Vanlige problemer med Mercedes W213

Mercedes W213

Mercedes Benz W213 er den nyeste generasjonen av Mercedes Benz E-klasse som er en av de mest solgte Mercedes sedans noensinne. E-klasse er en mellomstor luksussedan laget for å konkurrere med slike som Audi A6 og BMW 5-serie.  W213 nærmer seg slutten av sin levetid, noe som betyr at en helt ny E-klasse snart skal erstatte den.

Fordi denne generasjonen av E-klasse har eksistert siden 2015, har vi en god forståelse av hvor pålitelig den er. Gitt det faktum at W213 er, og sannsynligvis kommer til å bli en veldig populær 2. hånd luksus sedan for en stund, skal vi fortelle deg hva som er de viktigste problemene du trenger å fokusere på hvis du er interessert i å kjøpe en brukt.

Som sådan er de vanligste problemene med W213 knyttet   til motoren, luftfjæringssystemet, elektrisiteten og problemer med N Ox-sensoren. Noen av disse er store  problemer som NOx-problemene og motorproblemene, mens andre ikke er det. Uansett er W213 en kompleks bil som trenger riktig vedlikehold, ellers vil du møte en rekke ekstra problemer.

Derfor, hvis du vil ha en, må du sørge for å gjøre en inspeksjon før kjøp, da det er den eneste måten du kan vite sikkert at bilen er verdt det. Disse er velbygde og veldig underholdende og komfortable biler å kjøre, og det er derfor så mange mennesker vil ha dem.

1. Mercedes W213 – Motorproblemer

Mercedes W213 kommer med ganske mange motoralternativer. Noen av dem gjør rundt 200hp mens den kraftigste 4,0L BiTurbo V8 gjør mer enn 600hp.  M274 bensinmotor er kjent for å noen ganger oppleve problemer med stemplene som kan skade motoren. En eier hevder at det kostet $ 9,000 for å løse dette problemet, så dette er definitivt et problem verdt å nevne.

  Vanlige problemer med Hyundai Veracruz

Andre motorrelaterte problemer som må nevnes er relatert til høyere nivåer av oljeforbruk som noen sier er normalt, men det er det ikke. Du må også huske på at tennspolene kan svikte på modeller med høyere kjørelengde, og at noen W213-modeller er rapportert som utsatt for overoppheting av motoren.

2. Mercedes W213 – Problemer med luftfjæring

Mercedes W213 leveres med et avansert luftfjæringssystem  som gjør at bilen føles som den flyter over ujevnheter.  Men alle vet at AIRMATIC problemer kan føre til mye stress, så vi må fokusere på disse også. Mange eiere og spesialister hevder at luftfjæringsreléet er utsatt for å mislykkes, mens noen sier at kollisjonsputene også er tilbøyelige til å mislykkes.

Selv om dagens AIRMATIC-system er mye bedre enn før, kan du likevel komme over nyere Mercedes-modeller med slapp  fjæring. Imidlertid er disse vanligvis forbundet med biler som ikke ble vedlikeholdt så bra.

3. Mercedes W213 – Elektriske problemer

Mercedes W213 er en high-end luksusbil som betyr at den kommer med mange komfort-, sikkerhets- og luksusfunksjoner som er designet for å holde deg underholdt og trygg. Noen av disse problemene som Mercedes Command-systemet kan imidlertid mislykkes. Dette er Mercedes underholdningssystem enhet som vanligvis kan repareres ved enten å tilbakestille den eller oppdatere den til sin nyeste versjon.

  Hvilken Mercedes kjører seg selv

Noen eiere har rapportert at bilens LED-lys i sidespeilet kan svikte og slutte å lyse opp gulvet rundt bilen når de låses opp. Heldigvis kan disse repareres enkelt ved å bytte ut alle lysdiodene. Det mobile tilkoblingsaspektet kan mislykkes, og det samme kan bilens navigasjonssystem.

4. Mercedes W213 – NOx sensor problemer

NOx-sensoren er designet for å hjelpe bilen med å nå utslippsnivåene som er nødvendige for å oppnå all regulatorisk utslippstesting.  NOx-sensoren er en del av bilens  SCR-system (Selective Catalytic  Reduction). Disse er designet for å monitor nivåene av nitrogenoksidi bilen og justere SCR for å senke disse nivåene når det er nødvendig.

Når denne sensoren svikter, vil ikke bilen kunne kontrollere nivåene av nitrogenoksid, noe som kan forårsake dårlig ytelse, spruting og selvfølgelig en mislykket utslippstest. Disse er mest tydelige idieselmotoren OM651.

5. Mercedes W213 – Brakes problemer

Et av de vanligste problemene med W213 er et relatert til bremsene. Heldigvis kommer ikke disse problemene til å forårsake store problemer, men de er virkelig irriterende.  Mange eiere har rapportert at W213 lider av juddery og screeching bremser.  Mange eiere har betalt mye penger for å fikse dette, men det virker som en komplett løsning er ganske umulig.

FAQ-seksjon

Bør jeg kjøpe en Mercedes W213?

Mercedes W213 er nå en veldig populær bil i bruktbilmarkedet, noe som betyr at du faktisk bør vurdere det hvis du vil ha en komfortabel og luksuriøs mellomstor sedan.  Det er mange motorvalg med W213,  noe som betyr at du kan velge det du verdsetter mest, enten det er kraft, effektivitet eller komfort.

  Hvilken modell er den minste Mercedes SUV?

Alt i alt er W213 en veldig god bruktbil, men den kommer også til en premie. Dette betyr at ikke mange mennesker har råd til W213, spesielt en som er nyere eller spesifisert grundig.

Hvilken Mercedes W213-modell er best?

Svaret på dette spørsmålet er ganske enkelt, i det minste er det for meg fordi den beste W213 er pre-facelift E63 S AMG fordi den kommer med en helt strålende motor og mer enn 600 hk. W213 E63 er et ekte monster og kommer sannsynligvis til å bli en av de aller siste V8 E-klassene som noen gang har kommet ut.

Hvis du vil ha en flott langdistansecruiser som også er god med drivstoff, er E220 diesel det opplagte valget.

Når lanseres nye Mercedes E-Klasse?

Neste generasjons Mercedes Benz E-klasse kommer sannsynligvis ut i 2023, noe som betyr at den skal avsløres for verden veldig snart. Neste generasjons E-klasse kommer sannsynligvis til å låne de fleste designinnslagene fra både nye S-Klasse og C-Klasse.

Dette betyr at E-klasse kommer til å føles som en mellomstor S/C-klasse, da alle disse tre kommer til å se veldig like ut.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter