Er Audi RS e-Tron GT en god bil?

Er Audi RS e-Tron GT en god bil?

Den Audi RS e-Tron GT er den første Audi fire-dørs elektriske sedan som deler de fleste delene med Porsche Taycan. Begge disse er luksuriøse elbiler og er noen av de mest ønskelige ELBIL-ene på markedet. De er dyre, raske, kraftige og stilige, og alle vil ha dem. Så, er Audi e-Tron GT en god bil?

Den Audi RS e-Tron GT absolutt er en veldig god bil fordi den kombinerer alt i en pakke. Den kommer med en veldig sterk drivlinje som gjør det mulig for e-Tron GT å akselerere raskere enn noen annen seriell produksjon Audi. Det ser bra ut inne og ute og er også en relativt praktisk bil.

På den annen side er en veldig god bil ikke noe du kan få til en overkommelig pris, og det er derfor denne bilen koster så mye som den gjør. Den konkurrerer med Porsche Taycan, Mercedes EQS, Lucid Air og Tesla Model S som alle er de mest ønskelige elektriske sedanene penger kan kjøpe i disse dager.

Hvis du er interessert i å kjøpe en, men du aldri har hatt noen erfaring med å eie en elbil, må du være klar til å tilpasse deg alle vanskelighetene som følger med å eie en elbil. Hvis du gjør det, kommer RS e-Tron GT til å bli et flott kjøp.

Audi RS e-Tron GT – Drivverket

RS e-Tron GT leveres med et dobbelt elektrisk motoroppsett, ett på forakselen og ett på bakakselen. Disse to kombinerte tilbyr 600hp og 612lb-ft av dreiemoment. RS e-Tron GT kommer imidlertid også med en over-boost-modus som lar deg dra nytte av 640hp i noen sekunder, og dermed kan e-Tron GT nå 60 mph fra stillstand på rundt 3 sekunder.

  Tesla VS Porsche – Hvilken er bedre?

Dette gjør e-Tron GT til den raskest akselererende Audi-modellen noensinne. Denne drivlinjen er paret til en 2-trinns girkasse som tar sikte på å øke bilens akselerasjon samtidig som temperaturen holdes i sjakk. e-Tron leveres med en 800-volts elektrisk struktur som drar nytte av ladetider og varmestyring.

Batterikapasiteten er satt til 93,4 kWh og kan lades gjennom en vanlig langsom lader på omtrent 9 og en halv time.  RS e-Tron GT kan lades gjennom en DC hurtiglader på  litt over 15 minutter ved hjelp av en kraftig 270 kW lader hvis du kan finne en.

Det er også en permanent firehjulsdrevet Quattro-bil takket være den doble motorkonfigurasjonen. E-Tron RS GT-drivverket er absolutt spennende og lett begrunnet takket være den prisantydning.

Audi RS e-Tron GT – Design og chassis

RS e-Tron GT er en av de flotteste elektriske sedanene på dagens marked, og knapt noen kan bestride det. Det er en elegant sports sedan med en skrånende taklinje, fantastisk Matrix LED laser lys teknologi, og gjenkjennelig Audi grille. Interiøret i RS e-Tron GT er like spennende takket være avanserte skjermer og mange luksuriøse funksjoner.

Chassiset og fjæringsjusteringen til RS e-Tron GT er innstilt mot dynamisk kjøring. RS e-Tron GT er ikke den letteste bilen på markedet, men takket være et lavt tyngdepunkt tar det hjørner bedre enn noen forventer.  Noen sier til og med at RS e-Tron GT er morsommere å kjøre enn Taycan Turbo S.

Audi RS e-Tron GT – Pålitelighet og vanlige problemer

Elbiler er iboende mer pålitelige enn tradisjonelle forbrenningsmotorbiler, noe som betyr at e-Tron GT bør være bedre enn de fleste av sine interne konkurrenter som Audi RS7 Sportback. E-Tron GT er mer pålitelig enn RS7, men det er ikke den mest pålitelige EV på markedet.

  Hvor mye koster Teslas batteribytte?

De vanligste RS e-Tron GT-problemene er knyttet til infotainmentsystemet, utstyret, tap av strøm, ladeproblemer og problemer med  byggekvaliteten. Byggekvalitetsproblemer betyr ikke at e-Tron GT mangler kvalitet, men heller at det skal være enda bedre med tanke på prislappen .

Audi RS e-Tron GT – Verdi og praktisk

Audi RS e-Tron GT starter på $ 140,000 uten alternativer og høye spec modeller kan lett koste $ 200,000. Dette er en sinnsykt høy pris, men RS e-Tron GT klarer fortsatt å selge veldig bra. Dette er fordi det ikke er for mange biler som e-Tron GT og de som er, ikke nødvendigvis er i stand til å konkurrere med det på alle områder.

Praktisk-klok, e-Tron GT er i stand til å sitte opptil fire personer, men de på andre rad av seter er sannsynlig å kjempe for headspace hvis de er veldig høye. Bagasjerommet er mer enn bra fordi e-Tron får både en frontstamme og en bakre koffert. Sikten er langt fra stor fordi den bakre frontruten rett og slett er liten.

Delen Vanlige spørsmål

Er Audi RS e-Tron GT verdt pengene?

Den Audi RS e-Tron GT er definitivt verdt sin pris fordi det er den mest avanserte, raskeste og best utseende Audi RS bil ennå. Hvis du er en fan av Audi RS divisjon og du elsker Audi RS6 / RS7, RS e-Tron GT er den naturlige åndelig EV etterfølgeren til disse bilene.  Alt i alt er e-Tron GT spennende, og det kan ikke sies om alle elbiler.

Du kan savne lyden av en forbrenningsmotor med e-Tron GT, men den direkte hastigheten og håndteringen av RS e-Tron GT vil sannsynligvis gjøre opp for det. E-Tron GT kan drive, det kan gjøre lange reiser, og det kan gjøre alt.

  Den 2022 Mercedes AMG EQS vs Tesla vs Audi

Er Audi RS e-Tron GT bedre enn Porsche Taycan Turbo S?

Disse to mekaniske søsknene er head-on konkurrenter, men de varierer ganske mye, selv om de er mer eller mindre de samme under. For det første  tilbyr Taycan Turbo S 680hp fra start, men du kan dra nytte av 750hp hvis du engasjerer over-boost-funksjonen, noe som betyr at 0-60 mph skal skje på omtrent 2,5 sekunder.

RS e-Tron GT er ikke så rask som Turbo S, men noen sier at den håndterer bedre. Derfor er Taycan absolutt den mer spennende bilen til de to, men forskjellene er ikke natt og dag.

Er Audi RS e-Tron GT bedre enn Tesla Model S Plaid?

Tesla Model S Plaid koster litt mindre enn e-Tron GT, men den tilbyr mer enn 1000hp som gjør det mulig fordenne raske EV-sedanen å gå fra 0-60 mph på omtrent 2,2 sekunder. Disse tallene er latterlige med tanke på at Model S er en firedørs familie sedan.

Det er også bedre når det gjelder bekvemmelighet, da du kan ta advantage av Tesla superladernettverket. E-Tron er imidlertid et produkt av høyere kvalitet, er mer komfortabelt og mer luksuriøst.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter