Problemer med girkassen i Kia Niro

Kia Niro

Kia Niro PHEV- og hybridversjonene leveres med en pålitelig 6-trinns dobbeltkløtsjkasse. Denne girkassen gir bedre drivstofføkonomi enn en automatgirkasse. Den er også jevnere å kjøre, men den kommer også med noen problemer. Så hva er problemene med girkassen i Kia Niro?

Noen av problemene med girkassen i Kia Niro er ujevn giring, forsinket giring, girglidning, clutchproblemer og solenoidproblemer. I tillegg har flere brukere registrert lavt nivå av girkassevæske. Problemer med dreiemomentomformeren, og girkasse slingring og klunking.

Hva er problemene med girkassen i Kia Niro?

Grov giring

Et vanlig problem med Kia Niro 6-trinns dobbeltclutch girkasse er ujevn giring. De fleste Kia Niro-brukere har klaget over ujevn giring når de skifter gir. Dette skyldes vanligvis for lite, manglende eller skitten girkassevæske. Men hvis girkassen er i orden, kan det skyldes en defekt sensor eller et vakuumproblem.

For å løse dette problemet må du skifte ut den dårlige girkassevæsken. Men hvis girkassen er i orden, må du få en mekaniker til å inspisere og skifte ut en defekt sensor eller vakuum.

Glidning i giret

Flere Kia Niro-eiere har også rapportert at de har problemer med girglidning. Giret glipper vanligvis på grunn av slitasje på ulike deler. Noen av transmisjonsdelene som slites raskere på den 6-trinns dobbeltclutchgirkassen er clutchplater, magnetpakker og transmisjonsbånd.

For å løse dette problemet må du oppsøke en profesjonell mekaniker og få dem til å skifte ut de utslitte delene.

Forsinket giring

Forsinket giring er også vanlig i Kia Niro-modeller. Dette problemet skyldes vanligvis en defekt girspole. Etter en tid kan de små stemplene i girspolen svikte, eller de elektromagnetiske spolene svikter på grunn av konstant varme og vibrasjon. Hvis solenoiden svikter, vil den ikke kunne åpnes eller lukkes for å hjelpe til med å skifte til neste gir.

  Varmeproblemer i Kia EV6

Sørg for å skifte ut girspolenoidens stempler for å løse problemet.

Slingring og klunking i girkassen

Dette problemet er vanlig i hybridmodellene Kia Niro fra 2017 til 2019. Flere brukere har rapportert om dårlig akselerasjon og at bilen slingrer fremover ved giring. I motsetning til mange girskiftproblemer som skyldes lav girkasse eller defekte deler, skyldes slingring forover i girkassen dårlig innstilling.

For å løse dette problemet må du oppsøke en profesjonell mekaniker for å få bilen riktig innstilt.

Clutchproblemer

De fleste clutchproblemer forveksles vanligvis med problemer med lav girkasse. Dette er fordi clutchen er plassert i momentomformeren og noen ganger kan sette seg fast. Når clutchen setter seg fast, kan solenoiden bli låst, og mengden girkassevæske i momentomformeren blir kanskje ikke beregnet riktig.

Noen av tegnene på clutchproblemer er kraftig risting og høy varme i girkassen. For å løse dette problemet må du fikse clutchproblemene eller bytte den ut hvis den er dårlig.

Problemer med momentomformeren

Momentomformeren gjør at motoren i Kia Niro kan fortsette å gå selv om hjulene stopper. Men som alle andre bildeler kan nålelagrene i momentomformeren bli utslitt og skape alle slags problemer med girkassen. Et av tegnene på en dårlig momentomformer er en merkelig lyd fra girkassen.

For å løse dette problemet må du bytte ut de utslitte nålelagrene i momentomformeren.

Problemer med for lite girkassevæske

Dette er hovedårsaken til de fleste girkasseproblemer i Kia Niro. Lavt nivå av girkassevæske skyldes lekkasjer i girkassen og defekte deler som drivaksel og pakningstetning. I noen tilfeller kan girkassevæsken være forurenset, noe som fører til at giret glipper eller girer.

  Hvilke årganger av Kia Niro bør man unngå?

For å løse dette problemet må du bytte ut den defekte girkassen eller fylle den på nytt hvis det er lite væske igjen.

Problemer med solenoiden

Magnetventilen har ansvaret for å kontrollere væskestrømmen i hele girkassen. I likhet med mange andre girkassedeler kan solenoiden bli skadet på grunn av lave girkassenivåer eller elektriske problemer med solenoiden. Vær oppmerksom på at de fleste tegnene på solenoiden ligner på tegnene på for lite girkassevæske.

Så hvis du inspiserer girkassen og finner at det er tilstrekkelig og god girkassevæske, er det solenoiden som er problemet. Sørg for at en profesjonell mekaniker inspiserer og reparerer eller bytter ut de berørte delene.

FAQ

Hvilken type girkasse finnes i Kia Niro?

Kia Niro hybrid og PHEV er utstyrt med en sekstrinns automatgirkasse med dobbel clutch. I tillegg drives Kia Niro hybrid av en 139-hesters drivlinje som består av en 1,6-liters 4-sylindret motor og en elektrisk motor. Videre er den utelukkende utstyrt med forhjulsdrift.

Kommer Kia Niro med CVT-girkasse?

Nei, Kia Niro leveres ikke med CVT eller kontinuerlig variabel girkasse. Tvert imot leveres den med en 6-trinns dobbeltclutch-girkasse. Merk at en CVT-girkasse fungerer ved at den ene remskiven kobles til motoren, og den andre remskiven kobles til girkassen. Remmen flytter kraften mellom dem, og girkassen justerer innstillingene kontinuerlig.

Hva er den viktigste årsaken til feil på automatgirkassen?

Den viktigste årsaken til feil på automatgirkassen er for lavt væskenivå. Dette problemet fører til overoppheting. I tillegg fører det til harde girskift, forsinket innkobling og girslipp. Derfor er det viktig at du alltid kontrollerer girkassevæskenivået i bilen før du kjører.

  Vanlige problemer med Porsche 718 Cayman S

Er en 6-trinns dobbeltclutch girkasse pålitelig?

Ja, den 6-trinns dobbeltclutchgirkassen i Kia Niro er pålitelig. Dette skyldes at den har en betydelig redusert fare for motorstopp. Dessuten er den enkel å kontrollere selv om du befinner deg på et sted med mye folk. Denne girkassen gir også raskere og mykere girskift. Den gir også bedre drivstofføkonomi.

Hvor lenge varer en 6-trinns dobbeltclutch girkasse?

Det avhenger av hvor godt du vedlikeholder og tar vare på girkassen og bilen. Med riktig vedlikehold bør en 6-trinns girkasse holde i minst 200 000 miles eller til og med 300 000 miles. Brukere av denne girkassen bør likevel regne med å oppleve mindre problemer allerede etter 160 000 km.

Oppsummering

Kia Niro er en av de beste bilene i sin klasse takket være den 6-trinns dobbeltkløtsjkassen. Men hvis den ikke vedlikeholdes riktig, kan også denne girkassen få problemer, som for eksempel girskiftproblemer, glidning i girene, clutchproblemer, problemer med lav girkasse og solenoidproblemer.

Merk at de fleste av disse problemene kan unngås hvis bilen er godt vedlikeholdt.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter