Er BMW M4 en god bil?

Er BMW M4 en god bil?

BMW M4 er en høy ytelse sport coupe med mange fremragende funksjoner. Den har en kraftig motor, smidig design, avanserte funksjoner og et komfortabelt interiør. Men er BMW M4 en god bil?

Som de fleste sportsbiler tiltrekker BMW M4 en høy startkostnad. Det er også dyrt å vedlikeholde, noe som kan være lite attraktivt for noen mennesker. På toppen av det kommer det med flere problemer som eiere bør være klare til å håndtere. Likevel er bilen slank med en jevn tur og enkel håndtering. Det er også luksuriøst og avansert.

Historien om BMW M4

BMW M4 er den høy ytelse variant av BMW 4-serien. Denne modellen har vært i produksjon fra 2014 til dags dato. Før BMW skilte BMW 3-serien kupé og kabriolet inn i 4-serien, M4 var en del av 3-serien.

Da BMW konverterte 3-serien kupé og kabrioleter til 4-serien, gjorde den flere oppgraderinger, inkludert motor, fjæring, bremser, eksosanlegg og vektreduksjon. Dessuten kjører M4 enten på en bakhjulsdrift eller firehjulsdriftoppsett.  

I tillegg er den drevet av en 3,0-liters S55 twin-turbo inline-6-motor med mulighet for en 6-trinns ZF manuell girkasse eller en 7-trinns dual-clutch overføring.

Funksjoner av BMW M4

Utseende

BMW M4 er godt designet, men kvalifiserer ikke for det beste utseendet i sin klasse. Konkurrenter som Audi RS5 ser bedre ut enn M4. Likevel kommer bilen med mange tiltalende utvendige og interiørfunksjoner som vil etterlate tilskuere forvirret og ønsker mer.

Noen av de bemerkelsesverdige BMW M4-funksjonene er 18-tommers eller 19-tommers M-Double eiker bane grå hjul. Den har også en Shadowline utvendig trim, unik og nydelig nyre grille, og aerodynamisk optimalisert sidespeil. I interiøret har den lærbelegg og mange karbonfiber trims stykker, for å nevne noen.

  Vanlige problemer med BMW 320d

Prestasjon

BMW M4 kommer med fire trim alternativer; kupé, konkurransekupé, konvertibel konkurranse og CSL. CSL er den kraftigste og dyreste trim. CSL trim produserer maksimalt 543 HP og 479 lb-ft av dreiemoment. Den leverer også en maksimal hastighet på 191 mph, og den kan akselerere fra 0 til 60 på bare 3,6 sekunder.

På toppen av det er BMW M4 enkel å håndtere og gir en kraftig, men jevn tur.

Komfort og lasterom

BMW M4 kan være en sports coupe, men det tilbyr også komfort til passasjerer. Takket være det romslige baksetet. Likevel er forsetet ikke så romslig, men likevel fint. En av de enestående egenskapene til M4s interiør er de valgfrie superkule karbonfiber forsetene.

Lasteområdet eller bagasjerommet er bra, men ikke ideelt for folk som har tenkt å bære mye bagasje eller kofferter om bord. Den har totalt 14,4 kubikkfot tempo.

Sikkerhet

BMW er stolt av å skape noen av de sikreste bilene på markedet. BMW M4 er ikke et unntak, da den er fullpakket med noen av de mest avanserte sikkerhetsfunksjonene i sin klasse. Noen av sikkerhetsfunksjonene som er inkludert i denne bilen er standard kjørefelt-avgang advarsel, blind-spot overvåking, adaptiv cruise control, kjørefelt-holde assistanse, og bakre kryss-trafikk varsel.

Drivstoffeffektivitet

Som forventet er BMW M4 også en drivstoff guzzler som de fleste BMWs og luksusbiler generelt bruker mye drivstoff på grunn av de sofistikerte og avanserte funksjonene de har. M4 har en EPA-vurdering på 16 mpg i byen, 23 mpg på motorveien og en kombinert 18 mpg. Dette er ganske mindre effektivt enn de fleste av sine rivaler.

  BMW ix3 VS Mercedes EQC - hvilken er bedre?

Pris

BMW M4 sports coupe er ikke en billig bil. Den 2023 BMW M4 har en basispris på ca $74,000. Når du sammenligner dette med nærmeste konkurrent, Audi RS5, vil du oppdage at Audi er ganske dyrt, men andre rivaler som Cadillac CT4-V Blackwing er ganske billigere. Totalt sett er det en fin pris til å begynne med.

FAQ

Er det verdt å kjøpe BMW M4?

BMW M4 er verdt å investere i hvis du ønsker en elegant, luksuriøs, høy ytelse, og komfortabel sports coupe. På den annen side bør du holde deg borte fra denne turen hvis du vil ha en pålitelig, effektiv og lite vedlikeholds sportsbil. Den har også en høy startkostnad, som er langt over de fleste av konkurrentene.

Hva er de vanlige problemene med BMW M4?

Før du investerer i BMW M4-modellen, bør du finne ut noen av de vanlige problemene du vil komme over under eierskap. Vanlige problemer med BMW M4 er ventil deksel og ventil deksel pakning lekkasjer, olje pan pakning lekkasjer, krank hub problemer, problemer med bremser, termostat svikt, og mye mer.

Hvor fort går BMW M4?

BMW M4 er en av de raskeste sportsbilene på markedet. Takket være den kraftige 3,0-liters inline-6-motoren som leverer opptil 543 hk og 479 lb-ft dreiemoment. Den har også en toppfart på 191 mph, og den kan akselerere fra 0 til 60 mph på 3,6 sekunder.

Holder BMW M4 verdien?

De fleste BMW-modeller har en høy avskrivningsrate, noe som gjør dem billige på videresalgsmarkedet. Imidlertid har BMW M4 sin verdi bedre enn de fleste BMWs som sin 5-års avskrivningsrate er på 46%. Så hvis du kjøper en ny BMW M4 i dag til rundt $ 87,000, vil den avskrive opp til rundt $ 51,000.

  Beste lille BMW sedan?

Til tross for at denne avskrivningsraten er bedre enn de fleste BMWs, svekker BMW M4 fortsatt mye sammenlignet med markedsgjennomsnittet. 

Hvor lenge varer BMW M4?

Hvis du tar godt vare på din BMW M4 ved å følge BMWs anbefalte planlagte vedlikeholdstjeneste, din BMW vil treffe over 200,000 miles eller enda mer. Utstyrt med S55-motoren, er BMW M4 en av de mest pålitelige BMW-modellene på markedet. Du kan til og med klokke over 250 000 miles med riktig vedlikehold og gode kjørevaner.

Konklusjon

BMW M4 er en god bil for de som ønsker en pen, luksuriøs, sofistikert, komfortabel, kraftig og rask sportskupé. Men hvis du leter etter en pålitelig, drivstoffeffektiv, lite vedlikehold og rimelig sportsbil, er dette ikke turen for deg.

Som de fleste sportskupp er denne bilen ganske dyr å skaffe og kostbar å vedlikeholde. Dessuten har den noen få problemer som interesserte kjøpere bør gjøre seg kjent med. Bortsett fra det, er det en fin bil å kjøre med utmerket håndtering og komfortable bakseter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter