Vanlige problemer med Audi A8

Audi A8 problemer & feil

Den Audi A8 er den største 4-dørs sedan i Audi utvalg og det konkurrerer med slike som Mercedes Benz S-klasse og BMW 7-serien. Dette betyr at A8 er noe av et flaggskip når det gjelder Audi-biler generelt, og at A8 er laget for de som ønsker å bli kjørt like mye som for de som kjørerselv.

Audi sparte ikke noen teknologi ellerluksusfunksjoner med A8, noe som betyr at en A8 vanligvis er pakket for å være bein. Biler som disse er store, tunge, komplekse og dyre å kjøre, especially når bilen når betydelige miles på klokken. Pålitelighetsmessig kan A8 bare betraktes som god hvis du tar godt vare på den.

Dette betyr at disse kan koste tusenvis av dollar i reparasjonskostnader hvis du ikke er oppdatert med alle nødvendige vedlikeholdsbehov. De vanligste Audi A8 problemer er knyttet til elektronikk, styresystemet, suspensjon, motoren, og noen ganger selv overføringen.

Det er verdt å nevne at mange biler fra dette segmentet lider av lignende problemer, spesielt de som er knyttet til ikke-motorisk elektrisk fordi disse bilene er utrolig komplekse. Uansett er A8 en nydelig bil å reise i, og hvis du gjør din due diligence og opprettholder den, bør den kunne vare lenge.

Audi A8 – Elektriske problemer

Elektriske problemer er et ømt punkt for mange luksusbiler, spesielt de som har alderen et tiår eller to.  A8 er en kompleks maskin fordi den legger vekt på alle passasjerer og tilbyr derfor så mange funksjoner at det noen ganger er vanskelig å holde tellingen. Problemer knyttet til MMI-systemet, forskjellige mikrobrytere, myke lukkedører eller takluken er et kjent grep med eldre A8-er.

  Elektriske problemer med Ford Kuga

Kjøretøyets hastighetssensorer kan også svikte, og det samme kan navigasjonssystemet.  Start-stop system problemer er en gitt selv på nyere Audi A8 modeller og mange eiere har en tendens til å slå start-stop systemet helt.  Til slutt er batteriet kjent for å korrodere eller tømme seg raskere enn i andre Audi-modeller fordi A8 krever mye strøm for å drive alle disse funksjonene.

Audi A8 – Problemer med styresystemet

En av mange tilbakevendende problemer med A8-modeller fra ulike generasjoner er de som er knyttet til servostyringssystemet. Noen Audi A8-modeller var til og med en del av en tilbakekalling på grunn av en lekkasje på en av slangene som forbinder styresystemet. Denne slangen begynner å lekke etter en stund, og bilen begynner sakte å miste servoassistert styring.

Det gode er at dette kan bli lagt merke til relativt enkelt fordi A8 tilbyr utrolig lett styring, noe som betyr at du kan styre den med lillefingeren. Hvis du merker at styrevekten blir inkonsekvent eller at rattet plutselig føles tungt, må du kontrollere servostyringssystemet.

Audi A8 – Suspensjon problemer

For at A8 skal være så polstret som den er, måtte Audi utstyre den med et luftfjæringssystem, og alle vet at et luftfjæringssystem er delikat uansett hvilken bilprodusent.  Audi opplever vanligvis ikke så mange problemer med luftfjæringssystemet, men A8s nåværende system er veldig komplekst, og hvis du ikke opprettholder det, kommer det til å bryte.

Den nyeste A8 tilbyr mange fantastiske funksjoner som å heve bilen opp mens du går inn og ut av bilen og dempe hastighetshumper opp til en viss hastighet, men alle disse funksjonene belaster luftfjæringssystemet.

  Vanlige problemer med Hyundai ix35

Audi A8 – Motor problemer

Den Audi A8 kommer med en relativt ekspansiv motorpalett som inkluderer både diesel- og bensinmotorer, samtidig som den tilbyr hybrid teknologi. Den mest alvorlige Audi A8 motor problemet er den som er knyttet til timing kjede strammer som kan ødelegge en motor helt hvis ikke riktig tatt vare på.

Du må også huske på at Audis store biler har en tendens til å drikke litt for mye olje, og at de også kan lekke olje.  Sørg derfor for å trykkteste hele oljesystemet for å sikre at det ikke er noen lekkasjer noe sted i systemet.

Audi A8 – Overføring problemer

A8 leveres med Audis proprietære 8-trinns Tiptronic girkasse som følger med en dreiemomentkonverterer. Årsaken til at A8 bruker en standard automatisk i motsetning til en dual-clutch er at dual-clutch ikke er så raffinert eller glatt som den automatiske er.

Imidlertid lider den automatiske boksen noen ganger av en uvillighet til å skifte, langsomme skift, problemer med spolen og til og med problemer med dreiemomentomformeren. De fleste av disse skyldes feil maintenance, så sørg for å opprettholde A8 så godt som mulig.

Delen Vanlige spørsmål

Er Audi A8 et Audi-flaggskip?

Den Audi A8 sikkert var en Audi flaggskip tilbake på dagen, men i dag mange hevder at A8 er ikke lenger overlegen alle andre Audi modeller. Noen sier at Audi Q8 er det nye flaggskipet Audi bil mens andre anser biler som e-tron GT eller til og med Audi RS7 / RS6.

  Vanlige problemer med Peugeot 2008

Årsaken til at A8 ikke er ubestridt lenger, er at den ikke selger så godt som den en gang gjorde. SUVer tar over og mange mennesker som pleide å kjøpe store sedans er nå villige til å kjøpe en SUV fordi de tilbyr samme mengde plass, men mye bedre nytte og synlighet.

Er Audi A8 bedre enn Mercedes Benz S-klasse?

Mercedes Benz S-klasse har alltid vært kongen av dette segmentet fordi A8 vanligvis prøver å ta igjen S-klasse mens S-klasse er bilen som setter alle standarder. A8 koster betydelig mindre enn den nye S-klasse og grunnen til at er fordi Audi ønsker å undergrave S-klasse for å tiltrekke seg flere kunder.

Men når det gjelder hvilken av disse to som er bedre, er detingen hi som S-klassen er.

Hvor lenge kan en Audi A8 vare?

En Audi A8 bør kunne vare noen hundre tusen miles uten å trenge store overhalinger som A8 er sannsynligvis en av de lengst varige Audi modeller noensinne å komme ut. Det er tilfeller der disse har krysset oppover på 500.000 miles og fortsatt fungerer som dagen da de kom ut.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter