Vanlige problemer med Renault Laguna

Renault Laguna

Renault Megane er en stor familiebil som er tilgjengelig både som sedan og coupé. Den ble først introdusert for modellåret 1994 og har siden den gang fått tre ulike generasjoner. Laguna ble avviklet for modellåret 2015, som markerte den endelige slutten. Laguna fantes ikke lenger, og det ser ikke ut til at det kommer til å endre seg.

I denne artikkelen skal vi nevne de vanligste problemene med Renault Laguna, noe som betyr at vi forteller deg hva som kan gå galt med den og hva du kan gjøre for å unngå det. Disse inkluderer problemer med motoren, for eksempel en defekt kjølevifte eller problemer med drivstoffpumpen som kan føre til at bilen stopper og ikke starter igjen.

Styringssystemet er også utsatt for problemer, hvorav noen kan gjøre systemet helt ubrukelig. Den manuelle girkassen kan ha problemer med clutchen, mens de elektriske problemene er mange og noen ganger svært frustrerende. Til slutt må vi også nevne fjæringssystemet, spesielt bakakselbøssingene som kan forårsake bankelyder.

Alt i alt er Laguna en ganske pålitelig bil hvis du gjør alt du kan for å holde den slik. Eldre modeller er riktignok mer problematiske, men alt skal gå bra hvis du gjør ditt beste og holder øye med disse problemene.

Motorproblemer

De vanligste motorproblemene i Renault Laguna er knyttet til kjøleviften, som kan svikte og føre til at bilen stopper. Noen ganger kan det skyldes selve sensoren, noe som betyr at du ikke bør bytte ut viften med en gang. Laguna kan også få problemer med EGR-ventilen, noe som fører til dårlig akselerasjon og oljeforbrenning.

  Vanlige problemer med Audi TT RS

Drivstoffpumpen er et kjent problem for mange Laguna-modeller, og problemet starter vanligvis med ujevn drivstofftilførsel, men utvikler seg lett til at bilen ikke starter. Turboladeren kan i sjeldne tilfeller også svikte, så sørg for å inspisere alle disse systemene når det er mulig, da tidlig inngripen kan hjelpe deg med å forebygge disse problemene.

Problemer med styresystemet

Det er noen få problemer knyttet til styresystemet i Laguna, og de viktigste er bankelyder når du vrir rattet helt rundt og en defekt servopumpe. Førstnevnte problem kan løses ved å justere alle de små mekaniske delene som kan gnisse mot hverandre når du låser rattet skikkelig.

Hvis servostyringspumpen svikter, er det et mer alvorlig problem og vil føre til fullstendig mangel på servostyringsassistanse. Hvis dette skjer, må du bytte ut servopumpen, men hvis du oppdager problemet tidlig, kan du kanskje redde pumpen.

Problemer med girkassen

De fleste Renault Laguna-modeller er utstyrt med en manuell girkasse som er kjent for å ha en klissete clutchpedal. Det betyr vanligvis at det krever mer kraft å koble inn pedalen, mens det tar lengre tid og ofte er vanskelig å koble ut pedalen hvis den nekter å gå tilbake til utgangsposisjonen.

I realiteten er dette et vanlig problem med Laguna, og den eneste måten å løse problemet på er å bytte ut clutchen. Ettersom dette er en ganske vanskelig oppgave å utføre selv, bør du ta bilen til en erfaren mekaniker som kan løse problemet i løpet av noen timer.

  Vanlige problemer med Ford Escape

Elektriske problemer

Det er mange potensielle elektriske problemer som kan ramme Laguna, og de to viktigste er defekte varmeovner og sviktende elektriske vinduer. Førstnevnte skyldes et defekt kontrollpanel som må skiftes ut, mens sistnevnte krever at du inspiserer og skifter ut vindusregulatorene.

Andre elektriske problemer kan være problemer med utvendig belysning, problemer med den elektroniske parkeringsbremsen og problemer med skjermen på dashbordet. Noen av disse mindre problemene kan løses med enkle programvareoppdateringer, men noen vil også kreve at du bytter ut maskinvaredeler.

Problemer med fjæringssystemet

De største problemene med bakhjulsopphenget er utslitte akselforinger og potensielle støtdempingsproblemer. Du kan egentlig ikke forhindre at dette skjer, ettersom begge deler er forbruksvarer og må byttes ut etter hvert.
Så hvis du hører bankelyder fra fjæringsområdet, spesielt når du kjører over bølger, bør du inspisere akselforingene og demperne.

FAQ-seksjonen

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter