Ford Focus C Max 1.6 TDCI problemer

Ford C Max

Ford Focus C-Max 1.6 TDCI-motoren er en pålitelig og holdbar motor med utmerket ytelse. Men som alle andre motorer trenger den riktig stell og vedlikehold for å vare lenge. Når det er sagt, hva er problemene med Ford Focus C-Max 1.6 TDCI?

Vanlige problemer med Ford C Max 1.6 TDCI-motoren er overoppheting av motoren, karbonavleiringer, problemer med tenningssystemet og sviktende drivstoffinjektorer. I tillegg har flere eiere rapportert at motoren har hatt problemer med defekte dynamoer, sviktende kamreimer og lagre, og feil på turboladeren.

Hva er de vanligste problemene med Ford Focus C Max 1.6 TDCI-motoren?

Overoppheting av motoren

Dette problemet rammer ikke bare denne motoren, men de fleste Ford-motorer. Flere eiere har tidligere klaget over at motoren overopphetes, noe som fører til forskjellige problemer. Hovedproblemet som får motoren til å overopphetes er det lave kjølevæskenivået. Som et resultat overopphetes topplokket, sprekker og lekker olje.

For å løse dette problemet må eieren fylle på kjølevæske i motoren. Hvis motoren mister uvanlig mye kjølevæske, er det viktig å diagnostisere bilen og løse det underliggende problemet.

Karbonoppbygging

Et annet vanlig problem med Ford C-Max 1.6 TDCI-motoren er karbonavleiringer. Dette problemet er vanlig i motorer med direkte innsprøytning, og 1.6 TDCI er ikke noe unntak. Direkteinnsprøytningsmotorer er kraftige, effektive og har lave utslipp. Men etter å ha kjørt bilen lenge eller over kortere avstander, vil karbonet bygge seg opp og forårsake en rekke problemer som feiltenning, effekttap og ujevn tomgang.

For å løse dette problemet må eieren fjerne karbonet eller få en profesjonell mekaniker til å gjøre det. I tillegg er det viktig å kjøre bilen over lengre strekninger slik at tilstrekkelig drivstoff kan forbrennes.

  Vanlige problemer med Mercedes 4Matic

Problemer med tenningssystemet

Som de fleste Ford-motorer har også tenningssystemet på denne bilen mange problemer. Likevel er de fleste av disse problemene forårsaket av dårlige eller utslitte tennplugger og tennspoler. Siden denne motoren er turboladet, slites tennpluggene og tennspolene raskere, noe som forårsaker flere problemer.

Det er viktig å inspisere og skifte tennpluggene for hver 40 000 km og tennspolene for hver 50 000 km. Hvis du ikke gjør dette, kan det føre til problemer som dårlig ytelse, feiltenning og ujevn tomgang. Dette problemet kan løses ved å skifte ut dårlige tennplugger og tennspoler.

Sviktende drivstoffinjektorer

Hvis Ford C-Max 1.6 TDCI-motoren ikke starter, kan det være et problem med drivstoffinjektorene. Etter å ha blitt brukt i flere kilometer kan drivstoffinjektoren begynne å bli slitt og svikte i sine funksjoner. I noen tilfeller kan den imidlertid være forurenset og ikke fungere optimalt. For å løse dette problemet må du bytte ut de defekte drivstoffinjektorene.

Sviktende kamrem og lagre

Hvis motoren din tenner feil, er vanskelig å starte eller går på tomgang, har du en sviktende eller dårlig kamrem og lagre. Som de fleste motordeler slites også disse delene ut eller blir skadet. Hvis du merker noen av de ovennevnte tegnene, må du bytte ut den defekte kamremmen og lagrene.

Feil på turboladeren

Et annet Ford C Mx 1.6 TDCI-problem som blir oversett er turbofeil. Dette problemet oppstår på grunn av tilstopping av karbon i turboen. Som et resultat fører det til et blokkert oljetilførselsrør.

  Vanlige problemer med Ford F-150 Lightning

Dette problemet kan løses ved å rense oljetilførselsrøret. Men hvis røret er skadet, må det skiftes ut.

Defekt dynamo

Generatoren bidrar til å omdanne mekanisk energi til elektrisk energi ved hjelp av vekselstrøm. Det kan imidlertid også oppstå feil på dynamoen på grunn av ødelagte ledninger, defekt bilbatteri eller defekt smeltesikring.

For å løse dette problemet må du først løse de underliggende problemene. Men hvis dynamoen er defekt, må du også bytte den ut.

FAQ

Er Ford Focus C Max 1.6 TDCI-motoren pålitelig?

Ja, Ford Focus C-Max 1.6 TDCI er en av de mest pålitelige Ford-motorene på markedet. Ifølge WhatCars pålitelighetsundersøkelse endte Ford C Max på tredjeplass i rangeringen, noe som gjør den til en av de mest pålitelige MPV-ene i Storbritannia. Den hadde en samlet poengsum på 95%, noe som er enestående.

Hvor mange kilometer varer Ford C Mx 1.6 TDCI-motoren?

Ford 1.6 TDCI-motoren er en av de mest pålitelige Ford-motorene på markedet. Så hvis denne motoren er riktig vedlikeholdt og passet på, kan den vare i mer enn 200 000 miles. Men for at dette skal skje, må eieren også ha gode kjørevaner.

Er det dyrt å vedlikeholde Ford 1.6 TDCI-modellen?

Vedlikehold av Ford C-Max 1.6 TDCI-motoren er billig, da den ikke registrerer mange problemer. Derfor, hvis denne bilen er godt vedlikeholdt og tatt vare på, vil den vare lenge og ikke koste mye å vedlikeholde. I gjennomsnitt bør eieren av denne bilen være klar til å bruke mellom 200 og 400 dollar på vedlikehold årlig. Men hvis det er alvorlige problemer, kan det koste mer.

  Vanlige problemer med Suzuki Swift

Hvor mange hestekrefter har Ford C-Max 1.6 TDCI-motoren?

Ford C-Max 1.6 TDCI-motoren leveres med to hestekrefter. Den første og rimeligere varianten yter totalt 94 hk ved 3600 o/min og et dreiemoment på 170 lb-fot ved 1500 til 2000 o/min. Den andre varianten yter derimot 113 hk ved 3600 o/min og et dreiemoment på 210 lb-ft ved 1750 til 2500 o/min.

Er Ford TDCI en god motor?

Ja, Ford C Max TDI-motoren er god, da den gir utmerket ytelse og registrerer færre problemer. I tillegg er denne motoren pålitelig og effektiv. Dessuten har den en utmerket drivstofføkonomi med mindre utslipp enn de fleste av konkurrentene. Og siden det er en dieselmotor, vil den vare veldig lenge.

Konklusjon

Ford Focus C Max 1.6 TDCI-motoren er kanskje pålitelig og effektiv, men den har også en rekke problemer. De vanligste problemene er overoppheting av motoren, feil på turboladeren, karbonavleiringer, sviktende innsprøytningsdyser og defekte dynamoer.

Ikke desto mindre er dette fortsatt en fremragende motor med høy ytelse og lang levetid. Med godt stell og vedlikehold kan denne motoren lett kjøre over 300 000 km.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter