Vanlige problemer med Audi TTS

Audi TTS problemer & fejl

Den Audi TTS er midt-spec versjonen av Audi TT som betyr at det spor mellom entry-level TT modeller og range-topping TT RS modell. TTS er laget for folk som liker TT som helhet, men også ønsker en opplevelse som ikke bare handler om utseende. De vil ha substans, men er ikke i stand til eller villig til å betale Audi TT RS penger.

Som sådan tilfredsstiller TTS en markedsnisje tilgjengelig med stort sett alle Audi-modeller. Audi S Sport-modeller er i utgangspunktet vanlige Audi-modeller, men er vanligvis litt mer ytelsesorienterte. Dette betyr at biler som disse kan gjøre alle de vanlige Audi-tingene samtidig som de kan konkurrere med visse sportsbiler og til og med eldre superbiler.

TTS er en relativt pålitelig modell i disse dager fordi Audi lager TT i mer enn 2 tiår.  Imidlertid er de vanligste Audi TTS-problemene relatert til elektronikk, økte nivåer av oljeforbruk, problemer med utstyret, vannpumpeproblemer og problemer med styresystemet.

Noen av disse kan tas vare på med regelmessig og rettidig vedlikehold, mens andre sannsynligvis vil forårsake problemer uansett hva du gjør. Uansett  er TTS en kul bil, men den er absolutt ikke perfekt.

Audi TTS – Elektriske problemer

Elektriske problemer er til stede på både nyere og eldre TTS. Instrumentklyngen kan noen ganger fryse opp eller glitche ut på nyere Virtual Cockpit TT-modeller, mens eldre classic gauge klyngemodeller er kjent for å ofte feilinformere deg.  Andre elektriske problemer inkluderer problemer med utvendig lyn som kan gå ut etter en stund.

De elektroniske vindusbryterne er kjent for å mislykkes på eldre TT-modeller regelmessig, og TTS er veldig mye det samme.  Noe av det innvendige bryterutstyret kan mislykkes, baklysene kan mislykkes, og de innvendige lysene kan også mislykkes. Eldre TT-modeller er betydelig verre i denne forbindelse, men nye TTS-modeller er fortsatt ikke fremmede for elektriske problemer.

  Skoda Octavia toppakningsproblemer

Audi TTS – Oljeforbruk problemer

Den Audi TTS får en 2.0L 4-sylinder motor med ca 320HP og 295lb-of dreiemoment.  Denne motoren er mer eller mindre en biffet-up-versjon av inngangsnivå 4-sylinder, noe som betyr at disse to deler mesteparten av delene sine sammen.  Denne motoren, og mange andre Audi-motorer, er kjent for å brenne motorolje i en alarmerende hastighet.

Noen sier at dette er helt normalt, men det er ikke tilfelle, da så mange high-end ytelsesbiler med tre ganger effekten av TTS ikke lider av oljebrenning.  Som sådan må du alltid fylle opp motorolje når det er nødvendig, da  mangel på motorolje bokstavelig talt kan ødelegge hele motoren på kort tid.

Audi TTS – Utstyr problemer

TTS kommer enten i en kupé eller en konvertibel form, og begge disse har sine egne niggles. Kupéen kan ofte lide av  problemer relatert til den bakre spoileren, mens kabrioleten kan ha alvorlige problemer med takmekanismen.  Noen eiere har også rapportert bilen som lider av frontstammeåpningsspaken som knipser.  

Andre problemer med TTS-utstyr inkluderer saggy seter som kan se 20 år gamle ut bare etter noen få tusen miles. Dette problemet ser ut til å irritere mange TTS-eiere på nettet fordi en slik premiumbil ikke skal ha problemer som får bilen til å virke som om den koster tre ganger mindre enn den virkelig gjør.

  Er Audi R8 en god bil?

Audi TTS – Vannpumpe problemer

VAG-biler er kjent for å oppleve problemer med defekte vannpumper, og TTS er veldig mye den samme historien.  Noen sier at vannpumpen på TTS har en levetid på ca 60k miles, noe som betyr at en eier sannsynligvis vil erstatte pumpen 2-4 ganger i løpet av bilens levetid.

Dessverre er dette en historie om mange Audi-modeller, og en defekt vannpumpe er ikke et lite problem. Motoren din kan overopphetes, og det kan føre til katastrofale konsekvenser. Noen eiere har rapportert at bilen til og med tar fyr på grunn av vannpumperelaterte problemer.

Audi TTS – Styresystem problemer

Hvis du hører bankende lyder mens du styrer, er styrestativet sannsynligvis den som har skylden.  Disse er mest merkbare mens du svinger skarpt og kan noen ganger til og med bryte og få deg til å miste kontrollen. Heldigvis kan disse problemene bli lagt merke til ganske tidlig og reparert i tide som gjør alt tilbake til det normale igjen.

Delen Vanlige spørsmål

Er Audi TTS en sportsbil?

Mange er i tvil om å kalle Audi TT en sportsbil, og det kan jeg være enig i. TTS er imidlertid designet nøyaktig for de som ønsker en sportsbil, men anser den vanlige TT for ikke å være en sportsbil. TTS er mye mer fokusert enn inngangsnivå TT-modeller er som det er tydelig i det øyeblikket du sitter bak rattet på TTS.

  Er Audi eller BMW mer prestisjefylt?

Den range-topping TT RS er en helt annen historie som den bilen er så rask som de kommer. Imidlertid, hvis du ikke skal bruke enorme mengder penger på TT RS, kan du velge TTS og stille den til 400hp for ikke så mye penger.

Er Audi TTS bra for høye mennesker?

Den Audi TT er en to-seters bil som betyr at selv om det ser kompakt, det virkelig ikke er så kompakt for en 2-seters.  Som sådan  kan TTS imøtekomme større mennesker, men det er ofte en strekning hvis du er noen over 6 feet 5 tommer.

Hvis du er kortere enn det, bør du ikke ha noen problemer. Hvis du er så høy som det eller mer, er TT ikke en bil for deg.

Hvor raskt er Audi TTS?

Den Audi TTS kan nå 60mph fra en stillstand i ca 4.5 sekunder og nå en begrenset topphastighet på 155mph.  Roadsteren er omtrent 0,3 sekunder tregere enn det.  Kvart kilometer tid av Audi TTS er ca 13.5 sekunder som er greit for en entry-level sportsbil.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter