Vanlige problemer med BMW kjølesystem

BMW lager noen av de vakrest designede bilene på markedet. Bilene deres er også kjent for sin presisjon, eksepsjonelle ytelse og enestående håndtering. Til tross for alle de gode tingene med BMW, er disse bilene også en av de minst pålitelige. Et av de vanligste problemene BMW står overfor er problemer med kjølesystemet.

Kjølesystemet i en bil er ansvarlig for å holde motoren fra overoppheting ved å overføre varmen til luften. Det gjør dette ved å blande vann og kjølevæske i hele motoren. Som et resultat bidrar det til å kontrollere motorens temperatur og forhindre at den overopphetes.

Når kjølesystemet har problemer, vil motoren overopphetes, og det vil også påvirke flere deler som er koblet til den. Likevel, hva er noen av de vanligste BMW-kjølesystemproblemene?

Vanlige problemer med BMW-kjølesystemet er en defekt vannpumpe, radiatorlekkasje, en lekkende radiator og en dårlig termostat. Å fikse disse delene vil bidra til å fikse kjølesystemet.

Hva er de vanligste kjølesystemproblemene med BMW?

En defekt vannpumpe

En vannpumpe er designet for kontinuerlig å sirkulere kjølevæske fra radiatoren til bilens motorblokk for å forhindre overoppheting. Den bruker væskekjøling i form av vann som strømmer gjennom flere slanger for å redusere varmen. Derfor, hvis vannpumpen svikter, vil ikke motoren din bli avkjølt ordentlig , og den vil overopphetes.

Tegn på en defekt vannpumpe er kjølevæskelekkasje, overoppheting av motoren, klynkelyder og korrodert vannpumpe. Hvis kjølesystemet ditt har problemer på grunn av en defekt vannpumpe, må du fikse vannpumpen for å løse problemet.

  Vanlige Ford Focus Mk4 problemer

De fleste BMW vannpumper svikter på grunn av alder eller tung bruk av kjøretøyet. Det er derfor de fleste BMW vannpumpe problemer eller kjølesystem problemer er mer vanlig i eldre biler enn i nye.

Radiator lekkasje

Radiatoren bidrar til å kvitte seg med overflødig varme fra motoren. Det er en del av kjølesystemet med vannpumpe, vifte, radiatorslanger og termostat. Dermed, hvis radiatoren har en lekkasje, vil det påvirke bilens kjølesystem. Noen av tegnene på en dårlig radiator er overoppheting av motoren, slamoppbygging i radiatoren, lave kjølevæskenivåer og lekkende kjølevæske.

Du må bytte ut en lekkende eller skadet radiator for å avverge dette problemet. Hvis du ikke gjør det, vil det også påvirke radiatorslangene og forårsake flere problemer med kjølesystemet. 

Lekkende radiatorslanger

Hvis radiatoren og vannpumpen er gode, men radiatorslangene er skadet eller lekker, vil BMWs kjølesystem fortsatt ha problemer. Vannet som avkjøler motoren strømmer gjennom flere radiatorslanger. Så hvis en av slangene er skadet eller har en lekkasje, vil ikke vannet ha det ideelle trykket for å avkjøle motoren, og det kan også renne ut.

Som et resultat vil motoren begynne å overopphetes, da den ikke blir avkjølt tilstrekkelig. Et av de vanligste tegnene på en dårlig radiatorslange er kjølevæskelekkasje. Du må bytte ut de lekkende eller skadede radiatorslangene. Radiatorslanger bør skiftes hvert 60.000 miles eller fire år.

En dårlig termostat

Termostaten er også en annen stor del av BMWs kjølesystemproblemer. Siden termostaten spiller en viktig rolle i kjøling av bilen din, må du bytte den ut når den blir dårlig, feil eller svikter. Formålet med termostaten er å regulere mengden kjølevæske som resirkuleres tilbake i motoren.

  Vanlige problemer med Kia Rio

Symptomer på dårlig termostat er overoppheting av motoren, varmeapparatsvingninger, stigende temperaturer, temperatursvingninger og lekkasjer. Merk at når motoren din er varm, åpnes termostaten på vidt gap slik at den kan avkjøles, men når motoren er kald, forblir den lukket slik at motoren kan varme opp til den ideelle temperaturen.

Faq

Hva er de vanligste tegnene på problemer med BMWs kjølevæskesystem?

Det er ikke veldig vanskelig å identifisere om bmw-kjølesystemet har et problem, da det er flere symptomer å være oppmerksom på. Vanlige tegn på et kjølevæskesystem med problemer er dampende panser, kjølevæskelekkasjer, hvit eksosrøyk og høy motortemperatur. Hvis du tilfeldigvis legger merke til et av disse skiltene, ta bilen til mekanikeren.

Hvilke BMW-modeller er synonymt med kjølesystemproblemer?

Problemer med kjølevæskesystemet er vanlig i alle BMW-modeller. Ikke desto mindre er det noen modeller med flere kjølevæskeproblemer enn andre, for eksempel 1999 til 2005 BMW 3-serie (E46), 2006 til 2011 BMW 3-serie og 2007 til 2012 BMW X5-modeller. Eiere av disse BMW-modellene bør følge nøye med på bilens kjølesystem. 

Hvorfor mister BMW-en min stadig kjølevæske?

Hvis din BMW mister kjølevæske, er det et tegn på at det er en lekkasje et sted i kjølevæskesystemet. Noen av de mistenkte er en dårlig hodepakning, en skadet radiator eller en svak radiatorhette. Hvis du oppdager at du har en kjølevæskelekkasje, bør du besøke mekanikeren din før det fører til alvorlige problemer som vil koste deg mye. 

  Vanlige problemer med Hyundai ix35

Etter hvor lenge skal jeg spyle BMW-kjølevæsken?

Som med all annen væske i bilen, er det svært viktig å skifte eller skylle ut det gamle kjølevæsken for at BMW-en skal gå jevnt. Det anbefales å spyle kjølevæske hver 30.000 miles eller hvert annet år. Det er imidlertid noen få tilfeller der BMW kan gå uten spyling i lengre tid.

Hvordan vet jeg om kjølevæskeslangen min er tilstoppet?

Start med å fjerne radiatorhetten når bilen er kald. Deretter slår du på smarttelefon lommelykten og ser inn i radiatoren. Hvis radiatorvæsken ser ut som gjørmevann eller lukter gummi, eller hvis radiatorfinnene er korrodert med hvite crusty avleiringer, er radiatorslangen tilstoppet. Få en mekaniker til å se på den og fjerne den.

Konklusjon

Nå som du kjenner til noen av de vanligste problemene med BMW-kjølesystemet, bør du sørge for å få din BMW kontrollert og vedlikeholdt som anbefalt. De fleste av BMWs kjølesystemproblemer oppstår på grunn av uaktsomhet eller mangel på riktig pleie. Med riktig pleie og vedlikehold kan de fleste av disse problemene unngås.

I tillegg bør BMW-brukere sørge for at de har riktig kjølevæskenivå og skylle det hver 30.000 miles eller så.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter