Er Audi R8 en god bil?

Er Audi R8 en god bil?

Tilbake i 2006 var verden et annet sted. Ferrari skapte overskrifter med den fantastiske Ferrari Enzo, Porsche Carrera GT var ikke så populær, Bugatti Veyron begynte å lage verdensrekorder, Ford GT omdefinerte den amerikanske superbilen, og Lamborghini kom ut med en av de mest Lamborghini-modellene av alle Lamborghinis noensinne, Murcielago.

R8 er en bil ingen så komme som Audi var alltid den «stille gutten» når det gjaldt superbiler. Da Audi først viste R8 for publikum, var folk i ærefrykt for  hvor bra bilen så ut. Spol frem nesten 20 år senere har mange ting endret seg, men R8, ikke så mye. Så, er Audi R8 en god bil?

Den Audi R8 er en av de beste superbiler som noensinne kom ut av flere grunner. For det første er R8 sannsynligvis den mest tilgjengelige superbilen gjennom tidene fordi det er lett å kjøre, du kan se ut av det, det er mye plass i det, og det koster ikke uanstendige mengder penger. For det andre er R8 en av de siste superbilene i disse dager som har en riktig motor med høy forskyvning.

Det er vanskelig å nedtone R8 da det virkelig er en ikonisk bil, og nå i 2022 representerer den fortid og fremtid fordi Audi sa at de kommer til å bringe R8 inn i den elektrifiserte epoken.

Audi R8 – Drivverket

Den første Audi R8-modellen kom tilbake i 2006, og den inneholdt to forskjellige motorer. En 4.2L naturlig aspirert V8 finnes i mange andre Audi RS biler og flaggskipet 5.2L naturlig aspirert V10 er avledet fra Lamborghini Gallardo.  V8-modellene lager ca 420/430hp mens 1m p V10s gjør 525hp.

Den andre generasjonen av R8 kom i 2015, og den sparket V8 til fordel for bare den mektige V10 som kom i to varianter. Den «entry-level» R8 V10 med 540hp og full-on R8 V10 Plus med 610hp. Den nyeste Audi R8 har samme ikoniske 5.2L, men den kraftigste R8 gjør 620hp i R8 Performance-modellen.

  Er Audi SQ8 en god bil?

Tidlig 1m generasjon R8s brukte både en inngjerdet skift manuell og en automatisk girkasse mens nyere modeller kommer med en dual-clutch automatisk. R8 er også overveiende en AWD Quatro-bil, men Audi gjorde noen begrensede løp av R8s uten forakselen som var 100% RWD.

Audi R8 powertrain kommer til å gå ned i historien som en av de beste som noen gang har eksistert, og det faktum at Audi fortsatt tilbyr en 5.2L naturlig aspirert V10 gjør det enda mer ikonisk.

Audi R8 – Design og chassis

R8s-motoren er fantastisk, men det samme er designet. Vi har allerede nevnt at 1st R8 som kom ut hadde et design ingen annen bil fra den tiden kunne berøre. 1 m-generasjonen av R8 ser fortsatt fantastisk ut, og den kommer til å se fantastisk ut til tiden er over. Nyere R8s mistet litt av blusset, men er fortsatt flotte biler. Interiøret i 1m gen er datert, men nyere R8 interiør er still fantastisk.

Når det gjelder fjæring og chassis tuning, er det rimelig å si at R8 er en superbil, men det er ikke så stivt eller straffende som noe som en Lamborghini Huracan. Bilen er godt balansert og den gjør forutsigbart alt, men mange anser kjøreopplevelsen for å være litt for kjedelig for en superbil.

Audi R8 – Pålitelighet og vanlige problemer

Den Audi R8 er også en relativt pålitelig bil, men bare hvis du opprettholder den godt nok.  Disse bilene er høyt vedlikehold på grunn av den store motoren, og hvis du ikke klarer å vedlikeholde dem, vil de bryte sammen på et tidspunkt.

  Audi S5 Sportback Pålitelighet

De vanligste R8-problemene er knyttet til bilens elektronikk som MMI-systemet, utstyret som det myke stofftaket i Spyder-modeller, eller frontstammelåsen som har en tendens til å sitte fast. Andre bemerkelsesverdige problemer inkluderer også suspensjon støtdemper feil og det faktum at R8 bruker mye  olje. Til slutt hadde eldre V8 R8s problematiske motorer på grunn av karbonavsetninger og problemer med lagrene.

Audi R8 – Verdi og praktisk

Når det gjelder verdi, går 1st gen R8s bare opp i verdi for øyeblikket, spesielt manuelle. Nyere R8-er er også ganske godt priset med tanke på hva de tilbyr. Praktiskmessig er R8 så dårlig som alle superbiler får, men det tilbyr mer sitteplass og bagasjerom enn noen andre biler i dette segmentet.

Det er faktisk en livlig superbil som er et sjeldent syn. Den sammenligner seg godt med Porsche 911 i dette tilfellet, selv om 911 ikke er en superbil med høy forskyvning med en mellommontert motor.

Delen Vanlige spørsmål

Er Audi R8 verdt det?

Ja, alle generasjoner av Audi R8 er verdt det fordi de ser bra ut, de høres bra ut, de tilbyr noen av de beste motorene noensinne, og de støttes av Audi, noe som betyr at ting faktisk fungerer. Det er lett å anbefale R8, veldig enkelt.

Uansett hvordan du ser på det, er R8 verdt prisen. Eldre manuell R8s er noen av de beste investeringsbilene du kan kjøpe akkurat nå fordi en manuell V10 R8 med ikke for mange miles allerede begynner å bli en virkelig samlejegble bil.

  Er Audi e-tron en god bil?

Hvorfor gjorde Audi R8?

Audi var og er fortsatt et merke tungt involvert i motorsport som ikke er noe Audi markedsfører så mye som noen andre merker gjør. Audi kom ut med R8 fordi de visste at de kunne lage en veldig god superbil, og en som kunne kombinere hva en superbil er med det Audi gjør best, og det er design og komfort.

R8 skapte overskrifter umiddelbart etter at den kom ut og ble også omtalt i storfilmen Iron Man der den ble sittende fast i mange menneskers sinn i flere tiår fremover.

Kommer Audi R8 til å bli avviklet?

Vi kan med sikkerhet si at R8 ikke kommer til å bli avviklet, men dets hjerte og sjel vil. Dette betyr at Audi snart kommer til å droppe V10 til fordel for en helelektrisk drivlinje som vil få R8 til å føle seg mer som enn ultrarask Dyson hoover enn en spennende superbil den en gang var.

Dette er tidene vi lever i, og det er fornuftig å gå over til en helt elektrisk plattform, men hvis det til og med er den minste muligheten for at R8 fortsatt kommer med en V10, må vi ta den.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter