Vanlige Ford 2.0 EcoBoost problemer

Ford EcoBoost 2.0 4-sylindret motor ble først introdusert tilbake i 2010. Denne retningen injeksjon gassmotor tilbyr mellom 200hp – 252hp og 221lb-ft – 270lb-ft dreiemoment. Denne motoren finnes i mange Ford-, Lincoln-, Volvo- og Land Rover-modeller. Denne motoren forble relativt uendret til 2015 da Ford omarbeidet den betydelig.

Denne redesignen ble gjort for at motoren skulle tilby mer kraft, men uten å ofre effektiviteten. Pålitelighetsmessig ser 2.0 EcoBoost ut til å være en ganske pålitelig motor, da det ikke er mange vanlige problemer å snakke om. Visst, det vil alltid være utallige problemer som skjer på grunn  av manglende vedlikehold, men hvis du gjør alt du må, vil denne motoren vare.

Når det gjelder vanlige Ford 2.0 EcoBoost-problemer, inkluderer de problemer med en sprukket eksosmanifold, turbokontroll solenoiden, lavtrykksdrivstoffpumpen og problemer med karbonoppbygging.  Ingen motor kan vare evig, og 2.0 EcoBoost er ikke annerledes, noe som betyr at du må bytte ut forskjellige komponenter på et tidspunkt.

Alt i alt har EcoBoost-motorutvalget fra Ford vist seg å være mer effektivt, men like kraftig som noen av deres tidligere større motorer. Jada, det er kanskje ikke så spennende som en 6-sylindret, eller spesielt en V8, men de fleste kommer til å være mer enn fornøyd med 2.0L.

1.      Ford 2.0 EcoBoost – Sprukket eksosmanifold

Både første og andre generasjon av 2.0 EcoBoost-motoren bruker en integrert eksosmanifolddesign  laget av stål og plassert direkte på topplokket.  Denne designen har sitt eget sett med fordeler og ulemper, men nå skal vi bare fokusere på ulempene.

  Vanlige problemer med Renault Zoe

Når denne motoren er under økt belastning, for eksempel under sleping og transport, kan for høye temperaturer trekke seg sammen og utvide eksosmanifolden og dermed føre til at den sprekker.  Disse sprekkene er ikke noe mer enn hårfestet sprekker, men kan øke i størrelse og antall jo lenger dette problemet går ubemerket hen. Som sådan, sørg for å inspisere eksosmanifolden din når du utfører service på bilen,  da dette kan blåse turboladet helt.

2.      Ford 2.0 EcoBoost – Turbo solenoid problemet

Den turboladede magnetventilen, også kjent som boostventilen, har til oppgave å kontrollere mengden boost motoren får. Det er en liten elektrisk enhet som styrer avfallsdørene via bilens ECU.  Derfor fungerer denne lille modulen som litt av en hjerne for turboladeren, da den bestemmer hvor mye og hvor ofte turboen vil spole seg selv.

Når denne ventilen svikter, vil turboladeren gi enten for mye eller for lite boost og dermed påvirke kjøreopplevelsen betydelig.  Den gode nyheten er at en reservedel ikke koster så mye penger, men den dårlige nyheten er at denne lille modulen ligger i turboladeren som er begravet dypt inn i motorrommet.

3.      Ford 2.0 EcoBoost –  Problemer med lavtrykksdrivstoffpumpe

 Ford 2.0 EcoBoost-motoren bruker i hovedsak to drivstoffpumper, en lavtrykksdrivstoffpumpe og en høytrykksdrivstoffpumpe.  Fordi dette er en motor med direkte innsprøytning, pumper høytrykksdrivstoffpumpen drivstoff på injektorene med nesten 30 000 bpsi trykk. Dette betyr at høytrykkspumpen trenger en lavere trykkpumpe som skal pumpe drivstoff fra tanken til høytrykkspumpen.

  Fiat Panda 1.1 motorproblemer

2.0 EcoBoost har imidlertid et lite drivstoffilter plassert rett foran lavtrykksdrivstoffpumpen, noe som betyr at den kan tette seg selv og føre til at pumpen fungerer for mye.  Dette vil uunngåelig føre lavtrykksdrivstoffpumpen til en forestående feil, og må derfor byttes ut sammen med det tilstoppede drivstoffilteret.

4.      Ford 2.0 EcoBoost – Karbonoppbygging

Direkteinnsprøytningsmotorer lider nesten alltid av karbonoppbygging, og 2.0 EcoBoost er ikke annerledes.  Ikke-direkte innsprøytningsmotorer leverer drivstoffet via inntaksmanifolden ved ekstremt høye trykk, noe som betyr at ventilene holder seg rene til enhver tid. Direkteinnsprøytningsmotorer fører uunngåelig til at karbonavleiringer bygger seg opp på ventilene og forårsaker begrenset luftstrøm til motoren.

Dette er en langsom prosess som betyr at disse innskuddene ikke kommer til å bygge seg opp over natten. Men når de gjør det, må du rengjøre ventilene så snart som mulig, da dette kan belaste motoren din kan forårsake mange problemer nedover linjen. Den beste metoden for å gjøre dette er å bruke den såkalte Wal mutterblåsingen som sannsynligvis vil koste deg noen hundre dollar.

FAQ Seksjon

Krever Ford 2.0 EcoBoost førsteklasses drivstoff?

Ford 2.0 EcoBoost kommer til å kjøre helt fint med vanlig gass, men effekten din vil ikke være på 100%. Som sådan kan du bruke vanlig drivstoff, men bruk av premium drivstoff er alltid det bedre valget.  Premium drivstoff kommer til å øke den totale drivstoffeffektiviteten, redusere utslippene og gi deg ekstra kraft til enhver tid.

Premium drivstoff er kjemisk overlegen på mange måter, noe som betyr at det er utallige fordeler ved å bruke premium drivstoff i alle biler og motorer, ikke bare de som spesifikt «trenger» premium drivstoff.

  Vanlige problemer med Fiat Tipo

Hvor lenge kan 2.0 Ford EcoBoost-motoren vare?

Ford 2.0 EcoBoost-motoren skal enkelt kunne vare minst 150k miles hvis du tar vare på den. Det er noen tilfeller der eiere klaget over at motoren sviktet mye raskere enn det, men det ser ikke ut til å være et utbredt problem.

Hvis du tar vare på motoren og bytter olje og filter når det er nødvendig, og du også rengjør motoren fra karbonavleiringer, bør du være problemfri. Etter 150k miles vil du sannsynligvis støte på mer alvorlige problemer som vil kreve kostbare reservedeler, men selv da vil motoren kunne vare.

Krever Ford 2.0 EcoBoost syntetisk olje?

Ja, 2.0 EcoBoost-motoren som finnes i mange Ford-modeller i disse dager er avhengig av syntetisk olje. Du bør imidlertid alltid gå gjennom brukerhåndboken bare for å være 100% sikker. Syntetisk olje er stabil i viskositet og beskytter motoren mot slitasje veldig bra.

Det forbedrer også forbrenningsoksidasjonen og holder temperaturen stabil , noe som er veldig viktig hvis du ofte drar eller sleper med 2.0 EcoBoost-motoren.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter