Vanlige problemer med Citroën DS7 Crossback

Citroën DS7 Crossback problemer & feil

Citroen DS7 Crossback er en kompakt crossover/SUV laget av det nylig uavhengige merket DS. DS eller «Different Spirit» pleide å være et Citroen-undermerke som forgrenet seg i 2015 for å skjære sin egen vei og skille seg fra Citroen. Dette ble gjort for at merket skulle prøve å bli et luksusmerke på egen hånd.

DS7 Crossback er en av de viktigste DS-modellene som noen gang har kommet ut, da den ligger i det mest populære markedssegmentet. Kompakte crossovere/SUV-er er nå de mest populære bilene på markedet, noe som betyr at de spiller en stor rolle i å definere hvor godt et merke er som helhet. Men hvor god er DS7 Crossback når det gjelder pålitelighet?

DS7 Crossback ser ut til å være bedre enn de fleste Citroen DS-modeller som kom før DS forgrenet seg, noe som betyr at bilen har fått en god start.  Det er imidlertid noen problemer som er verdt å snakke om i større detalj. For det første opplever bilen en rekke problemer med fjæringen, hvorav mange kan være veldig farlige.

Andre problemer inkluderer problemer med bilens elektriske system, potensielle drivstofflekkasjer, problemer ved oppstart eller ulike batterirelaterte problemer. Alt i alt er DS7 mye bedre enn de fleste bilene Citroen lager, men den kan likevel bli bedre.

DS7 Crossback – Suspensjon problemer

Ifølge en haug med eiere er fjæringssystemet på DS7 Crossback ikke riktig kalibrert, og det håndterer ikke aggressive jettegryter på en logisk måte. Noen eiere sier at bilen ofte kan støte mens du går over dypere jettegryter, eller noen ganger til og med bryte trekkraft og gå sidelengs. Eiere sier at DS er klar over dette problemet, og at de ikke anser det for å være et problem i det hele tatt.

  Hyundai 3.8 motorproblemer

En eier sa imidlertid at bilen til og med kan miste full kontroll hvis du går over et hull raskt. DS gjorde en tilbakekalling på DS7 på grunn av bakhjulsopphenget feste bolter som ikke var bundet til bilen riktig.  Hvis dette ble stående uten tilsyn, var det stor sjanse for at disse boltene kunne gå i stykker og få bilen til å synke.

DS7 Crossback – Elektriske problemer

DS7 Crossback er også kjent for å oppleve mange elektriske problemer som kan ødelegge din generelle eieropplevelse hvis du ikke tar vare på dem en etter en.  De vanligste elektriske problemene ligger rundt infotainmentsystemet i bilen, som er kjent for å ofte svikte, svikte eller bli helt tomt.

Heldigvis kan denne typen problemer vanligvis løses ved ganske enkelt å starte bilen på nytt. Andre elektriske problemer inkluderer telefontilkoblingsproblemer eller problemer med bakkameraet som ikke vil slå på. Noen har også rapportert at parkeringssensorene ofte kan være for følsomme, spesielt i regnet. Videre kan start-stop-systemet fungere på en ikke-sofistikert måte, men det er ikke nødvendigvis et problem.

DS7 Crossback – Drivstofflekkasjer

Drivstofflekkasjer er en vanlig forekomst på Citroen-modeller, da det var mange tilbakekallinger gjennom merkets historie som var forårsaket av drivstofflekkasjer.  DS7 lider av drivstofflekkasjer forårsaket av kablings- og programvareoppgraderingsproblemer som til og med kan starte en brann hvis de ikke håndteres i tide.  DS tilbakekalte mer enn 5.500 eksemplarer produsert mellom 2017 og 2021.

  Vanlige problemer med Audi A8

Dette er faktisk et betydelig antall biler som ytterligere gjentar hvor alvorlige disse problemene kan være.  Som sådan, hvis du er interessert i å kjøpe en DS7, må du gå gjennom bilens servicehistorikk for å se om bilen du ser på har vært en del av denne tilbakekallingen.

DS7 Crossback – Oppstart problemer

Et av de vanligste og mest irriterende problemene med DS7 er relatert til at bilen ikke ønsker å starte opp.  Årsaken til at disse problemene har en tendens til å skje skyldes en defekt startmotor, defekte ledninger, en oversvømmet motor, eller rett og slett fordi på grunn av kalde morgentemperaturer som krever at du varmer opp motoren før du slår den på.

Alt i alt er disse problemene for det meste forårsaket av elektriske problemer, men kan noen ganger til og med være forårsaket av motorproblemer. Vi må også nevne batteriet som en vanlig synder.

DS7 Crossback – Batteri problemer

DS7 er kjent for å lide av en rekke batterirelaterte problemer, hvorav noen er knyttet til batteriet utelukkende, mens noen også kan knyttes til andre nærliggende elektriske systemer som dynamoen for eksempel. Noen eiere har også rapportert ulike problemer som forårsaker alvorlig oksidasjon av batteriet.

FAQ Seksjon

Bør jeg kjøpe en DS7 Crossback?

Hvis du liker designspråket DS7 Crossback og du ser deg selv kjøre bil som ikke mange pleier å kjøre, kan DS7 Crossback være en god bil for deg. Du må også huske på at DS7 er en crossover/kompakt SUV.  Crossovere og SUV-er er helt i toppen av bilmarkedet når det gjelder popularitet og ønskelighet.

  BMW 325xi overføring problemer

Som sådan har DS7 Crossback mange ting å gå for det, men hvis du ikke er en fan av merket, er DS7 ikke en bil for deg. DS prøver å tiltrekke seg kjøpere som vanligvis er interessert i tyske luksusbiler, men det tar tid ettersom de tre tyske luksusmerkene har vært rundt luksusbilbordet i flere tiår.

Er DS7 Crossback en familiebil?

DS7 Crossback er virkelig en familiebil, da den tilbyr mye plass i både bilen og bagasjerommet, og er også veldig trygg og enkel å leve med. De fleste DS7 Crossback kjøpere er yngre familier som ikke har behov for mer enn fem seter som DS7 er en veldig god bil i den forbindelse.

Kan DS7 Crossback kjøre offroad?

Borte er de dagene da alle SUV-er ble designet med off-roading i tankene, da de fleste nye SUVer (inkludert DS7) er designet for by- og langdistansereiser. Du kan få en DS7 med et AWD-system som faktisk kan takle litt mild off-roading, men ikke få håpene dine opp som DS7 er ingen off-roader.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter