Vanlige problemer med Volvo C40

Volvo C40

Volvo C40 Recharge er en helt ny Volvo coupe/crossover SUV basert på den eksisterende XC40-plattformen. Det er mer eller mindre en Volvo XC40, men har blitt fullstendig elektrifisert og redesignet for å se slankere og mer strømlinjeformet ut.  Med mer enn 400 hk er C40 en av de kraftigste Volvo-SUV-ene som noen gang har kommet ut.

Når det gjelder pålitelighet, har vi egentlig ikke så mange klagerpå at C40 er mer eller mindre en helt ny bil. Imidlertid er det noen elektriske problemer, ladeproblemer, Apple CarPlay, ennd sikkerhetssystemproblemer vi trenger å snakke om. Frem til nå virker det som om disse problemene ikke er altfor alvorlige, og at de fleste av dem er / vil bli tatt vare på på kort tid.

Noen sier at C40 Recharge er / kommer til å lide av ganske mye den samme mengden problemer som i den vanlige XC40 som disse deler mange deler med hverandre. Uansett virker C40 Recharge som en av de kuleste Volvo-SUV-ene som noen gang har kommet ut, og derfor bør du vurdere det hvis du liker Volvos syn på luksus og styling.

Alt i alt er C40 en ganske pålitelig bil (frem til nå), og den kommer sannsynligvis til å bli bedre ettersom de fleste problemer er rundt programvaresiden av ting.

Volvo C40 – elektriske problemer

Volvo C40 kommer med en rekke elektriske funksjoner, hvorav noen er designet for å holde deg trygg, mens andre er designet for å holde deg komfortabel. For eksempel kommer den med innebygd Google-assistent som er et av de beste stemmegjenkjenningssystemene i virksomheten, men noen få eiere har klaget over at systemet kan feiltolke det du sier og velge et helt annet alternativ.

  Problemer med Audi A4 2014

Siden C40 kommer med et nei-trykk for å starte-knapp, sa noen eiere at bilen ikke engasjerte seg da de gjorde den om til å kjøre og ønsket å trekke av. Dashbordet illuminentes og alt ser ut til å være bra, men hjulene får ingen kraft.

Andre elektriske problemer inkluderer problemer med BECM (batterikontrollmodul) som får bilen til å låse bremsene og slå den av. Dette er et problem som er vanlig på tvers av flere elbiler/hybrid-Volvoer.

Volvo C40 – Problemer med lading

Når det gjelder ladeprosessen, klaget noen få eiere over at bilen lader altfor sakte, så mye at bilen bare har fått omtrent 60% av ladingen på over 15 timer.  Noen sier at dette problemet kan løses ved å starte den Volvo-leverte EVSE-laderen på nytt, men dette er ikke en fullstendig løsning, da dette problemet også kan skje etterpå.

Andre rapporterte at ladestatusen ikke vises på midtskjermen, noe som kan være en plage mens  du lader fra get-go. Dette er imidlertid ikke så vanlig,  og det kan vanligvis løses ved å koble til laderen igjen.

Volvo C40 – Problemer med sikkerhetssystemet

Volvo-biler er kjent for å være noen av de sikreste bilene på veiene i disse dager, noe som er fornuftig ettersom Volvo var pioner for mange av verdens mest fremtredende bilsikkerhetssystemer som sikkerhetsbelter. Problemet her er imidlertid ikke knyttet til sikkerhetsbeltene, men heller med programvaresikkerhetsfunksjoner som kan mislykkes av og til.

  Skoda Octavia toppakningsproblemer

For eksempel er lane keep assist-funksjonen kjent for å noen ganger ikke kunne identifisere kjørefeltene, selv om banene er tydelig merket.  Frontkollisjonsunngåelsessystemet kan også ofte være litt for følsomt for de fleste, da det kan pipe på deg selv om du bare kjører i vanlig støtfanger-til-støtfangertrafikk.

Volvo C40 – Apple CarPlay-problemer

Noen eiere av Volvo C40 rapporterte problemer med bilens Apple CarPlay-system som bare ikke klarer å starte opp når du vil ha det.  Videre er Apple CarPlay også kjent for å noen ganger koble fra uten tilsynelatende grunn.  Begge disse problemene kan bare løses ved å starte bilen på nytt og koble systemet til igjen.

FAQ-seksjon

Bør jeg kjøpe en Volvo C40 Recharge?

Hvis du liker Volvo-styling og hvordan de nærmer seg design og produksjon av luksusbiler, vil du sannsynligvis glede deg over den nye C40 Recharge. Den ser bedre ut enn XC40 fordi den har et renere utseende foran og en mye mer moderne og ungdommelig bakende. Takket være en skrånende taklinje fra coupe-ish tiltrekker C40 seg mye mer oppmerksomhet enn XC40.

Uansett er C40 en relativt dyr bil, noe som betyr at du kan kjøpe en meget velutstyrt XC40 Recharge til inngangsprisen på C40. Dette er ganske vanlig da helelektriske biler kommer til en premie. Som sådan, hvis du liker det, er det ingen grunn til ikke å kjøpe C40.

  Vanlige problemer med Citroën Berlingo

Hvor mye rekkevidde tilbyr Volvo C40?

Under gulvet i C40 ligger et anstendig 75kWh batteri med nok rekkevidde til å gi deg rundt 225 miles rekkevidde på full lading.  Volvo anslår at en fulladet C40 kan gjøre 270 miles, men virkelige tester har vist at den er god i omtrent 220-230 miles.

Alt i alt er dette et greit utvalg, men det er ikke på langt nær så bra som noen av konkurrentene. For et sted av kontekst, kan Tesla Model Y gjøre 330 miles på en full ladning som er en anstendig oppgradering over C40.  Hyundai Ioniq 5 kan også gjøre mer enn 300, noe som også er tilfelle for Kia EV6.

Leveres Volvo C40 med en telefonapp?

Som tilfellet er med de fleste moderne elbiler, kommer Volvo 40 også med en telefonapp som kan styre stort sett alle deler av kjøreopplevelsen. Den medfølgende appen kan brukes til å starte bilen eksternt, forvarme eller forkjøle bilen når det er nødvendig,  og den kan alltid fortelle deg hvor bilen er og kan gi deg en kort statusoppdatering på ringtee.

Videre huser den alle nødvendige bruksanvisninger og forskjellige snarveier for bestilling av tjenestene dine.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter