Har Porsche mange problemer?

Porsche er en tysk luksusbilprodusent som fokuserer på å lage velkonstruerte, pålitelige  og ønskelige sportsbiler og utøvende premiumbiler. Porsche startet først som et sportsbilmerke, men det inkluderte senere også luksusmodeller som Cayenne og Macan SUVs og Porsche Panamera sedan.

Porsche er mest kjent for 911 som uten tvil er en av de største sportsbilene gjennom tidene.  I en 70 år gammel arv beholdt 911 en klassisk bakmotormontert sportsbiloppskrift som ikke har endret seg så mye gjennom årene.

Pålitelighetsmessig er Porsche det ledende luksusbilmerket, noe som betyr at Porsches har en tendens til å vare lenge, selv om de koster mye penger å vedlikeholde. Som sådan opplever de ikke så mange problemer, men bare hvis de opprettholdes riktig.

Eldre Porsche Cayenne- og Panamera-modeller er ikke like stout som dagens Cayenne- og Panamera-modeller. 911 er pålitelig, pålitelig og opplever sjelden problemer mens Cayman / Boxster er mer eller mindre den samme historien. Til slutt ser den helelektriske Taycan også ut til å være en ganske pålitelig bil.

Porsche-pålitelighet – Klasseledende

Ifølge flere online pålitelighetsdiagrammer og undersøkelser anses Porsche som et av de mest pålitelige merkene generelt. Dette er fordi Porsche lager godt konstruerte biler som ikke endrer så mye gjennom årene.

Dette var imidlertid ikke alltid tilfelle, da Porsche ikke var så pålitelig for 20-30 år siden. Tvert imot pleide Porsche å være et relativt upålitelig bilmerke , men de klarte å forbedre seg, og de er nå et merke de fleste andre merker ønsker å konkurrere med når det gjelder pålitelighet.

J.D. Power er en av de mest berømte  pålitelighetsvurderingsorganisasjonene der ute, og de tildelte Porsche en fantastisk 5 av 5-stjerners vurdering.  911 ser ut til å være den mest pålitelige Porsche-modellen totalt sett, mens eldre Cayenne- og Panamera-modeller ser ut til å være de minst pålitelige i gjengen.

  Vanlige problemer med Skoda Felicia

Alt i alt er det trygt å si at Porsches ikke opplever problemer så ofte, og at de faktisk er pålitelige. Noen modeller er bedre enn andre, men de har alle en tendens til å tilfredsstille de fleste kunder der ute. Alt dette er imidlertid bare mulig hvis du opprettholder Porsche tilstrekkelig.

Porsche vedlikehold – Dyrt

De fleste Porsche-modeller trenger regelmessig service hver 10.000 miles eller så, mellomliggende service hver 20.000 miles, og stor service hver 40.000.  Regelmessige vedlikeholdsplaner på 10 000 kilometer inkluderer  oljeskift og oljefilterskift, 20 000 kilometer service legger også til utskifting av luftfilter i kabinen og en grundigere inspeksjon av kjøretøyet ditt.

En 40 000 kilometer stor tjeneste legger vanligvis også til erstatning for andre viktige bilkomponenter som tennplugger eller serpentinbelter.  Alle disse har også en tendens til å omfatte dekkinspeksjon, batteritilstandsinspeksjon, kjølevæskesysteminspeksjon, bremsevæskeutskifting, bremsepad / kaliperinspeksjon og erstatninger, kontrollsysteminspeksjon og så videre.

Som nevnt i begynnelsen koster Porsches mye penger å vedlikeholde. I løpet av de første 10 årene av tjenesten har Porsches en tendens til å koste mer enn $ 20,000 XNUMX dollar å opprettholde.  Et bransjegjennomsnitt for de fleste luksusmerker er rundt $ 10,000 XNUMX, noe som betyr at det faktisk er dyrt å opprettholde en Porsche.

Selvfølgelig inkluderer dette high-end superbiler som Carrera GT og 918 Spyder som har en tendens til å øke gjennomsnittskostnadene ganske mye. Mer vanlige Porsche-modeller som Panamera, Cayenne, 911 og Boxster/Cayman er ikke på langt nær så dyre.

  Vanlige problemer med Citroën DS4

Vanligste Porsche-problemer

Porsches, akkurat som alle andre europeiske merker, er tilbøyelige til å lekke ganske mye.  Det vanligste Porsche-lekkasjeproblemet er ned til de bakre tetningene som noen ganger kan være vanskelige å fikse.  Siden de fleste Porsche-modeller ikke kjøres daglig, har de en tendens til å sitte lenge, noe som skader batteriet.

Eldre manuelle Porsche-modeller har en tendens til å oppleve problemer med clutchpedalen på grunn av trykkakkumulatoren som gjør clutchpedalen tung.  Eldre automatiske Tiptronic-transmisjoner er også kjent for å mislykkes, spesielt på førstegenerasjons Cayenne- og Panamera-modeller.

Alt i alt trenger Porsches riktig vedlikehold for ikke å oppleve disse problemene. For at enhver bil skal være pålitelig, trenger den riktig vedlikehold. Dette er spesielt tilfelle med komplekse luksusbiler som Porsches.

Delen Vanlige spørsmål

Er Porsches verdt det?

Det avhenger av hvem du spør, men det er ganske vanlig kunnskap at Porsche-biler er et nivå over de fleste andre biler på veien av flere forskjellige grunner. For det første er Porsches ytelsesbiler laget av et merke med et klart fokus på motorsport og racing. Dette DNA-et er åpenbart selv i de mest luksuriøse og ikke-racy Porsche-modellene.

For det andre er Porsche-modeller kvalitetsprodukter med avanserte materialer og alle slags luksusteknologier fra 2000-tallet. For det tredje er de pålitelige, og de har en tendens til å holde verdien veldig bra. Alt i alt er det trygt å si at Porsches virkelig er verdt det.

Hvilken Porsche er den beste å få?

Det kommer an på hva du vil ha fra en bil. Hvis du vil ha en komfortabel luksus cruiser, er Panamera den å få. Hvis du elsker SUV-er, plass  og nytte uten å ofre luksus, er Cayenne den for deg. Selvfølgelig kan du også vurdere Macan hvis du vil ha en mindre ekte Porsche SUV.

  Har Porsche en hybrid?

911 er uten tvil den beste Porsche-modellen gjennom tidene fordi det er stift porsche-modellen. Den kombinerer ytelse og luksus bedre enn noen annen Porsche-modell, samtidig som den ser ut som delen.  Til slutt, hvis du er miljøvennlig og vil ha en EV, bør du vurdere Taycan eller vente et år eller to til Porsche slipper Macan EV.

Hvilken Porsche er den verste å få?

Første generasjon Porsche Cayenne er uten tvil den verste Porsche du kan kjøpe akkurat nå fordi det er billig å kjøpe, men veldig dyrt å eie. Videre  er den første generasjonen Cayenne ikke den peneste Porsche gjennom tidene, og det er noe de fleste Porsche-entusiaster har en tendens til å være enige med.

Du bør følge hjertet ditt, og hvis du vil ha en modell de fleste anser som kjedelig, treg  eller stygg, er det til slutt opp til deg. Det er dine penger og dine preferanser, men sørg for å være oppmerksom på vedlikeholds- og pålitelighetsaspektet.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter