Vanlige problemer med BMW B58-motorer

Den turboladede rekkeseksermotoren bmw B58 ble satt i produksjon i 2015. Den erstattet BMW N55-motoren, og den er for tiden en av de beste BMW-motorene på markedet. Som de fleste motorer har BMW B58 også noen problemer som interesserte brukere bør vite om. Men hva er de vanlige problemene med BMW B58-motoren?

Vanlige problemer med BMW B58-motoren er ventildekselpakningssvikt, kjølevæsketap, VANOS Solenoid-svikt og oppløsning av oljefilter. Foreløpig er problemene få ettersom BMW B58-motoren har vært på markedet i noen år. Men etter hvert som motoren legger på flere kilometer, vil noen flere problemer bli oppdaget.

Totalt sett er BMW B58-motoren en av de beste BMW-motorene. Den ble kåret til en av de 10 beste motorene i 2016 og har blitt montert i noen av de mest spennende BMW-modellene. Noen av disse inkluderer BMW Z4 M40i, 340i, X3 og X4 M40i. 

Hva er de vanlige problemene med BMW B58-motorer?

Feil på ventildekselpakning

Ventildeksel pakningsfeil er vanlig på alle moderne, turbo BMW-motorer. Dette skyldes at ventildekselpakningen er laget av gummi, mens pakningen er laget av plast. Dermed er disse delene svake og holder seg ikke godt over en lengre periode. Så når bilen din treffer over 70 000 miles, bør du se nærmere på disse delene.

Etter at bilen din klokker over 70 000 miles, bør du overvåke og bytte ut gummiventildekselpakningen og plastpakningen. Tegn på en sviktende ventildekselpakning er en brennende lukt, lite motoroljelys, røyk fra ventildekselområdet og olje på tennplugger. Bytt ut den dårlige eller sprukne gummien for å løse problemet.

  Vanlige problemer med Hyundai Ioniq 5

Tap av kjølevæske

Dette er et annet problem som BMW B58-motorbrukere bør være klare til å håndtere. Overraskende nok har de fleste brukere som har rapportert tap av kjølevæske ikke funnet noe galt med delene som er koblet til kjølevæsken. Imidlertid mistenker de fleste profesjonelle mekanikere at kjølevæsketankhetten er løs.

Derfor, hvis du opplever tap av kjølevæske, bør du prøve å stramme kjølevæsketankhetten og se om problemet forsvinner. Hvis ikke, er problemet med delene som er koblet til kjølevæsken, som inkluderer en blåst radiator, vridd hodepakning eller en dårlig slangeklemme.

Vanlige tegn på kjølevæsketap er synlige lekkasjer, overoppheting av motoren, tap av kjølevæske og kjølevæske blandet med olje. Løs de underliggende problemene for å forhindre kjølevæskelekkasjer. Dessuten bør du sørge for at det er nok kjølevæske i bilen.   

VANOS Solenoid-feil

Siden BMW introduserte VANOS eller variabel ventiltid i 1992, har denne komponenten vært svært problematisk og er det fortsatt. Ikke desto mindre er de fleste VANOS-problemene knyttet til VANOS Solenoids. Så hvis din BMW-modell er utstyrt med BMW B58-motoren, kan du forvente å ha VANOS-problemer.

I motsetning til andre VANOS Solenoids på andre BMW-motorer, er VANOS-systemet på B58 noe utfordrende å fikse og kan være dyrt. Dette skyldes at timingkjeden ble flyttet til baksiden av motoren. Dessverre er VANOS Solenoids plassert ved siden av timingkjeden.

Med et slikt design er det ganske tungvint å erstatte VANOS Solenoids med en bakmontert timingkjede enn å erstatte en på en frontmontert kjede. Noen av de vanligste tegnene på dårlig VANOS Solenoids er grov tomgang, dårlig drivstoffeffektivitet, strømtap, og VANOS feilkoder.

  Kia Ceed 1.6 crdi problemer

Hvis VANOS Solenoid svikter, bør du erstatte den for å løse problemet. Dessuten mislykkes de fleste VANOS Solenoids når bilen treffer over 80.000 miles. Men med riktig bil og vedlikehold, kan det hende du må bytte VANOS når bilen treffer over 100k miles.

Desintegrasjon av oljefilter

Selv om dette problemet ikke er vanlig i andre BMW-motorer, finnes det i BMW B58-motorene. Oljefilteret på BMW B58-motoren er utsatt for skjæring ved basen. Som et resultat etterlater det en del av oljefilteret fast i bunnen av oljefilterhuset.

Til tross for at dette er et vanlig problem i denne motoren, er det ikke en stor sak. Dessuten vil det ikke være en stor plage da oljefilteret kan skiftes under hvert oljeskift. Tvert imot, hvis oljefilterhuset er skadet eller oljefilteret setter seg fast, kan det hende du må bytte det ut med et nytt.

Noen av de vanligste tegnene på et dårlig oljefilter er motoroljelyset som tennes, lavere enn normalt oljetrykk og olje som drypper fra filteret. For å løse dette problemet må du bytte ut det skadede eller utslitte oljefilteret.

Faq

Er BMW B58-motoren pålitelig?

Ja, BMW B58-motoren er mer pålitelig enn de fleste BMW-motorer. For eksempel har B58 registrert færre problemer i sine første år i bruk enn N55-motoren. Ikke desto mindre er noen av tingene du bør passe på fra denne motoren stengene, lagrene og stemplene.

  Vanlige problemer med BMW 118d

Hvor lenge varer BMW B58-motorer?

Som de fleste BMW-motorer, bør BMW B58 klokke over 250.000 miles med riktig pleie og vedlikehold. Denne motoren er veldig holdbar da B58-blokken og innsiden er rimelig robust. Uansett bør du følge BMWs anbefalte planlagte vedlikeholdstjeneste.

Dessuten bør mindre problemer som å bytte ut kuleledd og slipsstenger gjøres etter at bilen treffer over 70.000 miles. I tillegg bør ting som oljefiltre skiftes under et oljeskift.

Hva er noen av forskjellene mellom BMW B58 og B58TU1 motorer?

BMW B58 er originalmotoren, mens B58TU1 er en modifisert motor. Så B58TU1 kommer med noen funksjoner som gjør den litt bedre enn den originale B58-motoren. Disse inkluderer et revidert drivstoffsystem, delt kjøling, partikkelfiltre, oppdatert sylinderhode med integrert manifold, timing kjede re-design, og veivhus re-design.

Avsluttende tanker

BMW B58 har noen problemer som interesserte kjøpere og brukere bør være klare til å håndtere. Alt i alt er det en av de beste BMW-motorene, og den er veldig pålitelig. Den har også mer kraft og kjører effektivt. 

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter