Audi A1 – Alt du trenger å vite

Audi A1

Den Audi A1 er den minste luksus bil Audi gjør og ble først introdusert i 2010. Den første A1 fikk en oppdatering i 2015, og den ble holdt i produksjon helt frem til 2019. I 2020 lanserte Audi endelig den nye A1 på markedet som tar sikte på å heve baren når det gjelder subcompact luksus hatchbacks.

A1 drives vanligvis av enten en 3-sylindret eller en 4-sylindret motor med effekt mellom 86hk og 260 hk.  Motoren er vanligvis paret til Audi proprietære S-Tronic girkasse som gjør at den lille hatchback å være både rask og effektiv.

Designmessig virker A1 dempet og ganske i tråd med resten av Audi-serien. Den første A1 ser litt mer avrundet ut, mens den nye bruker en mer vinkeldesigntilnærming.  Interiørmessig ser den første A1 bra ut, men den nye ser futuristisk og luksuriøs ut.

Pålitelighetsmessig ser den andre generasjonen av A1 ut til å være bedre enn den første, men de vanligste problemene er knyttet til overdreven oljeforbruk, elektriske problemer, tilpasnings- og rattlingproblemer, turboladerproblemer og problemer med timingkjeden.

Audi A1 – Drivverket

Den 2010 Audi A1 utvalg starter med 1.2TFSI motoren som tilbyr 86hp og er den svakeste motoren som finnes i en post-2000s Audi.  Første generasjon A1 er også tilgjengelig med noen få 1.4TFSI-motorer  med utgangseffekt mellom 122hp og 140hp.  A1 2.0L TFSI tilbyr 256hp og den kommer med Quattro AWD som standard.

Post-facelift Audi A1 forlater 1.2L TFSI og det legger Audi S1 til oppstillingen.  1.4L TFSI-motoren kan nå maksimeres til 150hp med ansiktsløftningsmodellen. Den Audi S1 Quattro tilbyr en 2.0L 4-sylinder turbo med 231hp. Alle disse kan fås med enten S-Tronic DCT eller en manual i noen markeder.

  Audi A3 Pålitelighet

Den nye Audi A1 utvalg starter med en 1.0L 3-sylinder motor med 95hp, men denne motoren kan også bli funnet med enten 110hp eller 116hp.  Den nye A1 kan også fås med en 1,5 L 4-sylindret motor med 150hp mens rekkevidde-topping A1 kommer med en 2.0L 4-sylinder og oppover på 200hp.

A1 er bygget for å være effektiv, kompakt og aerodynamisk, noe som betyr at den maksimerer på 60MPG for de mest effektive motorene.

Den Audi A1 – Design og chassis

Den første generasjonen av Audi A1 begynner nå å se litt eldre ut mens den nye Audi A1 ser futuristisk og dristig, spesielt hvis malt i en morsommere farge.  Den utvendige utformingen av begge generasjoner er svært avhengig av utvendig  styling pakke og  frontlykter.

Interiørmessig er 1 m-generasjonen av A1 nå litt datert, men kan fortsatt imponere deg hvis den er utstyrt anstendig.  Første generasjons oppdatering har forbedret interiørdesignet  litt, men de fleste av hovedflatene har holdt seg de samme. Den nye A1 ser mye bedre  ut fra alle vinkler, spesielt fordi den kommer med Audi proprietære Virtual Cockpit.

Fjæringen og chassiset på A1 er innstilt mot komfortabel kjøring med en relativt stiv tilnærming. A1 er designet for å være en nippy bybil, noe som betyr at den er relativt myk, men den ruller ikke i hjørnene.

Audi A1 – Pålitelighet og vanlige problemer

Den første generasjonen av Audi A1 er ikke så pålitelig som post-facelift og andre generasjon bil.  Uansett er A1 anstendig pålitelig som helhet, men bare hvis den opprettholdes riktig.  De vanligste Audi A1 problemer er knyttet til turboladeren, elektronikk, timing system, høye nivåer av oljeforbruk, og fitment og rattling problemer.

  Vil Audi Hjul passe Mercedes?

Audi A1 – Verdi og praktisk

Den første generasjonen av Audi A1 er nå en ganske rimelig bil, og den konkurrerer med slike som VW Polo for eksempel. Post-facelift A1 har fortsatt sin verdi pent, noe som betyr at det koster mye mer enn første generasjon A1.  Den nye A1 er nesten like dyr som Audi A3 som betyr at det virkelig er et nisjeprodukt.

Praktiskmessig er A1 en bybil og er dermed ikke så bra når det gjelder å bære flere mennesker og sånt. 4 voksne vil slite med å bli komfortable i A1, spesielt fordi de sannsynligvis ikke vil kunne legge tingene sine hvor som helst.

Delen Vanlige spørsmål

Er Audi A1 verdt det?

Den Audi A1 er verdt det hvis du er i markedet for en subcompact luksus hatchback og du er i stand til å passe i en komfortabelt. A1 kan være inngangsnivået Audi, men det er en ekte Audi, i hvert fall når det gjelder den nye A1. Uansett, for en by get-around, er A1 faktisk en veldig god idé.

Gitt det faktum atnoenA1-modeller er i stand til å oppnå en forbløffende 60MPG, gjør det dem gode for konstant bruk. I tillegg til å være nippy, godt utstyrt og effektiv, kommer A1 også med alle funksjonene du forventer av en ekte Audi.

Er Audi A1 en familiebil?

Selv dugh det er en Audi, det er egentlig ikke en familie bil. A1 er liten innvendig og ut, noe som betyr at den ikke  er godt isolert, og heller ikke imøtekommende for andre enn en yngre familie med et barn. Likevel føles A1 litt for tynn og skjør, samtidig som det koster en god del penger, noe som betyr at du kan finne en mye bedre familiebil til dette prispunktet.

  Audi TT RS Pålitelighet

Mens A1 kommer med noen familievennlige funksjoner som lett tilgjengelig IsoFix anchor poeng, vidåpnende dører, en fantastisk sikkerhetsvurdering, er det bedre alternativer der ute.

Er Audi A1 for treg?

Som nevnt noen få gangers throughout denne artikkelen, kan A1 fås med noen få motorvalg som spenner fra bare 80-ish hp til oppover 200hp. Det er vanskelig å forestille seg hvordan det føles å kjøre en bil fra 2000-tallet med så lave effektfigurer, men realiteten er at det ikke er så stort problem.

Det er sant at du vil finne bilen treg mens du slår sammen på motorveien eller mens du prøver å overakenoen på motorveien, realiteten er at A1 er tilstrekkelig for hva det er.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter