Vanlige problemer med Kia Seltos

Kia Seltos

Kia Seltos er en nydelig, rimelig og effektiv kompakt crossover SUV. Det er også trygt, romslig og komfortabelt. Kia Seltos kommer imidlertid også med flere problemer som interesserte kjøpere bør vite om. Men hva er de vanligste Kia Seltos-problemene ?

Vanlige problemer med Kia Seltos er knyttet til motor, girkasse, fjæring og elektrisk system. Noen av de spesifikke problemene er overføringssvikt, girskiftproblemer, oljelekkasjer, bilstopping, bil som ikke forlater parkskift og mange flere.

Hva er de vanligste problemene med Kia Seltos?

Problemer med overføringen

Et av de vanligste problemene som Kia Seltos-eiere bør være klare til å håndtere, er overføringsproblemer. Noen av de vanligste overføringsproblemene er girskiftproblemer, at bilen mister kraft og dårlig akselerasjon. Det gode er at alle disse problemene kan løses av en profesjonell mekaniker.

En bruker uttalte at motoren til Kia Seltos sputters når du starter bilen, og hvis den har vært inaktiv i flere timer. Brukeren la også til at overføringen blir sittende fast i et bestemt gir. En annen bruker klaget over at overføringen gikk ut etter å ha dekket 7,100 miles.

Hvis du har overføringsproblemer på Kia Seltos, bør du få bilen inspisert og fikset av en profesjonell mekaniker.

Problemer med motoren

Selv om Kia Seltos er en pålitelig bil, kommer den fortsatt med flere problemer. Noen av problemene er knyttet til motoren. Kia ble tilbakekalt i flere av Kia Seltos modellår på grunn av feil varmebehandlede stempeloljeringer. Tilbakekallingen sier «En skadet motor kan stoppe, noe som øker risikoen for krasj. I tillegg kan oljen lekke ut på varme eksoskomponenter, noe som øker risikoen for brann.

  Vanlige Ford Tourneo Custom-problemer

Noen av de berørte Kia Seltos modellår er modellårene 2020 og 2021. Merk at dette problemet vanligvis skjer når de berørte bilene treffer over 24.000 miles. Så hvis du kjøper et brukt 2020 eller 2021 Kia Seltos modellår, må du sørge for at eieren hadde problemet løst.

Problemer med suspensjonen

Suspensjonen av Kia Seltos er også kritisk, da den avgjør om bilen vil kjøre jevnt eller ikke. Noen brukere har rapportert å høre en dunkende lyd fra bakre passasjerside. Dette kan skyldes en dårlig vår eller sjokk. I noen tilfeller kan en dårlig suspensjon være forårsaket av et utslitt kuleledd.

Kia har imidlertid ikke erkjent denne feilen ennå. For å løse dette problemet, må du ta bilen til en profesjonell mekaniker for å erstatte de dårlige delene. Ikke desto mindre, før du konkluderer med at et av problemene ovenfor er årsaken til den dårlige fjæringen, må du sørge for at Kia Seltos-hjulene dine er riktig justert.

Problemer med det elektriske systemet

Kia Seltos elektriske system er svært viktig, da det kan lage eller ødelegge en bil. Mange Kia Seltos-eiere har rapportert om ulike elektriske problemer med denne bilen. Et av de vanlige elektriske problemene har å gjøre med telefonforbindelse med Android eller Bluetooth for håndfri drift.

Flere brukere har klaget over at hvis de ringer med telefonen mens de er koblet til via Android eller Bluetooth auto, vil det ikke tillate dem å bruke håndfrialternativet. Dette er fordi når de ringer, vil det tid to ganger og koble fra systemet, og kan bare bruke telefonhøyttaleren.

  Vanlige problemer med BMW E46

Et annet vanlig elektrisk problem med Kia Seltos er en servicebulletin #TSB_ELE198 som sier at det kan være problemer med blindsonekollisjonsvarselet som trenger en oppdatering av programvaren.

FAQ

Er Kia Seltos pålitelig?

Ja, Kia er blant de mest pålitelige mainstream-bilene på markedet. Kia Seltos er ikke et unntak. De fleste pålitelighetsbyråer, som J.D Power, ga Kia Seltos pålitelighet over gjennomsnittet. For eksempel gir JD Power Kia Seltos en vurdering på 4.0 av 5.0. Dette er bedre enn de fleste av konkurrentene i kompakt SUV-klassen.

Hvor lenge varer Kia Seltos ?

Selv om Kia Seltos har  vært på markedet i mindre enn 4 år, har den vist seg å være en pålitelig bil. Som et resultat, hvis den vedlikeholdes og kjøres riktig, kan Kia Seltos vare i mer enn 200,000 XNUMX miles. I noen tilfeller kan brukere til og med klokke mer enn 250,000 XNUMX miles.

Likevel, for at dette skal skje, må eieren vedlikeholde bilen ordentlig og praktisere gode kjørevaner. Hvis ikke, kan bilen ikke engang vare i mer enn 150.000 miles. 

Etter hvor mange miles begynner Kia Seltos å ha problemer?

Som de fleste pålitelige biler, bør Kia Seltos ikke registrere mange problemer hvis den er riktig vedlikeholdt. Ikke desto mindre bør brukerne være klare til å håndtere et mindre problem som en tennpluggendring etter å ha dekket rundt 40,000 XNUMX miles. Hvis du vil unngå de fleste mindre problemer, bør du følge Kias planlagte vedlikeholdstjeneste.

  Ford Kuga girkasseproblemer

Hva er det mest pålitelige Kia Seltos modellåret?

Siden Kia ikke har vært på markedet på lenge, er det ganske utfordrende å velge det beste modellåret. Dette er fordi den bare har tre modellår, inkludert modellår 2020, 2021 og 2022. Men hvis du vil ha  den beste Kia Seltos-varianten, er Kia GTX Plus den beste. Takket være mangfoldet av sikkerhetsfunksjoner som denne bilen kommer med.

Er det dyrt å vedlikeholde en Kia Seltos?

Nei, vedlikehold av Kia Seltos er langt billigere enn de fleste av konkurrentene. Dette er fordi den har en årlig vedlikeholdskostnad på rundt $ 450. Sammenlignet med den gjennomsnittlige kostnaden for å opprettholde en standardbil, vil du oppdage at det er mye billigere å vedlikeholde Kia Seltos.

Avsluttende tanker

Alt i alt er Kia Seltos en fantastisk kompakt crossover SUV med førsteklasses sikkerhetsfunksjoner. Det er også romslig, rimelig, pålitelig og effektiv. Men hvis du planlegger å investere i denne SUV-en, er det viktig å kjenne til problemene du kan støte på og unngå dem eller ta vare på dem på forhånd.

Og siden Kia Seltos fortsatt er en ny bil, kan flere problemer bli oppdaget ettersom den legger på seg flere kilometer. Totalt sett er det en fantastisk bil fra et topp bilmerke.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter