Er Audi RS5 en god bil?

Er Audi RS5 en god bil?

Den Audi RS5 ble først introdusert for 2010 modellår som en 2-dørs sports coupe designet for å konkurrere med slike som BMW M3 og Mercedes Benz C63 AMG. RS5 fortsatte sin produksjon gjennom årene, og vi har nå 2 forskjellige generasjoner av RS5 med sine egne respektable midtsyklusoppdateringsmodeller. Så, er Audi RS5 en god bil?

Det kommer an på hvem som svarer på det spørsmålet. Hvis du er noen som ikke kan bry seg med 0-60 mph ganger, dristig kjøring og ytelse generelt, vil RS5 ikke være en god bil for deg fordi det er dyrt å kjøre og det føles ikke for mye annerledes enn en vanlig A5. Imidlertid, hvis du handler om ytelse liv, vil du absolutt elske Audi RS5.

Første generasjon RS5 kommer med en V8 naturlig aspirert motor mens de nyeste RS5-modellene er avhengige av en mer miljøvennlig twin-turbo V6-motor.  RS5 ser fantastisk ut både i coupe- og S-portbackform, mens konvertible RS5-modeller er noe av en ervervet smak.  Pålitelighet er anstendig, men bare hvis du opprettholder bilen godt nok.

Forslaget er vanskelig, men hvis du elsker Audi RS-divisjonen, vil du sannsynligvis anse RS5 som god verdi. Praktisk er der RS5 Sportback kommer inn, da den lett sitter fire personer med tilsvarende stor bagasjerom.

Audi RS5 – Drivverket

Vi har allerede nevnt at RS5 kommer i to forskjellige generasjoner. Førstegenerasjons RS5 drives av en 4,2 L naturlig aspirert V8-motor med 450hp og 317 lb-ft dreiemoment.  Den er paret til en 7-trinns automatisk girkasse og Quattro AWD som gjør at de tidlige RS5-ene kan nå 60 mph fra en stillstand på omtrent 4,5 sekunder.

  BMW 328i vs Audi a4 - hvilken er best?

Den andre generasjonen av RS5 kommer med en nedsenkert 2. 9L twin-turbocharged V6-motor med 450hp og 442lb-ft av dreiemoment. Denne motoren er paret til en 8-trinns automatisk og Quattro AWD for en 0-60mph tid på ca 3,5 sekunder under de riktige forholdene. V8 RS5 er valget for de som begjærer V8-motorer, men V6 RS5 er en bedre bil i alle scenarier.

V6 RS5 kan komme nær 30MPG kombinert mens V8 RS5 kan gjøre 20MPG kombinert i beste fall. Begge disse er ytelsesbiler, og knapt noen kjøper dem for effektivitets skyld.  Alt i alt er disse drivverkene raske, spennende og passende for en bil som Audi RS5.

Audi RS5 – Design og chassis

Sammenlignet med den vanlige A5, kan RS5 enkelt identifiseres av noen få ikoniske designinnslag som de to store ovaleeksosene, honeycomb frontgitter og store hjul. Audi RS5 modeller kommer vanligvis med alle de beste utvendige og interiør funksjoner og alternativer som gjør dem ser helt fantastisk. Mange anser A5/RS5 for å være en av de vakreste Audi-modellene.

Når det gjelder fjæring og chassisjustering, forblir RS5 flat i hjørnene takket være en lavere kjørehøyde og bredere hjul. Det er kanskje ikke så smidig som BMW M3, men RS5 gjør opp for det fordi det er en mer komfortabel bil på daglig basis.

Audi RS5 – Pålitelighet og vanlige problemer

Den Audi RS5 er en gjennom og gjennom ytelse bil som betyr at det kommer med betydelig høyere driftskostnader sammenlignet med en standard 4-sylinder A5. Dette er også tydelig når det gjelder pålitelighet fordi RS5 trenger mer grundig og rettidig vedlikehold, ellers vil det føre til alle slags problemer som vanligvis er dyre å fikse.

  Vil Audi Hjul passe Mercedes?

De vanligste Audi RS5-problemene er relatert til motoren, overføringen, oljelekkasjer, kjølesystemproblemer og ulike elektronikk i bilen.

Audi RS5 – Verdi og praktisk

Tidlig Audi RS5 modeller avskrevet ganske mye i de siste 10 årene eller så noe som gjør dem ytelse bil daglige driveren røverkjøp. 4.2L V8 er sannsynligvis en av de mest spennende Audi-motorene hittil, og det er derfor så mange mennesker blir trukket til det. Imidlertid er de også forsiktige fordi RS5’s viktigstetenance-kostnader, driftskostnader, erstatningsdekkkostnader og reservedelskostnader fortsatt er så høye som de noen gang var.

Hvis du vil ha den mest praktiske RS5, må du gå for 4-dørs Sportback-modellen. A5 tilbyr lignende innvendig plass som A4, noe som betyr at den komfortabelt kan sitte opptil fire personer. Bagasjerommet på A5 Sportback er stort og bør være nok for de fleste. Sikten er ikke bra, men A5 er uansett ikke en altfor stor bil.

Delen Vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe en Audi RS5?

Hvis du elsker Audi RS Sport modell utvalg og du ønsker å nyte de aller beste Audi sportsbiler der ute som fortsatt gjør familie plikter, RS5 er den perfekte bilen for deg. Du må imidlertid huske på at biler som disse er mye trengende enn vanlige A5-modeller er. Derfor er det alltid en god ide å sette litt penger til side for reparasjons- og vedlikeholdskostnader.

Den beste RS5 å kjøpe akkurat nå er pre-facelift 2andre generasjons modell (2016-2020) fordi den er nesten identisk med post-facelift-modellen, men langt billigere. Det er også mye bedre enn tidligere RS5-modeller på nesten alle måter.

  Audi e-tron GT pålitelighet

Er en Audi RS5 en god familiebil?

Det gode med RS5 er at den ikke ofrer komfort så mye som C63 og BMW M3 gjør. Dette betyr at av alle disse tre er RS5 den som fortsatt beholder mye av sin komfort. Som sådan kan RS5 være en veldig god familiebil, men bare hvis du går for Sportback 4-dørsversjonen.

Kupéen er egentlig ikke brukbar for noen andre enn familier med en baby, da baksetene bare kan romme babyer uansett. Cabriolet er veldig mye det samme som kupéen.

Er Audi RS5 bedre enn BMW M3 og Mercedes C63 AMG?

Disse tre har handlet slag i flere tiår nå, men vi er mer eller mindre klar over hvorfor du bør velge den ene over den andre. BMW M3 er den mest fokuserte, raciest, og mest ungdommelige bilen o de tre mens C63 er den mest luksuriøse, men det mangler når det gjelder ytelse, spesielt fordi den nye C63 AMG får en 4-sylindret motor.

RS5 sitter et sted i midten fordi den får en mer spennende motor enn den nye C63, men den kan ikke matche noen av dem når det gjelder strøm. Derfor er RS5 den beste daglige driveren av de tre fordi den balanserer komfort og ytelse best.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter