste kompakte sportsbilen med en hardtop. Senere ble SLK omdøpt til SLC i et forsøk på å gjøre SLC mer passende med resten av modellbetegnelsene.

SLC sluttet å bli produsert i 2020, men du kan fortsatt kjøpe en fra noen Mercedes-forhandlere. Serien starter med SLC300, som drives av en 2,0-liters innebygd 4-sylindret turbo med 241 hestekrefter. SLC300 Roadster starter på rundt $ 50k, men mange forhandlere tilbyr rabatter, da de ikke lenger produseres.

Den neste modellen i linjen er den AMG-drevne SLC43 AMG Roadster. Denne modellen drives av en AMG forbedret 3.0-liters V6 BiTurbo som skyver ut 385hp til en startpris på $ 65k. Begge modellene er hardtop kabrioleter.

Retur av SL og SLC

For øyeblikket tilbyr ikke Mercedes noen helt nye hardtop-kabrioleter, men ting er i ferd med å endre seg fordi Mercedes forventes å slippe den nye SL-roadsteren i år eller den neste.

Det er mange testmuldyr av den nye SL, og noen rapporter antyder til og med at den nye SL vil bli tilbudt med en 800-hestekrefter V8 hybrid. Mercedes er satt til å gjenopplive SL som den sanne top-of-the-line Mercedes sportsbil, slik det alltid var ment å være.

Fremtiden til SLC er ganske mer mystisk. Mercedes har ikke kommet med noen offisielle uttalelser om fremtiden til SLC, men noen rapporter tyder på at SLC kan gjenopplives i løpet av de kommende årene. Hvis dagens biltrender fortsetter å favorisere SUV-en, ser vi kanskje ikke SLC med det første.

  Hvilket merke har det beste interiøret - Audi, Mercedes eller BMW?

Delen Vanlige spørsmål

Er hardtops bedre enn myke topp kabrioleter?

Det kommer an på. En soft-top kabriolet er vanligvis lettere og billigere å fikse. En myk topp bruker også mye mindre plass, så det hindrer ikke bagasjerommet så mye.

Imidlertid er levetiden til en soft-top kabriolet mye kortere enn for en hardtop kabriolet.

En myk topp er lettere, noe som fordeler ytelseskjøringsscenarioet når taket er nede, sammenlignet med en hardtop. Selv om en hardtop er tyngre, har den bedre ytelse på taket siden en hardtop fungerer som en strukturell del av kjøretøyet som gjør chassiset mye stivere.

En hardtop er også vanligvis roligere, men noen merker som Rolls Royce kan nå eksepsjonelle nivåer av stillhet, selv med soft-top kabrioleter.

Gjør BMW, Porsche eller Audi noen hard-top kabrioleter?

BMW pleide å tilby mange hard-top kabrioleter, men i dag BMW tilbyr bare noen få moderne hardtops. Modeller som M4 kabriolet kommer med en uttrekkbar hard-top, men den nyeste M4 kabrioleten forventes å ha en soft-top kabriolet.

Audi har ikke tilbudt noen hard-top kabrioleter på en stund nå, og det er ikke forventet at de vil noen gang snart.

Porsche har 911 Targa-modellene. Disse 911 variantene representerer en ode til fortiden, da mange av de eldre 911-modellene ble tilbudt med en Targa-topp.

Porsche pleide også å tilby Boxter som en hard-top, men moderne Boxter-modeller kommer med en myk topp i stedet. Også, begrenset opplag Porsche 918 Spyder fra noen år siden var en streng hardtop konvertibel supersportsbil.

  Jaguar mot Mercedes: Pålitelighet

Hvordan er fremtiden for hardtop kabrioleter?

Hard-top kabrioleter blir sakte avviklet i hele bilindustrien. Noen merker som Ferrari og Mclaren tilbyr vanligvis hardtops og ikke myke topper, på grunn av økningen av chassisstivhet som fungerer gunstig for sporty kjøring. Sportsbiler ser også definitivt mye bedre ut med hard-tops.

Kabrioleter er ikke så populære som de en gang var. Og fremtiden til hardtop kabrioleten er ekstremt ugunstig. Det er fordi selv merkene som fremdeles tilbyr kabrioleter vanligvis er soft-top kabrioleter, da det er mye enklere og mer kostnadseffektivt å gjøre en soft-top kabriolet.

SUVer blir den nye standarden i moderne tid, og på grunn av dette ser alle andre segmenter av bilindustrien for det meste en jevn nedgang i salg og popularitet til fordel for SUVer. Merkevarer anerkjenner dette og flytter mer og mer av FoU-penger mot SUV-markedet.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter