Porsche Cayenne – Alt du trenger å vite

Porsche Cayenne

Porsche Cayenne er en luksuriøs mellomstor SUV og en av de mest populære Porsche-modellene noensinne. Første generasjon Cayenne ble introdusert tilbake i 2003 og var i produksjon frem til 2010.  First-gen Cayenne er nå en relativt upopulær bil i tillegg til merket fordi det ser litt rart ut og ikke er den mest pålitelige bilen der ute.

Andre generasjon av Cayenne ble introdusert i 2011 og var i produksjon frem til 2018. Denne generasjonen av Cayenne er nå en veldig populær bil ens ser mye bedre ut og er mye mer pålitelig. Den nåværende generasjonen av Cayenne er den beste Cayenne-modellen til nå og er tilgjengelig enten som en kupé eller en vanlig SUV.

Cayenne er designmessig slående, dynamisk  og luksuriøs. Alle interiørmaterialene er uten sidestykke, og den generelle interiørdesignen er både toppmoderne og dempet samtidig. Første generasjon Cayenne er den mest problematiske, later to generasjoner synes å være mye mer pålitelig.

Alt i alt er Cayenne en ønskelig SUV både fordi det er en Porsche og fordi det er en flott SUV totalt sett. Den andre generasjonen av Cayenne er nå ganske oppnåelig, og det er den som får spesielt post-facelift-versjonen.

1m generasjon Porsche Cayenne – 2003-2010

Førstegenerasjons Cayenne er tilgjengelig i noen få forskjellige motorvalg, alt fra inngangsnivået 250hp 3.2L V6, mellomnivå S-modellen med en 4. 5L V8 med 340hp, og Turbo-modellene som tilbyr mellom 450-550hp fra rekkevidde-topping 5.4/5.8L twin-turbo V8.

1m gen Cayenne er tilgjengelig enten som 955 pre-facelift eller 957 post-facelift 2010 og på modeller. 957 er den mest ønskelige bilen akkurat nå fordi den er mer pålitelig og den tilbyr noen flere moderne design- og teknologiinnslag. Alt i alt er designet tvilsomt, men den generelle utførelsen er faktisk imponerende.

  Aiways vs Porsche - som er bedre?

Du kan kjøpe en 1st gen for $ 4,000- $ 18,00 for pre-facelift modeller og $ 8000-$ 25,000 for post-facelift modeller.  Pålitelighetsmessig er 1m gen relativt pålitelig, men bare hvis den opprettholdes riktig, men gitt det faktum at disse nå virkelig er oppnåelige, opprettholder de fleste ikke dem så godt.

Den automatiske girkassen er kjent for å ha problemer, spesielt in tidligere modeller. Hvis du er interessert i å kjøpe en, vær oppmerksom på servicedetaljer og alltid gjøre en pre-kjøp inspeksjon som disse bilene er fortsatt really dyrt å eie.

2. generasjon av Porsche Cayenne – 2011-2018

Den andre generasjonen av Porsche Cayenne er en langt mer populær modell sammenlignet med knyttnevegen, både fordi den ser finere ut og fordi den er mer pålitelig.  Videre er den andre generasjonen langt mer dynamisk, mer luksuriøs og mer effektiv.

Det er også ganske mange motorer som tilbys fra en 3.5L V6 med 300hp og går helt opp til en 4.8L twin-turbo V8 med 570hp. Inngangsnivået Cayenne med nevnte 3.5L og Cayenne S med en 3.6L twin-turbo V6 med 420hp er de to mest populære modellene på 2nd hand markedet.

Designmessig er den andre generasjonen av Cayenne bedre fra nesten alle perspektiver. Det ser fint ut fra innsiden, så vel som det ligner den nåværende generasjonen av Cayenne ganske mye.  Pålitelighetsmessig er det mye bedre enn forgjengeren, men det  koster også mye penger å vedlikeholde.

  Bruker Porsche VW-motorer?

Verdimessig kan andre generasjon Cayenne fås for mellom $ 17,000 og $ 70,000 avhengig av modell, kjørelengde og den generelle tilstanden.

3rd generasjon av Porsche Cayenne – 2018-nå

Den nåværende generasjonen av Porsche Cayenne introduserte en coupe body stil for å gjøre det mer konkurransedyktig med slike som BMW X6, GLE Coupe, og Audi Q8.  Den nåværende Cayenne tilbyr kraftigere, men mindre og mer effektive motorer sammenlignet med begge sine predecessors.

De mest populære Cayenne- og Cayenne S-modellene bruker en 3,0 L turbo V6 med 340 og 440 hestekrefter.   Topp-of-the-line Cayenne Turbo GT tilbyr en 4.0L twin-turbo V8 med 640hp. Tredje generasjon Cayenne introduserte også ganske mange hybridmodeller med Turbo S E-Hybrid som den kraftigste Porsche SUV med 700hp.

Den tredje generasjonen av Cayenne er en ekte moderne bil, noesom betyr at det er du som får alle funksjonene og teknologiene du forventer av en ny Porsche-modell.  Prisene varierer fra midten av $ 50,000, helt opp to mer enn $ 200,000 for noen flere spesielle modeller.

Pålitelighetsmessig er 3rd gen Cayenne fortsatt under garanti for de fleste, men totalt sett er det den mest pålitelige Porsche SUV ennå.

Delen Vanlige spørsmål

Hvilken Porsche Cayenne bør jeg kjøpe?

Hvis du vil ha den beste, nyeste  og mest fantastiske, gå for 3rd gen Cayenne fordi du ikke vil bli skuffet. Imidlertid, hvis utbetaling av mer enn $ 50,000 for en brukt bil er et problem for deg, bør du ta en titt på post-facelift 2andre generasjon Cayenne-modeller, da de er mye mer ganske priset, men ikke alt som er forskjellig fra 3rd gen-modeller.

  Porsche VS Lamborghini pålitelighet 

Førstegenerasjons Cayenne er en ervervet smak, da noen anser det for å være kjedelig og stygt, mens andre anser det som stor verdi.

Hvor dyrt er Cayenne å eie?

Uansett hvilken generasjon du går for, må du sette litt penger til side for vedlikeholdskostnader, da disse luksuriøse SUVene kan koste ganske mye penger å vedlikeholde. Cayenne er Porsche, noe som betyr at driftskostnadene er betydelige.

Første generasjons modeller er billige å kjøpe, men de er ikke så billigere å eie sammenlignet med senere modeller, selv om de står tidens prøve.

Er Porsche Cayenne bedre enn konkurrentene?

Porsche Cayenne konkurrerer med BMW X6, Mercedes GLE Coupe, Audi Q8, og potensielt til og med Lamborghini Urus for de avanserte modellene. X6 startet dette markedet, og den nåværende generasjonen X6 er en enormt imponerende bil, mens GLE etter min mening er litt mindre spennende.

Q8 er uten tvil den beste av gjengen,  og det er den mest populære Coupe SUV for øyeblikket. Urus er det mest spennende alternativet, men det koster ganske mye mer. Totalt sett er Cayenne mer enn i stand til å konkurrere med disse og til og med overgå dem i mange segmenter som kvalitet og merkeappell.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter