Er Audi Q8 en god bil?

Er Audi Q8 en god bil?

Den Audi Q8 ble introdusert i 2018 som en mer stilig og dynamisk versjon av Audi Q7. Disse to deler mange deler med hverandre, men Q8 ser ut til å være den de fleste ønsker. Det er også den dyreste og mest dyktige Audi SUV. Så, Er Audi Q8 en god bil?

Den Audi Q8 er en av de beste, om ikke de beste Audi biler penger kan kjøpe akkurat nå fordi det kombinerer de aller beste kvaliteter en daglig sjåfør kan ha. Den kommer med masse kraftige bensin-, diesel- og hybridmotorer som alle er sofistikerte, relativt effektive og i stand til sub 10 sekunder 0-60 mph ganger.

Q8 ser også bra ut innvendig og ut, da den er fullpakket med den aller nyeste Audi-teknologien og hektar med lær, karbonfiber, aluminium eller svart pianoplast. Fjærings- og chassisjusteringen er helt satt opp for komfort, men RS- og S-modellene virker mye mer dynamiske. Pålitelighetsmessig er Q8 anstendig, men det lider av en god del problemer vi kommer til å nevne i denne artikkelen.

Q8 er en dyr bil, og det ser ut til å holde verdien veldig bra på 2nd hand-markedet.  Praktiskmessig er Q8 i stand til å transportere opptil fem personer uten problemer. Bagasjerommet er stort, sikten er flott, og Q8 er også lett å komme inn og ut av.

Audi Q8 – Drivverket

Den Audi Q8 leveres med tre forskjellige gassmotorer starter med 55 TFSI 3.0L V6 med 340hp. Den neste i køen er Audi SQ8 som tilbyr en 4.0L V8 med 507hp mens rekkevidde-topping RS Q8 tilbyr samme motor, men strømmen er opp til 600hp.  Q8 kommer også i to hybridversjoner, 55 TFSI e som legger til en elektrisk motor for en kombinert effekt på 381hp.

  Polestar vs Audi pålitelighet - som er bedre?

Den kraftigste hybridversjonen av Q8 er Q8 60 TFSI e som også bruker V6, men den ekstra elektriske drivlinjen øker kraften til 462hp.  Q8 kommer også med tre dieselmotorer, en 3.0L V6 med 231hp med 45 TDI, eller 286hp med 50 TDI. Det europeiske markedet får også diesel SQ8 med en 4.0L diesel V8 med 435hp.

Alle Audi Q8-modeller leveres med Audis proprietære Tiptronic 8-speed overføringer og permanent Quattro AWD. Hvis du vil ha en effektiv Q8, gå for diesel eller hybrid modeller. Hvis du vil ha de mest sofistikerte og mest dyktige Q8-modellene, kan du gå etter gassversjonene.

Audi Q8 – Design og chassis

Sannsynligvis den storeest-eiendelen Q8 kan tilby er utseendet fordi det ser fantastisk ut både fra innsiden og ut.  Q8 ligner Lamborghini Urus fordi disse to deler en god del deler med hverandre. Q8 får også en full bakre lysplanke som gjør Q8-belysningsprofilen umiskjennelig fra baksiden og forsiden.

Fjærings- og chassisjusteringen er på den stivere siden, men likevel dempet godt nok til at Q8 kan føle seg komfortabel på daglig basis.  Hvis du vil ha en mer dynamisk versjon av Q8, må du gå for den raske Audi RS Q8 som lett kan slå mange sportsbiler av linjen.

Audi Q8 – Pålitelighet og vanlige problemer

Q8 er en anstendig pålitelig bil, men bare hvis du opprettholder den godt nok. De vanligste Q8-problemene er knyttet til fjæringen, styresystemet, overføringen, økte nivåer av dekkslitasje, start / stopp-systemet og problemer med de fremre støtdempergaflene.

  Porsche vs. Audi pålitelighet - Hvilken er bedre?

Q8 er en dyr bil å kjøpe, men det er også en dyr bil å tun. Erstatningsdekk koster en formue, og de må alle være de samme fordi Q8 er en AWD-bil. Reservedeler er også dyre, og det samme er forsikring og annenhver utgift knyttet til bilen. Det følger imidlertid med territoriet.

Audi Q8 – Verdi og praktisk

Hvis du vil ha en av verdens beste SUV-er, og du er villig til å betale for det, er Q8 den som får, da den tilbyr stort sett alt en moderne Audi kan tilby. Q8 starter på rundt $ 70,000 uten alternativer, mens den dyreste RS Q8 koster en iøynefallende $ 120,000 uten alternativer. Alternativene er rikelig og mange Q8-modeller koster oppover på $ 150,000 XNUMX.

Praktiskmessig er Q8 ikke så god som Q7, men det mangler absolutt ikke i den avdelingen.  Det kan lett romme opptil fire personer mens bagasjerommet også er stort. Sikten kan være litt bedre, men er fortsatt bedre enn de fleste biler. Q8 er lett å komme inn og ut av, og det føles solid, trygt og imøtekommende.

Delen Vanlige spørsmål

Hvilken Audi Q8 er best?

Det kommer an på hvem du spør. Hvis du ikke kan bry deg med hastighet, kraft og V8-motorer, bør du gå for 50 TDI dieselmodell eller 55 TFSI-modellen. Hvis det er fornuftig for deg å gå for en hybrid, gå for 60 TFSI e-modellen. Imidlertid, hvis du vil ha de beste og mest dyktige Q8-modellene, kan du gå for enten S Q8 eller RS Q8.

  Vil Mercedes hjul passe Audi?

Det er ganske åpenbart at den beste Q8-modellen av dem alle er RS Q8 fordi den får de beste funksjonene, og 600hp-motoren er en ekstremt spennende motor å kjøre.

Er Audi Q8 en trygg bil?

Den Audi Q8 er en virkelig trygg bil og sikkerhet er ikke et problem med Q8. Det er en 5-stjerners vurdert bil når det gjelder sikkerhet fordi den klarer å tilfredsstille alle sikkerhetsorganisasjoner. Det er en robust bil med stor krasjbeskyttelse og mange aktive programvaresikkerhetssystemer.

Imidlertid er de fleste av disse sikkerhetssystemene en del av tilleggsutstyr som noe reduserer de generelle sikkerhetsnivåene, men selv uten systemer er Q8 mer enn trygt.

Er Audi Q8 en off-roader?

Den Audi Q8 er en SUV nesten utelukkende designet for on-road bruk. Den leveres med 21-tommers hjul er det aller minste, noe som betyr at off-roading er et nei-go for Q8. Dette er egentlig ikke en overraskelse, da de fleste som er interessert i Q8 egentlig ikke bryr seg om off-roading uansett.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter