Vanlige problemer med Audi RS5

Audi RS5 problemer

Den Audi RS5 er toppen av linjen Audi A5-modellen som vanligvis har enten en naturlig aspirert høy forskyvning V8 for de tidligere modellene eller en 3.0L turbo V6 for de nyeste modellene. RS5 tilbyr mer enn 450hp og ble først avslørt tilbake i 2010.

RS5 er kjent for å være en av de mest underholdende Audi sports coupes, spesielt hvis utstyrt med nevnte V8. Det har vært to RS5-generasjoner med ytterligere to midtsyklusoppdateringer. De to første RS5-generasjonene er avhengige av en nydelig 4.2L naturlig aspirert V8 mens 2016 og på modeller er avhengige av en mer effektiv 3.0L V6 turbo-motor.

De tidlige RS5-modellene er ikke kjent for sin pålitelighet selv om 4.2L V8 er en pålitelig motor. Latter to modeller er bedre, men er fortsatt ikke de mest pålitelige bilene i sine segmenter. De vanligste Audi RS5-problemene er relatert til motoren, overføringen, elektronikken, oljelekkasjer og kjøleproblemer.

Alt i alt er dette ikke de billigste bilene å eie, spesielt V8-modellene, men de er så morsomme å kjøre at det er fornuftig å betale for dem.  Uansett er RS5 en eksplosjon å kjøre, men bare kjøpe en som har blitt holdt i god stand med en obligatorisk pre-kjøp inspeksjon.

Problemer med Audi RS5-motor

Vi har allerede nevnt at RS5 er tilgjengelig med to forskjellige motorer, en naturlig aspirert 4.2L V8 eller en twin-turbocharged 3.0L V6. V8 er kjent for å lide av karbonoppbygging på grunn av måten motoren er produsert på. Disse karbonavsetningene må rengjøres hver 35.000 miles eller inntaksventilen kommer til å forårsake problemer.

3.0L V6 er kjent for å lide av tennplugg og tenningsspolesvikt hver 60.000-80.000 miles. Disse må skiftes ut og motoren vil fortsette å fungere fint. Alt i alt ser 3.0L twin-turbo V6 ut til å være et bedre valg enn 4.2L når det gjelder logikk, men V8 er absolutt motoren for de som ønsker følelser over ytelse.

  Jeep Renegade 1.6 diesel clutch problemer

Problemer med Audi RS5-overføring

Første generasjon Audi RS5 kommer med en Multitronic Mechatronic girkasse som er den mest problematiske girkassen som noen gang skal brukes på en Audi RS5. Denne overføringen lider av spolefeil, termostatfeil og en rekke andre problemer, spesielt hvis du ikke holder regelmessig oversikt over vedlikehold og væskeutskiftinger.

Den nyere Audi RS5 kommer med en 8-trinns automatisk girkasse som noen ganger er kjent for å lide av nølende skift, slipelyder eller føle seg nervøs mens du akselererer. De fleste av disse problemene er forbundet med mangelfullt vedlikehold, noe som betyr at de ikke skal skje i det hele tatt hvis du opprettholder girkassen tilstrekkelig.

Audi RS5 oljelekkasje problemer

Det er et kjent faktum at mange premium luksus europeiske sedans bruker ganske mye olje uten lekkasjer, men hvis det er noen lekkasjer, oljeforbruk skyrockets. Tidlige RS5-modeller er mer utsatt for oljelekkasjer fordi 4.2L V8-motoren bruker både mye olje og mye drivstoff. 3.0L V6 funnet i nyere RS5 er litt bedre, men ikke helt fri for oljelekkasjer.

Årsaken til at disse oppstår skyldes utslitte tetninger og slanger som noen ganger forringes på grunn av å være i nærheten av virkelig varme motorkomponenter. Hvis det oppstår en lekkasje, må du finne den og fikse den, da mangel på olje kan forårsake alvorlig motorskade, og til og med ødelegge motoren helt.

  Ford Bronco Motorproblemer

Audi RS5 kjøleproblemer

Den Audi RS5 er en ytelse bil, men mange hevder at det ikke kommer med tilstrekkelig kjøling, både til motoren og til bremsene. Mange eiere har klaget over at bremsene nesten dør etter noen harde runder på banen som også eksisterer perfekt sammen med en motorkjølevifte som holder seg på i lang tid.

Andre grunner til at RS5 potensielt kan overopphetes er nede på skadede radiatorer og slanger, men også en defekt termostat. Hvis du vil ta RS5 til en banedag, må du først ta den med til en grundig inspeksjon for å sikre at alle komponentene er i stand til å ta varmen. Ellers kan det hende du risikerer å blåse motoren eller helt miste bremsene abilities.

Audi RS5 elektriske problemer

Den Audi RS5 også suffers fra et utall elektriske problemer helt siden det kom ut. Gitt, de fleste av disse er mindre og påvirker vanligvis eldre biler, men de kan være et stort problem hvis de ikke løses, da de pleier å legge sammen, og det samme gjør reparasjonskostnadene.  De vanligste elektriske problemene er relatert til ryggekameraet, dørhåndtakslysene, bremselysproblemer, problemer med setelumbalstøtte og defekte billåser.

Noen ganger forårsaker strømvinduene også problemer som å ikke kunne lukke eller åpne fritt. Problemer med kollisjonsputer, Bluetooth-problemer, batteriproblemer, høyttalerproblemer og drivstoffdørproblemer er også noen ganger kjent for å plage RS5.

Delen Vanlige spørsmål

Er Audi RS5 verdt det?

Det avhenger av hvem du spør, da noen mennesker ikke er villige til å bruke en haug med penger på det som uten tvil bare er en Audi A5 med en kraftigere motor. De som ikke bryr seg om dynamikk, hastighet, kraft og arven Audi RS divisjon representerer, er bedre med en 2.0L 4-sylinder Audi A5.

  Vanlige problemer med Ford Maverick

Imidlertid vil de som liker raske biler elske Audi RS5, da det er en perfekt balanse mellom en daglig sjåfør og en weekend canyon cruiser.

Hvilken Audi RS5 er best?

Den beste Audi RS5 er absolutt den nyeste 2022-modellen fordi den er en bedre bil enn alle de siste RS5-modellene på alle måter. Det er mer avansert, raskere, mer økonomisk og bedre utstyrt. Noen vil si at den beste RS5 er 1st gen post-facelift modell takket være sin V8-motor.

Alle RS5-modeller er gode, men hvis du vil ha bilen som gjør alt best, er 2022 Audi RS5 den beste.

Er Audi RS5 en rask bil?

Den nye Audi RS5 kan treffe 60mph fra en stillstand på bare 3.5 sekunder som gjør det en av de raskeste 4-dørs luksus kupéer i sin prisklasse. RS5 topphastigheten er begrenset til 155 mph, men hvis du betaler Audi, vil de la deg ta RS5 opp til 175mph.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter