Vanlige Ford 1.5 TDCi motorproblemer

Ford Focus

Ford er kjent for å lage noen av verdens beste motorer, men de fleste av disse er store og biffete V8-muskelbilmotorer som ikke er de eneste motorene Ford lager. På den nedre enden av spekteret, står 1.5 L TDCi som er designet for massemarkedet formål som betyr at det må være i stand til å stå testen av tid enda bedre enn en Ford V8 som vanligvis ikke gjør lignende kjørelengde.

Som sådan, vi kommer til å nevne alle de vanlige Ford 1.5 TDCi motor problemer og fortelle deg hva du trenger å vite når det kommer tid til å fikse det. Bankelyder synes å være en ting med disse motorene mens kamakselen er også kjent for å forårsake problemer. Andre problemer inkluderer problemer med EGR-ventilen og potensielle oljelekkasjer.

Alt i alt, 1.5 TDCi ser ut til å være en anstendig pålitelig motor som mange mennesker har en tendens til å kjøre disse for hundretusener av miles uten å trenge noen større mekaniske overhalinger eller ombygginger. Som sådan er det viktig for deg å ta vare på denne motoren riktig, noe som betyr å gjøre alt vedlikehold og reparasjoner når det er nødvendig.

Likevel kan ting skje, og motoren din kan lide av alvorlige problemer selv om du gjør alt du kan. Det er dessverre en ting med praktisk talt alle motorer der ute, men en dette er sikkert, å gjøre alt du trenger å gjøre i god tid kommer til å redusere sjansene for at noe utenom det vanlige noen gang vil finne sted.

  Vanlige Ford Transit 4x4-problemer

Bankelyder

Motor banking lyder har ofte blitt rapportert for 1.5 TDCi. Noen få eiere har rapportert at disse skjer med jevne mellomrom og til og med førte til at motoren døde for tidlig. Plekkstengene er noen ganger knyttet til å forårsake disse problemene, og plekkstangproblemer er faktisk alvorlige og må håndteres umiddelbart.

Det er best å ta bilen din til en forhandler eller en Ford-spesialist i det øyeblikket du merker rare lyder fra motorområdet. Lyder som disse har en tendens til å føre til en mekanisk mangel, potensielt til og med timing kjeder, som kan være terminal i noen tilfeller.

Kamakselproblemer

En av de mer bemerkelsesverdige tilbakekallingene knyttet til 1.5L diesel er den som er relatert til kamakselproblemer. Tannhjulene på kammen er kjent for å gå i stykker, noe som kan forårsake relativt alvorlige problemer. Noen sier til og med at kamakselen bør byttes ut hvert 7-9 år eller så, da disse problemene kan oppstå flere ganger selv etter at kammen er byttet ut.

Hvis kamhjulet løsner fra naglen, kan det også forårsake belteproblemer. Hvis det skjer, kan motoren din være i veldig store problemer. Som sådan, ta bilen til en mekaniker som nevnt i avsnittet ovenfor som ignorerer problemer som disse kan også være terminal.

Problemer med EGR-ventilen

EGR (eksosgassresirkuleringsventilen) har til oppgave å kontrollere drivstoffgasser og bruke dem til forbrenningsprosesser som hjelper motoren til å være mindre skadelig for miljøet og samtidig være mer effektiv. Som sådan, hvis EGR-ventilen begynner å forårsake problemer, bør du kunne legge merke til dem med overdreven røyking, dårlig MPG, inkonsekvent kraft og overdreven diesel lukt.

  Fiat 500L & 500X 1.3 multijet 95 CV problemer

Det beste ville være å rengjøre EGR-ventilen, da det noen ganger kan løse problemet billig. Men hvis dette problemet vedvarer over lengre tid, selv etter at du har rengjort ventilen, er det best å inspisere alle ledningene som fører til og fra EGR-ventilen og teste systemet for eventuelle lekkasjer. Til slutt er det alltid den beste ideen å bytte ut EGR-ventilen i dette tilfellet.

Oljelekkasjer

Oljelekkasjer er en vanlig forekomst på et bredt utvalg av motorer, og 1.5 TDCi er ikke annerledes. De vanligste stedene der en oljelekkasje kan oppstå er pakningene på pannen som ikke er av høyeste kvalitet. Oljeledningspakningene kan forringes over tid, mens selve oljeledningene har en tendens til å være robuste nok til ikke å lekke.

Uansett er det alltid best å utføre en lekkasjetest, spesielt hvis du oppdager pytter under bilen. Å sjekke oljepeilepinnen og fylle på olje når du oppdager at den mangler, er bare en måte å forlenge problemet på. Test bilen for lekkasjer, og reparer/bytt ut alle komponentene som forårsaker dem.

Seksjon med vanlige spørsmål

Hvilke Ford-modeller bruker 1.5 TDCi-motoren?

Ford 1.5 TDCi-motoren brukes i hele Fords dieselmodellprogram, fra biler som Fiesta til den store familiebilen Ford C-Max. Grunnen til at Ford bruker denne motoren på tvers av sitt utvalg er at den er billig å kjøpe, billig å fylle opp, ganske pålitelig, og anstendig langvarig, som alle er kvaliteter som trengs for god daglig driver biler.

Den 1.5 TDCi skyver ut mellom 75hp og 120hp som ikke gjør det altfor kraftig, men sin 185-270 Nm dreiemoment er mer enn nok for hva denne motoren er vanligvis blir brukt til.

  Vanlige problemer med Kia Ceed

Hvilke dieselmotorer tilbyr Ford?

Ford har ganske mange dieselmotorer i sitt utvalg. Den 1,5 L er nå den minste Ford dieselmotor, mens topp-spec Heavy Duty lastebiler kan være hadde med motorer som skyver over 7 liter i slagvolum. I utgangspunktet, alle disse er designet for å vare hundretusener av miles, og alle er ganske pålitelig.

Top-spec Powerstoke enheter er beist når det kommer til dreiemoment, tauing og sleping, mens mindre diesel enheter er best for daglig pendling og selv langdistanse motorvei kjøring.

Bør jeg kjøpe en Ford 1.5 TDCi?

Hvis du vil ha en rimelig, pålitelig og lett å leve med Ford som kommer med en tilstrekkelig dieseldrivlinje, er 1.5L TDCi et veldig godt valg. Hvis du tar godt vare på denne motoren, bør den være i stand til å tåle alle de daglige påkjenningene uten å oppleve store mekaniske problemer, eller noen i det hele tatt.

Ideen bak denne motoren er å holde seg på toppen av alle sine potensielle niggles. De er kanskje ikke de beste dieselmotorene på markedet, men er mer enn nok for det de er designet for å gjøre.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter